2/3 от хотелиерите вдигат цените за лятото, част от тях с до 20%

Причината - инфлацията и по-големите разходи
80
2/3 от хотелиерите вдигат цените за лятото, част от тях с до 20%
Снимка: БГНЕС

Повече от две трети от хотелиерите у нас планират поскъпване на нощувките, а близо една пета от собствениците ще вдигнат цените с между 10 и 20%. Това показва проучване, проведено от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

Още по темата

Не са малко хотелиерите, които обмислят увеличение на цените на нощувките по Северното Черноморие. Основната причина, според бранша, са инфлацията и по-големите разходи.

Поскъпване ще има във всички сектори. Не бива да се вглеждаме само в хотелите и ресторантите. Това е нормално, инфлацията го налага, коментира пред NOVA NEWS Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Според него никой няма интерес да увеличи цените драстично и да изгони клиентите. Най-добрият регулатор е пазарът. Ако цените са твърде високи и няма кой да плати или услугата не заслужава тази цена, хотелът би стоял празен. В това няма никаква икономическа логика”, добави Косев.

По думите му бранша работи с динамично ценообразуване. „Цените от преди години и тези сега са много различни.

Всичко зависи и от периода. В по-слабите се правят отстъпки”, добави той. И подчерта, че очаква сравнително добър летен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: ценихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
21
 
! Отговори
Кадир преди 2 месеца
Да ги вдигат, кво ме интересува. Аз в България повече няма да почивам каквото и да става. Цени като в Монако, обслужване, качество - никакви. Като всичко в тая пропаднала държава и това е ръководено от тарикати.
54
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
А и още нещо.Така би писал само някой който не е излизал от България или е просто някой хорилиер.!!!!
53
0
 
23
 
! Отговори
Дидо преди 2 месеца
Цените и сега са си прекалено високи.С още по-високи ще изгонят туристите и после ще реват държавата да ги спасява.
52
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Не е без хич!Просто е по евтино и с доста по добро обслужване.
51
12
 
4
 
! Отговори
Диаманд преди 2 месеца
Ще вдигат цените навсякъде разбира се!Българинът има пари,зададе ли се лятото Стадото хуква на поход в Гърция,Турция и други чужбински курорти.Там да не би да е без хич,искат хилядарката,че и отгоре за други разходи!Стига сте ревали само,че ви е скъпо туй и онуй!Който няма пари по курорти не ходи!
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Oчакват те да... да те слагат по затворите си. После ще има пак новина в ДНес.бг : Задържаха българин в Гърция!
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гърция и Турция ме очакват, отново :)
48
16
 
4
 
! Отговори
Хотелиер от Созопол преди 2 месеца
Ние вече ги вдигнахме и пак за юни и юли сме пълни. Българина знае, че от родното море по-хубаво няма!
47
1
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
Еми разбира се ,че трябва да вдигате и цените на легло и цените в ресторантите ,където ловите готвачите и сервитьорите от училищата и борсата,а те омлет не могат да направят като хората ,тъй че вдигайте цените,а и то на морето вече ходят само от селата и от Надежда,Обеля,Люлин ..,на нашето Черноморие де) Ходете вечер да се се поразкарате на Южното Черноморие и ще видите каква е фауната.
46
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така или иначе ще има някаква война , а Варна и Бургас са потенциални мишени , защо да ходя .Мой познати сега организират една почивка в Хърватия и ще видим , още не сме решили
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз бях 4 дни в Италия , с разходки в Милано , Верона , Сермионе ,Швецария езерата и още места , двама души , самолет , хотел , закуска 800 лева . Тия нашите обирджии , да чакат туристи .
44
2
 
17
 
! Отговори
Гневен преди 2 месеца
Няма наяждане на тази алчна и нагла хотелиерска напаст.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цени щели да вдигат .Миналото лято за апартамент под наем с всички удобства и паркомясто платиме 40 евро на вечр в Гърция .Това лято пак сме там . Да вдигат ако искат и в космоса да праящат цените .Гърция ,Турция ,Италия , Бали , Испания , цените са по-ниски .Не се оставяйте да ви мамят .
42
0
 
16
 
! Отговори
ТУСК преди 2 месеца
Да ме хванат за туристическия ч**еп Няма да им стъпя там За същите цени че и по-евтино даже почивам в Гърция и Турция и Хърватия а вече и Албания и Черна гора Къде сте тръгнали да се мерите с такива титани в туризма ааа мишки такива Пак ще ви отмъкнат туристите и ще ревете на умряло ама няма сами си го направихте сами сте си виновни сърбайте си я вие сега тая попара. Арееее у левоооо мутрофенчета такива.
41
1
 
18
 
! Отговори
доналд преди 2 месеца
Еми последно бях на бетономорието през 2006 в стария град на Созопол. Тогава останах в потрес, сега не искам да си представям. Та тази година пак няма да пълня гушите на нашите хотелиери. Предвидил съм 4 седмици на лазурния бряг. Вярно, ще ме съблекат и там, но поне ще остана доволен!!!
40
1
 
12
 
! Отговори
НЯМА ДА ИМ СТЪПИМ преди 2 месеца
Мерси, но НЕ
39
1
 
16
 
! Отговори
Пепката преди 2 месеца
Тук стана само за, както се изрази един по - долу, wannabe милионери. Супер скъпо с отвратително качество. Вижте ни курортите. Обзор, 70 процента от заведенията, баш в сезона, са затвортени. Цялото черноморие е така. Има 3 курорта, които имат хора. Така става, като всичко се държи от мутри. Високи цени, потресаващо качество. Миналата година тотално ме отказаха да им стъпвам в близките 5 години. Ходих и в Гърция. И на 2-те места платих ама от Гърция останах доволен.
38
0
 
17
 
! Отговори
препатил преди 2 месеца
Вече не ходя по български курорти, много скъпо ми излиза. Миналата година ходих на екскурзия в Турция, пет дена- Истанбул, фестивал на лалетата + разходка с балон в Кападокия и ми излезе по-евтино от пет дена на Велинград! За трите дена на Банско няма да говоря изобщо, защото се зарекох кракът ми да не стъпи повече там! Те да си пият малко уиски с кола за 25 лева!
37
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
После защо хората предпочитали Гърция и Турция...
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поне климатици сложете в тези к0т0ри... да има смисъл увеличението!