Морален кодекс за плажуващите: Без монокини на плажа в Бургас

Спасителите застъпват от 1 юни с ново работно време
Обновена: 29 май 2024 09:20 | 29 май 2024 09:19, Анисия Иванова
74
Морален кодекс за плажуващите: Без монокини на плажа в Бургас
Снимка: БГНЕС, архив

Да няма монокини на плажа в Бургас - това е една от основните забрани, които ще важат и това лято, увериха спасители пред “Труд”. Мярката е част от Моралния кодекс за плажуване, който преди няколко години бе написан от представители от църквите и други организации в града.

Плажният сезон в Бургас започва на първи юни, когато по ивицата вече ще дежурят спасители. Първоначално те ще са само на два поста или четири спасителя, плюс линейка с медицинска сестра. Така поетапно ще се увеличават, а на 1 юли вече всички ще са по вишките, към медицинският екип ще има и лекар. Морските стражи това лято ще са с ново работно време. Те ще са на вишките от 9 часа сутрин до 18:30 часа следобед. Досега бяха на работните си места от 8 до 18 часа.

“До края на седмицата от Министерството на туризма ще спуснат официално какво ще е работното време”, казаха спасители от.

Те посочиха, че забраната за монокини се спазва първо, защото плажуващите така дами разсейват спасителите и те не могат да си вършат работата, и второ - защото плажът е пълен с деца и не е прилично. “Жени по монокини миналото лято нямаше. От 4-5 години, те рязко намаляха”, обясниха още спасителите.

По думите им бум на монокини имало само за кратък период - в първото лято след пандемията, когато на плажа “паднали дрехи и задръжки” заради дългата карантина и жаждата за свобода, но сега вече всичко е в рамките на допустимото.

Сезонът в Бургас започва и без Евин плаж. Вече години наред няма ограждения в единия край на Северната ивица, където преди години дамите трупаха тен по Евино облекло. До тях беше и Адамовият плаж.

Според друга забрана от кодекса, самите спасители не трябва да свалят мацки в работно време. Стражите от своя страна също се кълнат, че вече не са гларуси. С климатичните промени, морето се е изменило. Има много подводни течения и те непрекъснато трябва да са нащрек, да не стане някоя беля с летовниците сред вълните.

Според морските спасители, трябва да има повече млади кадри, които да се ориентират към професията им. Заплащането обаче не е много атрактивно, а и младите предпочитат по-лек ангажимент - примерно да са на басейните, където няма мъртво вълнение и работата не е толкова напрегната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Добре дошли в бургаска джамахирия. Отврат.
54
1
 
5
 
! Отговори
Теодор преди 1 месец
Това е дискриминация. Срамота. Мъжете голи без горнище може а жените не може.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СКоро ще ми забраните, да си пафкам козеца с биричка на плажа ...
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що мъжете били голи от кръста нагоре ?Директно отговарям: Ами защото няма опасност жена да ги изнасили, но дори и да стане вероятно ще им хареса.При жените е по-скоро обратното.После хем искат да лъснат гръд, хем никой да не ги гледа, ама ако може само оня 2 хавлийки по-напред, хем хикой да не ги закача, ама ако може оня да направи нещо.Женска му работа.За това най-добре с горнище. Не забравяйте, че в някои страни са забулени отгоре до долу. Радвайте се, на това, което имате!
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С монокини ни можи а без всекви кини можеее дибидюс
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
затваряй плажа
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква мъка!
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Живеем в 21ви век и всеки човек би трябвало да може да си избира сам как да се облича (или съблича) на плажа. " - Ама зависи - ако отвращава другите ... Не е хубаво. Като гейовете - не синпоказват гейщината оред нормалните хора и вс е наред :)
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 31, същото важи и за мъжете. НО както виждаме мъжете се развяват голи до кръста. С какво това е по-морално? Малко ти е сбъркан моралът! Ама как да го знаеш... все за ценности говорите, а вашите са тотал щета!
46
2
 
2
 
! Отговори
то до 6-7 клас ги преди 1 месец
пускат момчета без шорти . гнус . ами без монокини няма *** да лъска на плажа . само двойки ще показват целуване и баране . украинките ще са с сутиени . ахахахахаха англичани , поляци
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 49 Ако си хубава се разсейват, ако не си хубава, знаеш... :))) Сами си решават жените, никой не ги кара насила :))
44
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм жена и съм абсолютно против подобни правила. Живеем в 21ви век и всеки човек би трябвало да може да си избира сам как да се облича (или съблича) на плажа. А това, че спасителите се разсейват заради женската голота, само доказва колко са непрофесионални някои от рях. Аз лично ще си пека голите гърди на юг от Бургас така или иначе
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Позор! Върнете ни голите жени по бургаския поаж
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредната измислица!
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се назначи и "плажна полиция" иначе няма смисъл. Нарушителките трябва да бъдат задържани и да им се снемат обяснения.
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всякакви жени има, може да се показват, може и да не се показват, техен избор, ама това не са монахини... :)))
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Моралния кодекс за плажуване, който преди няколко години бе написан от представители от църквите и други организации в града" - Тук не разбрах за кой век става дума? Нещо подобно пишеше, ако не се лъжа в учебника по история за инквизицията и тъмните векове !!!
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сложете им фереджета и се успокойте Може да са и топлес. Точно па Бургас и морал е все едно Ханибал Лектър и вегетарианство.
37
2
 
6
 
! Отговори
Eeee преди 1 месец
И що ве ?
36
6
 
6
 
! Отговори
Наска гербераска преди 1 месец
Това не ти ли се накострижат зърната и не си ли разчепати шундакиca човек,та всички да ахнат,все едно не съм ходила на плаж.