За какво плащаме данъци? Проблеми с почистването в цялата страна

Сигнали в Helpbook за непочистени или зле почистени зони
11 мар 2024 21:36, Анисия Иванова
91
За какво плащаме данъци? Проблеми с почистването в цялата страна
Снимка: Helpbook

Въпреки че ежегодно данъкоплатците плащат милиони лева на сметосъбиращи фирми, продължава да има проблеми с почистването в цялата страна. През последните дни получихме не малко сигнали в платформата на Helpbook.info за непочистени или зле почистени зони.

Ето какво ни написа наш потребител: „Потресена съм от системно ниското ниво на сметопочистване в район Люлин, за което като съвестен гражданин плащам данъци и се старая да разпределям боклука разделно, въпреки че контейнери за разделно събиране пред блока, в който живея няма. За съжаление често контейнерите са недостатъчно или са препълнени. Не само това - често около тях е пълно с болкуци и стъкла, което е дори рисков фактор за здравето на гражданите. Често дори е невъзможно да се достигне до тях. В малкото останали градинки, в които играят деца, също замърсяването е твърде притеснително. Настоявам да се обърне внимание по този въпрос в крайните микрорайони. Прилагам снимка на контейнерите, край които минах днес. Уверявам ви, че гледката е ежедневие в района, в който район живея. Вярвам, че отговорните за този вид на района лица не биха желали те и децата им да живеят в подобна среда." Нашият потребител очаква обратна връзка и най-вече резултат.

Друг наш потребител от град Варна се оплака, че след извършен ремонт на улиците в района, в който живее, са били обособени места за поставяне на контейнери за отпадъци, но самите съдове до ден днешен липсват. Също така изчезнали и контейнерите за разделно събиране, като молбата е спешно да бъдат възстановени.

Оплакаха ни се от вк. "Малинова долина" за поставен контейнер за смет, който е ненужен и опасен.“В и около него се изхвърлят запалими отпадъци, които лично многократно гася с вода и почиствам. Има реална заплаха за пожар в или около контейнера, който много бързо ще запали дома ми, в непосредствена близост! Нахвърленият отстрани боклук и самото местоположение на контейнера затрудняват примниаването по тротоара, който и без друго е прах, кал и боклуци“, пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
do 65,това че някой краде и парите не стигат -да му дадем да краде повече викаш? :)) я помисли пак кое е елементарно
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вдигнете данъците ! Елементарно е.
63
0
 
2
 
! Отговори
от КАРЛОВО преди 1 месец
ШЕФКАТА НА ИНСПЕКТОРАТА ЗАЯВИ ЧЕ КОНТЕЙНЕРИТЕ В ГРАДА СА " ЗА ОБЩО ПОЛЗВАНЕ" > В РЕЗУЛТАТ ПРЕСТЪПНИЦИ ОБИКАЛЯТ ГРАДА С КОЛИ И БУСОВЕ И ПЪЛНЯТ С ОТПАДЪЦИ ЧУЖДИТЕ КОНТЕЙНЕРИ, НО НЕ И СВОИТЕ > АД Е В КАРЛОВО
62
0
 
2
 
! Отговори
gg преди 1 месец
Плащаме? Вземат ни ги.
61
0
 
3
 
! Отговори
Е, как защо? преди 1 месец
за да може брачеда на кмета да лапка парички и да се вози на съпи автомобили и да почива от тежката си работа, като собственик на фирма за извозване на отпадbк на все изискани места.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До хмм Силно се надявам, че минаваш около строящи се блокове, къщи, улици, магистрали, спри и виж кой строи там- само да кажа Българи почити няма. Яко работят братята роми- може и да има такива като нашите, като във всеки етнос, хора на които не им се работи, но те издържат семействата си.
59
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Под вещото управление на "Продължаваме Простотията" България уверено се превръща в кофа за отпадъци, в която 6 милиона овце ровят и се радват на коричка хляб ! Щастлив народ !
58
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Данъците са ниски д апокрият разходите за добро почистване. Отделно, колегата е прав, че про'с'таците си хвърлят отпа-дъците навсякъде.
57
1
 
3
 
! Отговори
хмм преди 1 месец
Гледам тука някакви хора пишат, че монголите избягали на запад. Къде ги видяхте да бягат на запад ? Просто няма смисъл да се работи честна работа за 1000 лв като може да се шмекерува за 5 пъти повече или изобщо да не работи ида взима 2 пъти повече само от помощи и неправителствени и правителствениорганизации.Електрората трявба да се подържа
56
1
 
2
 
! Отговори
Алов преди 1 месец
А за пътиша 8милиарда 7километра 3класен. Всичк осе краде и всичко на хората с модерните коли
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът с почистванyeahто е в това, че българите обичат да си го издрискват където им падне, като кокошките.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 63, преди около 2 години говорих със зам. кмета по екология в Бургас. Една много интелектуално ограничена тьотка(Весна Балтина), която се развълнува и каза, че няма нужда ИИ да помага за разпределението на контейнерите за смет, защото община Бургас се е справила блестящо. Попитах я, а защо градът е затънал в ***? Такава мизерия е в целия град... че е безобразно. Естествено тьотьката мълчеше! И до ден днешем им казвам, че Бургас не е пъпа на света и не им вдяват кратуните!
53
1
 
13
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 месец
Плащаме данъци за заплати на чиновници, затова ги плащаме.
52
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
до 62- --- от 2 години ли е проблемът ? :))
51
2
 
4
 
! Отговори
DEPM преди 1 месец
Такова е мисленето на българина. Щом не е у нас не ми пука. За това трябват деситилетия за да се промени...
50
4
 
4
 
! Отговори
То е ясно преди 1 месец
За да пълните чекмеджетата, как за какво
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а пък в младост са нахвърляли контейнери и по спирките, като им пуснеш сигнал от инцпекттората казват, че са разположени по план утвърден от кметоо.
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Данъците ни отиват по отглеждането на,,скъпите гости,, от Украйна
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плъховете ще се плодят и ще пламне чшума.
46
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Данъци се плащат за да има пари за развъждане на нeпoтpeбнuцu. Над три милиарда преки разходи са парите нужни за хрантутене на сто хилядната бандата младопенсиониращи се корумпирани трудоустроени морално разложени шуробадженакорушветчийски крадци мошеници и престъпници. Като това са само преки разходи,без да се броят щетите нанесени от престъпните им действия или бездействия. Над седем милиарда е сумата нужна на неукия за въдене на бойков хиликторат. Да се цвъкат едно след друго.