Пребитото от пастрока си дете се възстановява, операцията - успешна

Бащата на момченцето иска да го вземе, в развод е с майката
12
Пребитото от пастрока си дете се възстановява, операцията - успешна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Операцията на 5-годишното момченце,  жестоко пребито и обезобразено от системно малтретиране в семейството му е минала успешно, то се възстановява в УМБАЛ "Свети Георги".  Интервенцията е извършена в  Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия.  Детето в момента е в стабилно състояние и се възстановява. 

Засега е известно, че му е присаждана кожа на главата, където е пострадало най-жестоко, съобщи пред Радио Пловдив неговият процесуален представител адвокат Васил Попов.

Още по темата

Тежко е психичното състояние на момченцето, което и без това е с особено поведение и е много трудно да се комуникира с него за изясняване на подробности.

Това е обяснимо, тъй като и големите хора изпадат в такова състояние, ако им се случи нещо подобно, добави юристът.

Заради случая в края на миналата седмица бяха изправени пред съда майка му и мъжът, с който тя живее на семейни начала.

Биологичният баща, който се завърна от Германия, може да поеме грижите за детето, понеже той не е лишен от родителски права. Двамата с майката са в процедура на развод и бащата притежава права и основания за това.  Самият той изрично е заявил, че иска да вземе детето, а и детето има германско гражданство, обясни адвокат Васил Попов.  

По думите му, от изнесеното в съдебната зала става ясно, че насилникът е пастрокът, който живее с майката на семейни начала. Каква е ролята на жената и защо се е случвало това тепърва ще се установи.

Знае се, че биологочиният баща е подавал сигнали срещу двойката, при която живее детето, за лоша социална среда.

Има данни, че майката е лабилна и е злоупотребявала с алкохол, но няма доказателства да е малтретирала момченцето.

Много често обаче се оказва, че социалните служби често катализират конфликта било чрез бездействие или недостатъчни реакции.

Разследването продължава с усилени темпове за да се изяснят всички обстоятелства и вината на двамата – жената и пастрока. 

Въпреки това, има основания да се търси отговорност от майката защо е допускала да се случва всичко това, коментира адвокат Васил Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Пловдивдетепастрок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
бащата да го изведе в германия там ще го лекуват адекватно детските да се получаватот маиката или бащата на родителя ограничителна заповед към двамата из-ро-ди
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пожелавам с цялото си сърце на детето да се оправи и забрави, но в случая са виновни не само майката и пастрокът, а служителите в детската градина, социалните и тн. Не може дете на 5г, за което е задължително предучилищното образование, да отсъства над 2м и институциите да не се поинтересуват какво става!!!!!!! В градината децата ми имат по 10дни по домашни причини на година, абсурдно е да са извинявали отсъствията с медицинска бележка, а ако това е така, лекарят, който я е издал, също е за съд!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
защо майката е на свобода?????????????
4
0
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 3 месеца
И тази 'майка' в момента е пусната на свобода, онзи от Стара Загора поне го беха прибрали на топло. Но всичко е точно според същите 'загрижени' женици.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук когато и майката е замесена интересно как няма манифестации, онлайн кампании, нито генерално възмущение из жените в държавата, които така яростно скочиха в защита на чалгарката от Стара Загора. Майка да малтретира сина си е най-нормалното.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Интересно кой ще плати сметката за операцията и лечението. Може би някои феминистки ще помогнат с тяхната специална закрила...
1
1
 
16
 
! Отговори
Миличкото преди 3 месеца
Да се възстановява успешно!Дано има късмет при добри хора!А на този изз рррд от 1 му пожелавам само с то да се хдани, каквото изхвърлил WC- то