Откриха извънземен органичен материал

Mетеоритът Марчинсън криел тайни
18 юни 2008 10:17,
21
Откриха извънземен органичен материал
Снимка: БГНЕС

Международна изследователска група потвърди извънземния произход на съществени компоненти от молекулите на ДНК и РНК, открити в метеорита Марчинсън.

Групата, ръководена от доктор Зита Мартинс от лондонския Импириъл колидж, публикува резултатите от изследванията си в списанието Earth and Planetary Science Letters.

Този метеорит бил намерен в Австралия през 1969 г. Един от признаците, които позволяват да се съди за извънземния произход на открития в метеорита органичен материал, била изотопната структура на атомите на въглерода.

Съдържанието на анормално много тежки изотопи на въглерода можело да се обясни само с образуването на изследваните молекули извън Земята.

Откриването в метеорита на материал, характерен за молекулите на ДНК и РНК и потвърждаването на извънземния му произход са способни да доведат до тотално преосмисляне на нашите представи за произхода и еволюцията на живота и на Земята и във Вселената.

Така стават все повече данните, че животът не само може да съществува и на други планети, но и да се пренася на големи разстояния в Космоса даже в относително високоорганизирана форма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно е възможно метеоритът да е от извънземна цивилизация
19
0
 
2
 
! Отговори
MGPR преди 15 години
Самонадеяно и глупаво най-вече е да твърдиш че съществува нещо, което никога не си виждала, нито си усещала, нито някой друг е виждал, чисто и просто ТИ САМО СИ ЗНАЕШ!
18
0
 
2
 
! Отговори
MGPR преди 15 години
Вас май ви е напекло слънцето, да вярвате че има извънземни по-скоро показва, че сте склонни да вярвате на нещо, което на вас ви се струва правилно, независимо дали е така, дали някой го е доказал, просто ви харесва мисълта че ги има някъде там! Някъде там има и 100 000 000 Е, които чакат някой да ги намери, обаче едва ли това ще се случи точно на този, който го иска! И да намериш 100 000 000 Е , е значително по-вероятно от това да намериш зелено човече да ти копае на нивата житни кръгове!
17
0
 
2
 
! Отговори
izvynzemen drislivec преди 15 години
Може някой извънеземен да е акал и акото му да е хвръкнало тук на земята.Това не е просто органично съединение.Това е извънземно .
16
0
 
2
 
! Отговори
Милка преди 15 години
Извънземни ИМА.Да мислиш,че сме единствени е самонадеяно и ГЛУПАВО!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
ВВВ преди 15 години
До: Георги"Извънземни това е такава боза че не струва.Няма извънземни не съм виждал и няма и да видя а на приказки може всичко да има"Ти си много зле, момче! Що те вземеш да видиш сигналите по кабела, или радиопредаването, ... или частиците във въздуха (изключваме София ;) ) та да повярваш че ги има.Супер огрничени хора има които се мислят за умни и се изказват неподготвени... !
14
0
 
2
 
! Отговори
dve-tri-chetiri преди 15 години
Според Фред Хойл космоса не е стерилно пространство,а в него живеят микроорагнизми а и освен това има микроорганизми които са толкова издръжливи на радиация,че се смята че са развили тези си способности не на Земята а в открития космос и попадат на планетите като се пренасят чрез метеорити.Така че не ме учудва тази новина,само се чудя на вас,че спорите за нещо за което нищо не знаете.
13
0
 
2
 
! Отговори
begemot преди 15 години
биохимия да речемаминокиселините не изграждат днк и рнк, урацила и ксантина не са аминокиселини. първото е пиримидинова база, участва в рнк, второто е пуринова база, която не участва пряко в днк и рнк, но е елемент от метаболизма на гуанин-друга база, която участва и в двата полимера, и въобще, разпространено органично съединениетези работи и в wikipedia могат да се прочетат, преди да пишете безмислени коментари напримера дали е замърсяване или не е друг въпрос
12
0
 
2
 
! Отговори
Георги: преди 15 години
Извънземни това е такава боза че не струва.Няма извънземни не съм виждал и няма и да видя а на приказки може всичко да има
11
0
 
2
 
! Отговори
mente_ преди 15 години
em kvo se 4ydite kade po specialisti sa go isledvali,a odelno kolko pari sa hvurlili 4e da kazvat prazni prikaski,koito vqrva vqrva koito ne ne,tva e
10
0
 
2
 
! Отговори
xaxa преди 15 години
ami ako na izqdat kakvo shte pravim :D
9
0
 
2
 
! Отговори
shithit преди 15 години
така е, нищо не разбирам от химия. все пак, освен разните аминокиселини, са открити и тези две молекули. очевидно, те не са аминокиселини, но както казах, нямам идея от химия. все пак урацил участва в РНК, а ксантин явно е нещо често срещано в органичната материя.
8
0
 
2
 
! Отговори
баба ЛЕНА преди 15 години
То материала е от нашите политици бре...! Е па вие не разбрахтели че тия са извън земни кордисани по демократичен начин в нашият парламент! От други извънземни дали гласа си за тях!
7
0
 
2
 
! Отговори
Гофрен преди 15 години
некой се е изфърлил на метеориа когато го е намерил, затфа има генетичен матрял.
6
0
 
2
 
! Отговори
do 5 преди 15 години
вземи завърши и наблягай повече на ученето ;)
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
biologiq e tva bace ne e himiq t1i 4e i ti misli predi da pi6e6
4
0
 
2
 
! Отговори
znam himiq преди 15 години
за пръв път чувам такава глупост. в ДНК и РНК участава само и единствено нуклеинови киселини. така че като не знаете нищо от химията поне си запазете мнението за себе си. амино киселините изграждат белтъците
3
0
 
2
 
! Отговори
shithit преди 15 години
в случая става дума за откриването на две аминокиселини: урацил и ксантин, които участват в ДНК и РНК молекулите. те пък съдържали въглерод 13, от където се прави извода, че са се образували в космоса. забравят да споменат, че са открити още много други аминокиселини в този метеорит както и че има съмнения, че метеорита е замърсен с земен органичен материал
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да , Тъпичко звучи !
1
0
 
2
 
! Отговори
lokster преди 15 години
Господа журналисти, вие правите ли разлика между "органичен" и "генетичен" материал? Или просто си правите поредната новина...Кометите са богати на органични съединения, които също са основни градивни части на ДНК и РНК, но това не означава че съдържат извънземен генетичен материал.

Спонсорирани публикации