Универсално зарядно работи с... вода

Уникалното устройство е разработено в Швеция
Обновена: 21 фев 2011 14:23 | 21 фев 2011 14:23,
52
Универсално зарядно работи с... вода
Снимка: powertrekk.com

Шведски учени разработиха зарядно устройство за телефон, което произвежда електричество с помощта на вода. Очаква се то да бъде пуснато в продажба скоро, но засега не е известна цената му, съобщи Newsru.com.

Устройството се наричаа PowerTrekk Fuel Cell Сharger и представлява кутийка, която може да бъде свързана с много електронни устройства с помощта на USB-кабел.

Според конструкторите му зарядното може да бъде използвано за мобилни телефони, GPS устройства, медиаплеъри и други електронни устройства.

Във вътрешността на зарядното има обикновен акумулатор, който се зарежда от мрежата. Той е снабден с водороден топлинен елемент. Енергията, произведена от проникналия във водата водород, се съхранява в същия акумулатор.

Производителите уверяват, че процесът по добиването на алтернативния вид енергия е напълно безопасен.

Fuel Cell Сharger е изключително лесен за използване. Необходимо е само да бъде пълнен с нужното количество вода. Процесът започва автоматично и по време на зареждането се отделя само водна пара.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
2
 
! Отговори
Koце мамата преди 13 години
*** за тия лаинари!!! да си заредят MP3 плейара и да слушат музика в гроба си!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
загрижен преди 13 години
много е тъжно, за съжаление само със спортни журналисти не става...
49
0
 
1
 
! Отговори
4140 преди 13 години
Питайте чичко Google за SEARL EFECT GENERATOR .
48
1
 
2
 
! Отговори
Някой си Айнщайн преди 13 години
Тово устройство е известно,като..Никополка плоска 4 и полвина волта. .ЧЕСТИТО!
47
0
 
2
 
! Отговори
хх преди 13 години
кой ви пише статиите бе ?нямате ли по кадърни хора
46
1
 
4
 
! Отговори
bmwM3 преди 13 години
mamkamu ,6te mi lipsvat kolite na benzin!!!
45
0
 
16
 
! Отговори
Hristo преди 13 години
Значи намерих го в нета и прочетох подробно за какво става думаустройството се състои от две отделения, в едното се поставя горивна капсула пълна с водородв другото се налива водаизползва принципа на горивната клетка за да произведе ел. токняма никакъв акумулатор вътреустройството не произвежда ток от вода, както се опитват да ни убедят в статията, а от вода + горивото водород в горивната капсулагоривните капсули издържат за около 8 часа работа и естествено не са безплатнипакет от 5 бр. горивни капсули се продава за $25
44
1
 
2
 
! Отговори
някой_дет'_разб преди 13 години
да беше си я превел сам статията умнико преди да пишеш коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
ДО 41,42,43 преди 13 години
Саше ти си шведски ***.
42
0
 
0
 
! Отговори
някой_дет'_разб преди 13 години
Употребата на Fuel Cell Сharger е максимално проста, трябва периодически да се зарежда с вода и да се включва устройство което се нужда е от зареждане. Процесът започва автоматично. При работа на устройството навън се отделя водна пара.
41
0
 
0
 
! Отговори
някой_дет'_разб преди 13 години
Максималното изходно напрежение на изхода на зарядното е 5V.Устройството съдържа в себе си обикновен акумулатор, който може да бъде зареждан от мрежата с включена в него водородна горивна клетка. Енергията произведена от водорода съдържащ се в водата се съхранява в същия акумулатор.Производителят твърди че процесът за производство на алтернативна енергия е напълно безопасен. Употребата на Fuel Cell Сharger е максимално проста, трябва периодически да се зарежда с вода и да се включва устройство
40
0
 
0
 
! Отговори
някой_дет'_разб преди 13 години
В Швеция е разработено преносимо зарядно устройство, което произвежда електричество от налята в него вода.Новото зарядно може скоро да се появи по магазините но за сега цената му не е обявена, съобщава РБК Daily.PowerTrekk Fuel Cell Сharger на компанията MyFC представлява кутийка която може да се съедини с много устройства посредством USB кабел. По думите на шведските конструктори зарядното може да служи за зареждане на мобилни телефони ГПС навигатори медиаплеъри и други устройства
39
4
 
3
 
! Отговори
уффф преди 13 години
Бате Бойко е измислил същото обаче работи с пръдня!Дянков задмина всички и измисли как да се бачка без да се плаща!Стига ви толкова щот е секретна информация и Явор КолеФ под вещото ръководство на Жветанов слуша нета кой пърди и се самозадоволява!
38
2
 
4
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Наистина този, който е писал това показва забележителна техническа неграмотност. Очаквам да го прочетат и по телевизията и тогава мнозинството от зрителите ще повярва, че от чешмяната вода, като се налее в една такава кутийка, може да се произвежда електричество.
37
2
 
8
 
! Отговори
ТОВА Е НИЩО преди 13 години
Тия ни бият по тъпотия.Нали една БГ блондинка измисли че може да се измисли бира на хапчета.Преди време измислиха вода на хапчета.Примерно ако си в Сахара - слагаш хапчето в чаша и заливаш с вода.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забелязах, че напоследък в чешмяната вода прониква много водород. Имам подозрения, че и кислород прониква. Да живее българската образователна система! След като имаме нея, оръжия за масово поразяване не са ни нужни!:((((
35
0
 
15
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
КР.ЕТЕНИТЕ от днес.бг отново показват пълна липса на образование! Това зарядно е горивна клетка която работи с ВОДОРОД! И не е нужно да се зарежда от контакта, просто се слагат "пълнителите" с водород и произвежда електричество. Това е и бъдещето на автомобилите но умишлено се забавя заради петролните компании.
34
5
 
6
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
Устройството явно работи на принципа на водната електролиза. Първоначално е необходима енергия, която да бъде вкарана в системата, но след това получената енрегия е много повече от вкараната-така и акумулатора се зарежда на ново...Тази технология е много стара и напълно функционираща. Още преди 20 години на този принцип са задвижвали коли изцяло на вода...без капка бензин!Защо технологията не е разпространена ? На този въпрос може да си отговори всеки средно интелигентен човек...
33
0
 
0
 
! Отговори
Ей преди 13 години
До инж. 30:Ние не сме умни като теб. Я ни преведи и обясни точка 1.
32
2
 
2
 
! Отговори
мъдурко преди 13 години
Я като пием вечерта домашна шльокавица и като пикненем върху акумулатора, се зарежда веднага без пари