Microsoft дарява софтуер в Русия

Компанията иска гаранции, че софтуерното пиратство няма да се използва като извинение
14 сеп 2010 16:44,
4
Microsoft дарява софтуер в Русия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Microsoft иска да си гарантира, че властите в Русия няма да използват софтуерното пиратство като извинение за борбата си срещу опозиционни, екологични и неправителствени организации.

Властите твърдят, че разследват кражба на интелектуална собственост и привличат Microsoft като страна по случая, но това обикновено се случва, когато дадена организация се опита да привлече обществения интерес към даден проблем или събитие.

"Искаме да е ясно, че се отвращаваме от всеки опит чрез ограничаване на правата върху интелектуалната собственост да се търси лична изгода", казва старшият вицепрезидент на Microsoft Брад Смит.

И добавя, че компанията ще създаде програми за правна помощ на неправителствени организации и опозиционни медии, изпаднали в тази ситуация.

Microsoft ще се погрижи също тези организации да получават лицензите си безплатно или многократно по-евтино, отколкото струват. Компанията е дарила през последните години софтуер на стойност над 390 милиона долара на 42 000 нестопански организации по цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: MicrosoftсофтуерБрад Смит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
flatko преди 13 години
Малко хора знаят за едно нагло изказване на някой си мениджър в Майкрософт относно войните - нещо от рода на "Вие може да се гневите, че умират хора, но за нас това е възможност за бизнес." !?!?!?!?!Доколкото си спомням, беше във филма "Фаренхайт 9/11"
3
1
 
3
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Има данни, че Бил Гейтс заедно с бащата на световно известния президент *** Джордж Буш, са вложили пари в американо-талибанско дружество, от което трупат дивиденти след превземането на петролните кладенци. Това е от десетилетия. Има и други участници - още 10тина собственици на корпорации по целия свят. А колкото до монопола на уиндоус, той никога няма да изчезне, тъй като алтернативите се появиха твърде късно. Може да намалее в някои сфери, но няма да изчезне.
2
2
 
3
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Войните в Ирак и Авганистан бяха за петрол. Не разбирам какво общо има Бил Гейтс който продава софтуер с петрола. Колкото до дарението - всичко това е марекетиногва кампания. Майкрософт няма нужда да се справя с пиратството - точно то го държи на върха. Ако се отранят всички пирати - всички ще почнат да ползват Линукс -> това ще доведе до неговото осъвършенстване -> отстраняването на монопола на Windows-a като операционна система.
1
1
 
7
 
! Отговори
flatko преди 13 години
Добрият чичко Били, който натрупа милиони от войните в Ирак и Афганистан, дарил щедро от продукта си, та да се научат руснаците да работят само с Уиндоус и да си осигури бъдещ монопол. И прави "дарението" шумно, за да си направи и реклама!Толкова е нагъл, че няма накъде повече!