Светът няма да свършва през 2012 г.

Или поне краят му не се очаква в средите на учените
5 окт 2010 11:44,
81
Светът няма да свършва през 2012 г.
Изображение: spitzer.caltech.edu

Широко тиражираният от средствата за масова информация и киното край на света през 2012 г. не се очаква от научните среди, но определена опасност във връзка със засиленото въздействие на Слънцето върху работата на спътниците и екипажа на МКС в този период съществува.

Това съобщава пред РИА Новости Владимир Кузнецов, директор на Института за земен магнетизъм, йоносфера и разпределение на радиовълните, д-р на физико-математическите науки.

"Ще има повишено въздействие на Слънцето върху околоземното космическо пространство, което ще се прояви в смущения на атмосферата, на космическите апарати и въздействие върху тяхната електроника. Ще се повиши радиационната обстановка, възможна е опасност за космонавтите", казва ученият в изявление пред Института за космически изследвания.

Още по темата
Позовавайки се на древния календар на маите, редица средства за масова информация периодично говорят за катаклизъм, който очаква планетата ни през 2012 г. Като една от прогнозите се сочи големият парад на планетите, когато Сатурн, Юпитер, Марс и Земята визуално ще се построят в една линия, а в това някои привиждат катастрофални събития.


Различни секти също нееднократно са правили "предсказания" за близкия край на света. Така през 1900 г. краят на света беше предсказан от адептите на движението "Червена смърт" в Русия и стотина негови членове се самозапалиха.

През 1993 г. в навечерието на края на света последователи на украинско-руската секта „Бяло Братство“ на Марина Цвигун (да не се бърка с нашите дъновисти), обявила се за „Мария Деви Христос“, трябваше да се самозапалят.

През 1999 г. краят на света беше предвещан от японската секта Аум Синрике, а през 2008 в очакване на края на света последователите на сектата Петър Кузнецов се барикадираха в пещера в Пензенска област, откъдето бяха изведени от милицията и от министерството на извънредните ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
6
 
! Отговори
asan преди 13 години
da mu mislqt bogatite !
74
0
 
1
 
! Отговори
VeNiX преди 13 години
2012 e estestveno da ne e kraq na 4ove4estvoto! s taq godina mnogo se spekulirashe prez godinite. tq e prosto krai na edna epoha i na4aloto na druga, no v nikakyv slu4ai ne e kraq na sveta! :D kojto razbral razbral ;)
73
2
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 13 години
По добре е да има край през 2012 за да се махнат *** наречени " ЧОВЕЦИ" !!!!!!!!!!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко!!!!! Сега какво да ги правя всичките провизии???? Я по-добре да почакам че току виж учените грешат. Те времето не могат да познаят та ще знаят какво ще стане 2012. :-)
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко!Изтърваме грандиозен купон.По-голям о и от всичките палячовци-звезди,които дойдоха у нас с многото тонове апаратура.
70
0
 
2
 
! Отговори
Emoo преди 13 години
A taka s neterpenie go 4akah da doide kraq
69
0
 
0
 
! Отговори
jvgg преди 13 години
drdtyrds
68
0
 
0
 
! Отговори
angel преди 13 години
до 67-ми: Еми , ше рутиш кифлите с него и така.
67
0
 
2
 
! Отговори
ЯД МЕ Е!!! преди 13 години
То бива, бива, амадо кога ще го отлагат тоя край на света. Явно тук нищо не е сигурно - пълен провал.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да е край на света, но от цивилизацията нищо няма да остане
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една планета се оплаква на друга:- Офф, да му се не види, хванала съм някъв много гаден обрив...- Ааа, не се притеснявай, това е Хомо Сапиенс, ще мине от само себе си!
64
2
 
2
 
! Отговори
зоро преди 13 години
вие може да се смеете ,ама аз и бентли на лизинг взех ...и сега...?
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много ясно, че няма да има край на света в истинският смисъл на думата, а параноиците като искат нека си вярват
62
0
 
3
 
! Отговори
Катрин преди 13 години
Аман от глупости вече, то бяха "краища" на света, кат' са тръгнали от 1997, та всяка година насам! Не е нужно да ни уведомявате, знаем си, че и този път е дрън-дрън-на баба ти хвърчилото!
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** :)))))))))
60
1
 
2
 
! Отговори
zoro преди 13 години
... е,...хубава работа сега, аз като разбрах ,че идва края и започнах да си харча всички спестявания ,така и така след 2012 няма да ни има ,поне сега да си отживея и сега.....отлагало се , и кои ще ми изплати похарчените пари???
59
0
 
5
 
! Отговори
Т/в преди 13 години
Конкретно на въпроса. Естествено е, че Земния живот няма да свърши. Погрешно поставен въпроса. Земята ще преживее геологичен катаклизъм, съпроводен със земетресения с голям магнитуд и изригване на вулкани. Възможна е промяна на географския релеф. Причината не е толкова Слънцето, колкото натрупаната вътреЗемна Кинетична енергия, която ще се освободи. Във взаимодействие със Слънцето, пораженията ще бъдат доста големи. Живата природа и Човекът ще оцелеят. Но колко?
58
0
 
1
 
! Отговори
DANte преди 13 години
Сигурно очакваш и полюсите на Земята да се обърнат, моретата и океаните да се надигнат, да се спасим с високотехнологични "Ноеви ковчези" и накрая малкото оцелели да се преселим на единствената останала ни суша - Африка. :D Ето затова подобни филми ми предизвикват смях. :D
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"През 1993 г. в навечерието на края на света последователи на украинско-руската секта Бяло Братство на Марина Цвигун (да не се бърка с нашите дъновисти), обявила се за Мария Деви Христос, трябваше да се самозапалят." А каква е разликата с българския вариант на сектата Бяло Братство?
56
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 13 години
По си изпращял от *** от "Под игото".Ти ли ще ми обясняваш какво е това социализъм и какво е демокрация?От къде ги знаеш тия неща? Кой ти ги каза? СериГейчо ли?Слушай ме внимателно пуби. В България никога не е имало социализъм. Беше феодализъм. В България никога не е идвала демокрация. Дойде комунистическа анархия. Дали съм тъпан или щраус - ще кажат студентите и колегите ми от Universita Politecnica di Catania. Ти с твоя пилешки мозък можеш само да чакаш някой петел да те наярчи.

Спонсорирани публикации