Bluetooth часовник от Sony-Ericsson

Новият Bluetooth часовник на Sony-Ericsson е интересно допълнение към мобилния телефон.
31 окт 2006 17:30,
Bluetooth часовник от Sony-Ericsson
На този часовник можете да прочетете кой ви търси, а също така да контролирате и mp3 плейър. Снимка: sony-ericsson

Sony-Еricsson MBW-100 e поредната Bluetooth джаджа, която ще направи живота ви по-лесен. Може и да не е откритие, равносилно на огъня или електричеството, но със сигурност има доста добри приложения.

Първата ви работа, след като се сдобиете с него, е да го вържете към телефона си, след това слагате часовника и сте готови да потегляте. Когато някой ви потърси по мобилния ви телефон, часовникът започва да вибрира леко, а върху дисплея му се изписва номерът и името на човека, който ви търси, стига да го има в указателя.

Можете да решите дали да му затворите, да заглушите звъненето или да му пратите сигнал “заето”, което става с натискането на малко бутонче на часовника. Така се решават много проблеми при ползването на хендс фрий, когато вдигате наслуки, без да знаете кой е насреща.

Ако към часовника се добавят и едни Bluetooth слушалки, може въобще да забравите за самия апарат. Да го сложите във всеки джоб, да го набутате в раница или куфар, без да се притеснявате, че ще пропуснете нещо важно. Все пак, има известни ограничения при Bluetooth технологията. Колкото повече се отдалечавате от телефона си, толкова по-бавно часовникът ще ви предава информацията от него, като връзката се губи напълно при разстояние от около 5 метра.

Освен обажданията, от часовника можете да контролирате и медия плейъра на вашия телефон, но за жалост функциите са твърде ограничени, а и никъде не се изписват имената на песните, което също е малък недостатък.

Когато получите SMS, веднага лека вибрация ви известява за това, както и малка иконка на пощенски плик върху дисплея на часовника. За жалост липсва всякаква информация относно съобщението, дори и името на подателя. Часовникът се предлага само в голям размер, което не е много удобно за дамите например, както и за по-дребнички мъже.

Батерията му издържа седмица, след което може да се зареди с малко зарядно, което се включва към стандартен стенен контакт. Най-големият недостатък на Sony-Еricsson MBW-100 е цената му, която е 400 долара.

Тя наистина е височка за такъв продукт, но подобни Bluetooth устройства тепърва навлизат и цената им ще пада, а и ще стават все по-добри, и с още повече приложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации