Луната се скрива

Това е второто лунно затъмнение тази година, ще може да се наблюдава идеално у нас
16 авг 2008 13:16,
39
Луната се скрива
Снимка: БГНЕС

На 16 срещу 17 август ще има частично лунно затъмнение, което от територията на България ще може да се наблюдава от началото до края, съобщиха астрономи

Затъмнението ще започне в 22:36 часа на 16 август и ще завърши на 17 август в 1:45 часа, като максималната фаза ще бъде в 00.10 часа.

Тогава луната ще "потъне" най-дълбоко в сянката на Земята. По време на затъмнението луната ще бъде във фаза пълнолуние, като едновременно с това ще бъде почти на права линия със слънцето и Земята.

Това е второто лунно затъмнение през тази година. За неговото наблюдение са необходими само благоприятни метеорологични условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Да, пощата е малко по-сигурна. Пиши ако искаш на mobilis_in_mobili(маймунка)abv.bg
37
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
Михаил имам скайп,но повече харесвам QIP Infium. а в момента така ни е зле компютър,че не знам кой ще го оправи. всичко блокира,не ми се отварят страници и моята мозила браузер. дори копчето за пускане на компютър се развали и не прави връзка със стартирането,а уж нов взехме,но много малко поработи и сдаде багажа,китайската му работа. отговарям на въпроса, дали съм от Киев,не не съм от Украина. мога да ти дам адрес на пощата си,че тук несигурно и рисковано да си дават дани. пощата поне,е пази дани до някъде на потребителя.
36
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Ето и пример, журналята от Днес.бг така и не са се научили да пишат. :)И моля, моля. Няма защо. Пак заповядай. Българския език е лесен. Може да се обадиш по скайпа, ще ти обърна внимание на две-три неща, и ще можеш да започнеш работа в печатница.От Киев ли си?
35
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
Благодаря,МИХАИЛ! Не мога да позволя,обаче частни уроци,а за първият клас,вече няма да ме вземат. слава на бог,не работя в офис,а правя хора по здрави, с ръце,като им правя лечебните масажи и класически масажи. поне ми е простително,защото не съм посещавала Българско училище,нали? защото познавам мъже на по 30 и повече години,не могат да четат и да пишат,по зле и от първокласници. А има и големи бизнесмени,но интелекта им на горките толкова зле,но това вече е природна работа. извинявам се за малки букви,но наистина клавиатура ми е доста неудобна и компютър сам се рестартира,нямам време да оправям и да подреждам изреченията.
34
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Всъщност си доста зле с граматиката.Изреченията започват с главна буква. "От долу" - се пише слято. "извзето" - няма такава дума. След запетая се слага интервал. "Земята" - се пише с главна буква, когато става въпрос за името на планетата Земя. Лоша пунктуация в средата наизречението "не съм казала..." - трябвало е да бъде като ново изречение. "Българският" - се пише с малка буква. "граматика" - в предпоследното изречение се членува.Нищо лично, това е само грешка на клавиатурата.Обръщай внимание на детайлите.
33
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
След името не се слага удивителна.Цитираш ми мнение Но.28, а аз цитирам Но.25, където си писала: "точно беше потънала в сянката си". Може би това е била друга Ягодка, но тогава нямаше да имаш причина да се заяждаш в мнение Но.28. За какво изобщо спориш? Можеше да кажеш просто: "Грешка на клавиатурата", и да приключим. То и моята клавиатура прави грешки. Понякога само по една буква, а друг път - по цели абзаци. Случва се.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
to4no i ti potyni v sqnkata si i ako se polu4i evala ti pravq xaxaxa :)
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти сигурен ли си че не ти я е взел някой друг,примерно Аладин.После да ти я върне Индиана Джоунс?Май там е имало бая мозъчни затъмнения ми се струва. :)
30
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
Михаил! от долу под написаното от мен,пише извзето от самата статия,че ще потъне в сянката на земята,не съм казала такова нещо,като собствената сянка. лек и приятен ден и на теб,ако ми позволиш да го кажа без да използвам вие. а Българският език не ми е роден,но и не мисля, че съм толкова зле с граматика. много съм любознателна към науките,в различни сфери и области.
29
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Точно аз не демонстрирам никаква злоба. Просто писачите от Днес.бг толкова си могат, и не пропускам случай да им го припомня, та дано някога се оправят.На теб обърнах внимание за сянката, не просто защото Луната не може да се скрие в собствената си сянка, а защото никой не може.Както и да е. Знам, че българския език отдавна не е приоритет на никого, така че те оставям да попълваш знанията си в друга насока.Лек ден.
28
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
27 а какво ли ти знаеш за моите знания. имам си достатъчно и продължавам да ги попълвам. няма идеални хора и перфектни знания никой,ти също. боже,защо хора всичко в злоба обръщат и подигравки.Тогава луната ще "потъне" най-дълбоко в сянката на Земята.
27
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
25 каза: "точно беше потънала в сянката си"Ясно защо ти е харесала статията. А пък ако толкова ти харесват подобни явления - поне се напъни малко, и научи нещо за тях.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Беше красиво ;) Освен това точно тогава бях на Spirit of Burgas и природното явление прекрасно се съчета с уникалната атмосфера там. Все едно Asian Dub Foundation скриха луната, а Уикеда ни я върнаха обратно! :Р
25
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
аз също вчера наблюдавах луната,страхотна беше,уникално явление и много таинствено. точно беше потънала в сянката си.благодаря,за хубава статия.
24
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
V4era go gledahme zatumnenieto, super be6e :)
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е ти пък напиши нещо умно...
22
0
 
0
 
! Отговори
emsi преди 15 години
Абе вижте се ки тапни пишете вместо да напишете нещо умно.........
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Незнам дали животните усещат пълнолунието, както се пише - в момента съм на село и нито едно животно не протестира.Колкото до 15, в Германия може надълго и нашироко най-спокойно да си обсъждат само лунното затъмнение, защото вичко им е наред, докато тук в България народа е изстрадал и се вълнува от много по-важни неща от едно лунно затъмнение. Така че остави хората да си кажат това, което им тежи на душата, пък ти като си такъв фен ходи в астрономическите форуми и сайтове да споделяш мнение с професионалисти.
20
0
 
0
 
! Отговори
loko преди 15 години
Весело затъмнение!
19
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
весело пълнолуние!

Спонсорирани публикации