Intel продава пълната мощност на нов процесор за 50$

Компанията иска допълнително заплащане за отключването
20 сеп 2010 13:11,
11
Intel продава пълната мощност на нов процесор за 50$
Снимка: engadget.com

Intel иска клиентите му да плащат допълнително, за да отключат пълната мощност на новия Pentium G6951.

Koмпанията започва пилотна програма, наречена Procesor Performance Upgrade, която се състои в купуването на ъпгрейд карти.

Върху картата има код, който написан в Windows приложение, незабавно увеличава мощта на процесора и на системата като цяло.

Всъщност кодът отключва HyperThreading и още 1 MB от L3 кеша.

Intel отдавна продава чипове със заключени части на ядрото или кеша, но досега причината беше, че тези части са дефектни.

Това е интересен бизнес модел, който компанията изпробва в ниския клас процесори, и то само на някои пазари.

От решението на потребителите дали ъпгрейдът си струва, зависи финалното решение на Intel дали да включи и останалите си чипове в програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Intelъпгрейд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
no-one преди 13 години
На AMD процесороте се отключват без 50$, само ти трябва подходящо дъно и малко късмет с процесора и може да намажеш я още 1-2 ядра, я 6MB кеш :)
9
1
 
5
 
! Отговори
DarkLord преди 13 години
Еми пич, то от Години в БГ е така, купува се нещо за Х и се продава за >= 2Х . Тука е така, яко дране, бой, иначе - виж колко демокрация. Демокрация да ядем сега! :DА най-тегаво е ако се прецакаш да си купиш от "голяма верига магазини", там се яде най-голям! Тяхната цел е като са дошли тука в БГ не да ти дават "разнообразни стоки", а да ти Цоцат по 2x Печалба от всяка една Шитня! Пример - Кюфланд, Курфюр и другите вериги магазини, там надценките са най-много ;) Have fun :)
8
0
 
6
 
! Отговори
силно възмутен преди 13 години
Като стана въпрос .... търся си памет - две плочки по 1 GB SDRAM sodimm 200 pin тип 2700 или 3200. Като сравних цените се оказа, че в ибей цената е 25 паунда на платка, а в БГ търгашите искат по 100-ина лева и отгоре за същото! Правете си извод. Естествено ще си стоя с малко RAM, но *** няма да храня. А се очертава да поръчам на приятел да ми вземе директно от Англия и като се връща за седмица-две покрай нова година да ми ги донесе. Да го д*ухат мазните хитреци. Ще изпукат от глад.
7
0
 
6
 
! Отговори
osemshest преди 13 години
Да бе- тия са много зле. Какво ще стане руснаците като кракнат системката и хоп купуваш си процесор за има няма 100лв, а с параметри за 400лв и отгоре?
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така се оправя процесора, само да мине малко време:Install the upgrade software , copy the content of folder /crack to your installation folder :)
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я!И тези ли искат да въведат предплатена услуга?И те искат да изцокат колкото се може повече!Да изчакаме отговора на братушките-хакери по въпроса :)
4
0
 
6
 
! Отговори
flatko преди 13 години
"Върху картата има код, който написан в Windows приложение, незабавно увеличава мощта на процесора и на системата като цяло."--------------------------А ако не съм с Уиндоус, ще мога ли да си отключа процесора?
3
4
 
5
 
! Отговори
баба преди 13 години
Да те АМД са уникални процесори .....просто нямат равни :)понякога като се бъгнат и се появява още едно ядро
2
1
 
5
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Аз съм фен а AMD 4/5 от производителността на i7 топ модела на по-малко от половин цена и все още не се е намерило приложение което да го затрудни
1
4
 
5
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
КАК ДИГАТ МОЩТНОСТА...БЕЗ ДОПАЛНИТЕЛНО ОХЛАЖДАНЕ.....

Спонсорирани публикации