Отстраниха от екипажа на "Дискавъри" пострадал астронавт

Тимъти Копра ще бъде заменен в орбита от Стив Боуън
Обновена: 20 яну 2011 11:16 | 20 яну 2011 09:51,
7
Отстраниха от екипажа на "Дискавъри" пострадал астронавт
Пострадалият Тимъти Копра (вдясно) ще бъде заменен от Стив Боуън (вляво). Снимка: NASA

Американският астронавт Тимъти Копра, който получи травма при падане от велосипед, е отстранен от състава на екипажа на совалката "Дискавъри", съобщи НАСА в сряда.

Мястото му ще бъде заето от Стив Боуън. Той започва тренировки с екипажа още тази седмица. В хода на планирания полет му предстоят две излизания в Открития космос.

Така в екипа астронавти от НАСА , които ще се отправят към МКС на 24 февруари, влизат командирът Стивън Линдси, пилотът Ерик Боу, както и Елвин Дрю, Майкъл Барат, Стивън Боуън и Никол Стот.

Астронавтите, които ще потеглят с този полет, включително Копра, са преминали през тренировка през септември 2009 г., но стартът беше отлаган неколкократно. От НАСА не изключват, че в случай на ново отлагане на мисията Копра ще може да се включи в състава на екипажа.

Совалката трябва да закара на станцията италианския многоцелеви модул  "Леонардо", както и платформа със стоки. С нея на МКС ще пристигне и роботът Robonaut 2, предназначен за работа в безтегловност. Това ще бъде последният, трийсет и девети, полет на "Дискавъри".

Американският астронавт Тимъти Копра пострадал в събота, 15 януари, когато карал колелото си. Официално НАСА не съобщава какво точно се е случило с астронавта. Според някои медии той е счупил крак. Копра е излизал в орбита и беше включен в състава на екипажа в качеството на инженер, съобщава Lenta.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 13 години
po tazi logika mojem da pusnem *** kato teb v okolozemna orbita i ako ima koi da te komandva bez problem 6te se spravi6;) TAKA LI? hahahah
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Критерият едва ли е само умственНай важни са връзките , визията а за акъла...има достатъчно хора които да ги командват
6
1
 
4
 
! Отговори
Etien преди 13 години
*** Копра свърши добра работа преди 2 години. Жалко за него. Боуън също е професионалист и няма място за притеснение.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е гати каръка е този човек...шанс 1 път в живота, а ти та го пропуснеш в последния момент заради счупен крак. Аз ако бях, щах да се изям от яд!!!
4
4
 
13
 
! Отговори
Edi преди 13 години
Зад "идиотските им фозиономии" се крие повече мозък, отколкото ти и всичките ти роднини до девето коляно имате. Космонавт не се става току- така.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз ще правя такива физиономии, само да ме качат на совалката...
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този астронавт имам чувството че нарочно си е счупил крака за да не лети с Дискавъри!Та колко пъти отлагаха старта на совалката заради различни аварии и проблеми.Като я гледам, тази совалка е стара почти колкото стария Москвич на баща ми.Все пак, дано да излети и да кацне без инциденти. Това и е последния полет.
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само им вижте идиотските физиономии

Спонсорирани публикации