Неприета наредба: Дивото къмпингуване ще е разрешено и това лято

В момента санкции няма, тъй като няма нормативен акт
18 май 2024 16:58, Анисия Иванова
14
Неприета наредба: Дивото къмпингуване ще е разрешено и това лято
Снимка: БГНЕС

Дивото къмпингуване е разрешено и това лято заради невъзможността да бъде приета наредба, която регламентира поставяне на палатки и кемпери.

През 2019 година с промяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие се въвежда забрана за къмпингуване на места, които не са специално определени за тази цел, като тези места трябваше да бъдат определени със специална наредба. Глобите за нарушения на забраната започнаха от 500 лева и се стигна до 3000, но ще бъдат налагани само след приемането на наредбата. Тоест в момента санкции няма, тъй като не е изработен и подзаконовият нормативен акт.

Борислав Райков, който е председател на Българската асоциация за къмпингуване и каравани, е на мнение, че въпросната наредба не е коректна:

"Законът за Черноморското крайбрежие е локален. Той урежда въпросите, свързани с Черноморското крайбрежие. България не се състои само от Черноморско крайбрежие, а има много други места - цялата останала част от страната, за където все така остават без никакъв регламент. Те не стимулират с нищо нито местни общини, нито частни собственици на терени".

Възможности у нас и сега има и те трябва да се подкрепят:

"Идеалният вариант е това нещо да се развива. Наистина, в последните години се появиха доста нови къмпинги, някои от тях - добре направени. Ние, като потребители на този вид услуга, къмпингарите, подкрепяме, защото ние го търсим. И да има възможност за свободно, разбира се, стига да не са някакви защитени, забранени територии и зони или да се пречи по някакъв начин. Фирмите и представителите, които предлагат такъв вид оборудване - кемпери, каравани и това също са във възход".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: лятокъмпингнаредба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Мутрак с хотел преди 1 месец
Трябва да се забрани дивото къмпингуване, защото вече не знам как да напълня хотела - никой не иска да отсяда в хотела ми!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има хора, кокто сме на дълъг път, има такива, които нямаме дом ... И сега кво! Не може и в палатка ли да спим! Що за гадове сте!
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наследството на ПП/ДБ продължава да ни влачи надолу. Кирил Петков от Корал си направи частен плаж и го загради. А вие пак си гласувайте за него, ако не ви сгази с някоя кола на НСО!
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Под флага "Милеем за природата" разни алкохолизирани алтернативни трупат газови котлони, въжета с пране, хълмове отпадъци по най-хубавите ни плажове.
6
2
 
3
 
! Отговори
дивак преди 1 месец
Вадим караваните и диво къмпингуваме.
5
9
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Излиза пред ТВ Бай *** от Ямболските села с фланелка на ЦСКА,къде няма нищо общо с морето и Вромос и заявява,че и 100 полицаи да дойдат той няма да си махне оттам селската,скапана каравана:):):)А?:):):)Да ти таковам и държавата.Дайте го този залив Вромос на някой като Митко Очите,Маджо,Маргинчетата и гледайте тези диви къмпингари как ше си върнат обратно караваните из поляните на Ямболска и Сливенска област:):):):)
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пияница мистик 3. Мда сега сте много разглезени, което наричате напредък и култура. И после вече ревете.
3
9
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Анонимен 1 === Защото едно време къмпингуването беше пp0ста работа. Разпъваш една палатка и това е. Ако ти се припиkaе или приcepe отиваш в храстите или морето. Сега има бани, тоалетни, а за кемперите има като в САЩ - да се включиш към кранове за отходна и нормална вода, както и да се закачиш към ток
2
10
 
13
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
И това лято значи Вромос ше бъде окъкан подобаващо от цървулягите:):):)
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ено време си имаше регламент и къмпинги. Сега що не моат да я скопосат не знам. Сигур трудна раота.