2/3 от хотелиерите вдигат цените за лятото, част от тях с до 20%

Причината - инфлацията и по-големите разходи
80
2/3 от хотелиерите вдигат цените за лятото, част от тях с до 20%
Снимка: БГНЕС

Повече от две трети от хотелиерите у нас планират поскъпване на нощувките, а близо една пета от собствениците ще вдигнат цените с между 10 и 20%. Това показва проучване, проведено от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели.

Още по темата

Не са малко хотелиерите, които обмислят увеличение на цените на нощувките по Северното Черноморие. Основната причина, според бранша, са инфлацията и по-големите разходи.

Поскъпване ще има във всички сектори. Не бива да се вглеждаме само в хотелите и ресторантите. Това е нормално, инфлацията го налага, коментира пред NOVA NEWS Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна.

Според него никой няма интерес да увеличи цените драстично и да изгони клиентите. Най-добрият регулатор е пазарът. Ако цените са твърде високи и няма кой да плати или услугата не заслужава тази цена, хотелът би стоял празен. В това няма никаква икономическа логика”, добави Косев.

По думите му бранша работи с динамично ценообразуване. „Цените от преди години и тези сега са много различни.

Всичко зависи и от периода. В по-слабите се правят отстъпки”, добави той. И подчерта, че очаква сравнително добър летен сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: ценихотелиери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** фанат за ... ! Заради такива , само в чужбина на море и планина!
34
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Половината, които пишете, че ходите другаде, пак си идвате при нас на море. Българи, мрънкачи.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямам пари за море
32
1
 
10
 
! Отговори
См1рт на ДС преди 2 месеца
33 Пълно било затова ли реваха на умрело за помощи от държавата.Ходи на концесионните плажове на вутрите и се радвай на кафявата вода даже си пиити от тея и жабури.
31
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И миналата година пищяхте и пак си беше пълно. Морето си е море, горе долу, завъртях и това лято с резервации, още отсега, нищо по различно от други години. 180 лв., двойна стая си е напълно нормално, естествено, без закуска, не ми се занимава с глупости.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз отдавна не ходя на българското черномория, но само да кажа да не разчитат и за напред на мен ! Дано си намерят хора с излишни пари и нерви !
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека ги дигат и инфлация ще скочи и евро няма.
28
0
 
14
 
! Отговори
СеперноЯнасуПоПоПо преди 2 месеца
Вобще не ме интересува българската Кло а ка наречена Черноморие.Ходя саво в Гърция и Турция може и по Европа.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Живи и здрави да са. Лятната почивка е букната. 2 месеца на Лефкада- прекрасна вила с инфинити басейн и умопомрачителна гледка. Хем дистанционна работа и ден отпуска не хабим, хем плаж и море. Хитрите програмисти сме така. 3 приятелски семейства хитри програмисти- децата тичат, играят, карат си кефа. Свежа истинска морска храна и личен готвач. Това е раят. А не бетономорието с Wannabe милионери с разни 10-годишни Поршета без 2лв. в джоба и без 2 стотинки акъл.
26
2
 
16
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
Не искам да обидя никой, ама който яде калмарите от магазина (онея бели, големи туби) и си мисли, че е ял калмари, жестоко се лъже. Калмарите в Гърция са малки, с виолетова окраска (защото не са избелвани с химия), с пипалцата и нищо общо нямат с въпросните бели туби. Това са пържените. Пълнен калмар или на скара, може и голям, ама пак ще е с пипалата. Накрая цената е по-ниска от тази в България. На узото също. Тиквички, сувлаки, салати. Говоря за хубави заведения на брега в Северна Гърция.
25
1
 
2
 
! Отговори
морски преди 2 месеца
Отивате там, където изплащат непосилен наем. Кой ви е виновен после?? Ходи се на ресторант, където работят собствениците... Там е най-изгодно, много ясно.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 23 К'во да ям шопска салата бе...едно доматче с една краставичка и парченце сиренце 7-8 лева. Тя по-златна от калмарите бре!
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 21 Нямах представа колко струват калмарите. Гледам сега в някои магазини замразени изчистени калмари килограма струват 12 лева. За к'во си говорим... за каква надценка. Взима калмарите алчния ресторантьор килото за 12 лева и го продава за 150 . Басиии надценката аз. Но като има аптали ще има и тарикати. Бил Гейтс да съм няма да си поръчам заради гаврата с клиента.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 21 - Ами яж шопска салата или ърцжени катофи, а каламарчетата си ги прави вкъщи ...
21
1
 
26
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
Да очакваме на есен да блокират пътищата в страната и да почнат да искат държавата да им помага, защото ще фалират.Чула жабата,че подковават коня и тя си вдигнала крака. Каква инфлация бре? Нали миналата година вдигахте цените, заради скъпия ток, газ, горива, храни. Сега Петрола, газта, тока, пшеницата, слънчогледа и т.н. паднаха до нивата отпреди войната.Тея още ще вдигали цените.Вдигайте, *** после да не ревете за помощи. Щото хората не са прости.В Гърция и Турция е хем по-хубаво, хем по-евтино
20
5
 
13
 
! Отговори
ресторантьор преди 2 месеца
Бе важното е че една чинийка от 200 грама калмари ще я направя от 30 на 35 лева. Има за всеки влак пътницииии, не завиждайте.
19
2
 
12
 
! Отговори
Този Който преди 2 месеца
Беден съм, пълня багажника и отивам в Гърция. Само ще си мечтая за българските курорти.
18
1
 
10
 
! Отговори
От Мартиника : преди 2 месеца
Гууд лък,грийди бастардс! :) :) :)
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Даже в момента , отстрани на тая статия ми излиза реклама за 6 дни на Малдивите + полет+ ол инклузив - 1750 евро на човек.. Правете си изводите. Вече в нашите хотели е само за ултрабогаташи,по-бедните ще ходим на Малдивите
16
1
 
16
 
! Отговори
ден година храни преди 2 месеца
Лято цяла рода храни !