Връзвали ръцете и краката на 104-годишна във видинската болница?

Лекар казва, че била "временно ограничена", но на други места
23 апр 2024 10:31, Петър Бойчев
35
Връзвали ръцете и краката на 104-годишна във видинската болница?
СНИМКА НОВА

Ръцете и краката на 104-годишна жена са били връзвани, докато е била на лечение в болница във Видин. Това твърдят нейни близки, които не са били допускани до нея по време на престоя й в лечебното заведение, предаде NOVA.

След като жената е била изписана, близките й видели синините. Пациентката е била настанена в отделението по вътрешни болести на 17 април.

В ефира на телевизията внукът на пострадалата Емил Трифонов разказа, че жената е била оставена в болницата без придружител. Близките й получавали само сведения за състоянието й, тъй като свиждания нямало.

„След като я изписаха тя беше отслабнала, видяхме, че зад китките и по краката имаше синини. Когато майка ми е отишла в болницата за изписването е видяла, че едната й ръка е вързана”, каза Трифонов. Той добави, че баба му се е оплакала от престоя си в лечебното заведение.  

Д-р Богдан Томов, заместник-директор на болницата обясни, че пациентката на моменти по време на лечението е била психомоторно възбудена. „Проведени са мерки за временно физическо ограничаване, за да може да се проведе лечението. Това е направено временно”, каза той.  

Според лекаря кожните промени, за които се твърди, че са вследствие на това, че жената е била вързана, не отговарят на локализацията на местата, които са били обект на лечение.

”Най-вероятно това се дължи на кожни и трофични промени, свързани с тежки придружаващи заболявания. Болната е лекувана по медицински стандарт и обвиненията са несъстоятелни”, каза още д-р Богдан Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от Видео прогноза
Времето днес: Обилни валежи в 7 области, обявен е жълт код
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само като го видиш този *** роднина на снимката,разбираш че е опитал да се оттърве от бабата.
29
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 1 седмица
през 2020г в ловешката болница,хирурггията,беше постъпила майка ми защото нямало място ,а беше получила инсулт!Бяха също и вързали ръцетесъщата вечер почина! никадърнига гечев каза ,че починала от сърце,а тя от инсулт!до кога ще го държите да мори хората,майка ми не е първата ,нито последната уморена от него!Анонимен
28
0
 
3
 
! Отговори
112 преди 1 седмица
Наближават празници. Лекарите от 01.до 06.май ще са в отпуск. Кабинетите няма да работят В болниците ще дежурят само стажанти и специализанти. Което не означава, че ще се справят по-зле от опитните лекари. Но да не се надява някой, че ще му се въртят десетина професора и то безплатно. Още повече, че повечето от болните ще са захвърлени и изоставени от близките си старци да не им пречат на празника. Да сте предупредени. И да се жалвате по ТВ, радио, вестници и арменски попове, това е положението
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бог да пази хората, да нямат нужда от болници и лекари.
26
2
 
8
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 седмица
Ще я вържат ми! Бабето вероятно е дементно, а не е на възраст, в която може да бъде укротена безопасно химически (не за друго, цяла кофа мастило се пише ако се обърка нещо), след седиране може и да не се "отседира", ergo - бинтове или колани. Нищо ново под слънцето...
25
2
 
12
 
! Отговори
Браво пак за пари ли преди 1 седмица
Значи нямат време да гледат жената, но имат да се излагат по медиите. На тези години има деца, внуци, правнуци и може би праправнуци в силата си да и обръщат внимание и придружават. Ако свижданията са забранени, придружителите не! Който е бил в болница е виждал какви ли не чудеса от възрастни хора. Вързана е за нейно добро и доброто на околните, трябваше да я дрогират ли? Щом има синини, те са от буйстване а не от стягане.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да се благодарят че са я изписали и то жива !?!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защото никой не вярва на здравните заведения. Дори на лекарите.Защо ли.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ай ти специалистите са любимци на народа на магазинерите на майсторите на учителите на политиците и на медиците защо лекарите да ги въдворяват е отговора ми на въпроса на списвател по долу.
21
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ЗНАЕТЕ ЛИ , ЧЕ ИМА ВЪЗРАСТНИ ХОРА КОИТО СЕ ИЗПУСКАТ НО АКЪЛА ИМ СТИГА ДО ТОЛКОВА ДА СИ СВАЛЯТ ПАМПЕРСА ЩОТО ГИ ДРАЗНИ И ТОВА Е НАЙ-ЛЕКАТА ФОРМА НА ПРОБЛЕМИ КОИТО СЪЗДАВАТ :D
20
3
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 1 седмица
До Гризелкакъвто н арода такава му и управията в крайна сметка ! народа е ЯКО ЗЛЕ и си заслужава съдбата !
19
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
АЙДЕ ДА НЕ ПРАВИТЕ СЕНЗАЦИЯ ОТ ТАКИВА НОВИНИ ЩОТО НЕЗНАЕТЕ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ ИМА ВЪЗРАСТНИ ХОРА ТОЛКОВА СДАЛ ИМ АКЪЛА , ЧЕ ПОЧВАТ ДА СИ МАЖАТ ЕКСКРЕМЕНТИТЕ ПО СТЕНАТА
18
4
 
4
 
! Отговори
Лагрестин преди 1 седмица
И после разни лицемери ще ми говорят за патриотизъм и че било гордост да бъдеш българин!Докато съществуват такива хора и отношение,за каква гордост и патиротизъм говорим?
17
1
 
2
 
! Отговори
Панкаджа преди 1 седмица
Не всичко родено в калта е лотос.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И по-млади има за връзване.
15
1
 
10
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 седмица
Дето стар не се почита,там за добро недей пита!
14
6
 
12
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
Именно заради подобно варварско отношение към болните,слабите,възрастните и немощните,България още много дълго ще бъде изтривалка на другите народи!
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А, роднините, защо са оставили 104 годишната старица без придружител?
12
4
 
7
 
! Отговори
Колко преди 1 седмица
Да е превъзбудена 104 жена. Проблема е ,че лекарите гонят възраста и и не си даваме сметка , че след 20 години няма да има , кой да лекува нас и нашите деца. Продължавайте да гласувате за същата плява гербдпсппдб и сие . Без бий няма да се оправим
11
6
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
Пациенти не се връзват по цял свят. Ако твоята идея за свят е източните Балкани, може би си прав. Сами не се отнасяме един към друг човешки после се сърдим но запада че се отнасят с нас като втора ръка хора. Нивото трябва да го вдигнем отвътре. Такива мъчения и издевателства като в нашите болници не съществуват на запад.