77 млн. геймъри с откраднати лични данни

Хакери пробили базата данни на Play Station
Обновена: 27 апр 2011 15:03 | 27 апр 2011 15:03,
35
77 млн. геймъри с откраднати лични данни
Снимка: Reuters

След като близо седмица държаха в неведение потребителите на нефункциониращата си онлайн мрежа за конзолата PlayStation, от Sony разкриха официално това, от което се опасяваха над 70 милиона души по целия свят.

Хакерската атака срещу PlayStation Network е довела до пробив в защитата на личните данни на потребители, предоставяни при регистрация.

Така имена, електронна поща, адрес, телефон, дата на раждане и пароли твърде вероятно са се оказали в ръцете на недоброжелатели.

Още по-стряскаща е реалната опасност номерата на кредитните карти на десетки милиони хора вече да са на разположение на виртуалните крадци.

В официално изявление Sony даде и периода на пробива – от 17 до 19 април. Това на практика означава, че всички регистрирани в PlayStation Network са били изложени на риск от злоупотреба с личните им данни повече от седмица.

„Засега няма преки доказателства, че данни за кредитни карти са били откраднати, но не можем да изключим тази възможност”, обясняват от японската компания.  

Освен всичко друго геймърите не могат да ползват онлайн услугите на своите конзоли. Няма и индикации кога PlayStation Network ще заработи отново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ее голяма работа,взели данните на 70 милиона пишлемета
34
0
 
3
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Групата Anonymous изкърти Sony много здраво ми се струва... а си мислеха че нищо няма да стане... така е като подценяват :)
33
1
 
6
 
! Отговори
Хаслес преди 12 години
То затова се поръчват игрите от разни сайтове като в БГ са дебела сума.Само храните по хората,че правят пари еми ще правят ако работехте за Сони лошо ли щеше да ви е?Не стига,че получавате безплатно игри,филми,програми и какво ли не,а сега ревете и за PS3 игрите еми не може всичко да е безплатно набийте си го в раздрънканите кофи!Балъчета играйте си хакнатите щайги онлайн няма за вас!
32
0
 
2
 
! Отговори
ND преди 12 години
До 31От английският амазон излиза доста по-евтино за някои игри. Аз съм купувал игра за XBOX за около 30-40 лева, докато тук в БГ е за по 120
31
1
 
9
 
! Отговори
belqta преди 12 години
Много ясно че ще им се върне... Нестига че сме си купили хардуеъра ами и по 130лв за игра да даваме. Хакнал съм си го. Сега имам 1трб игри безпари...
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е понеже Сони не само осъдиха човека, хакнал конзолата, но и след това горделиво обявиха пред целия свят че те, Сони, видите ли, били смазали хакерството и никой вече нямало да се *** с тях - Сони и техните милиарди. Но гордостта винаги е наказвана и накрая се превръща в смирение.
29
0
 
11
 
! Отговори
SummerBreeze преди 12 години
Всяка кифла да си знае мола, а да не се бърка в гейминга, камо ли в торентите :)А пък като започнеш да защитаваш корпорациите, съвсем ми призлява..Ако искаш, ходи се оплачи на Яворчо Колев да затвори пак "читанката", че не може хората да четат книги, особено пък безплатно..
28
1
 
1
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Пропускаш главното в изречението ми - ПО-ДОБРИ от залива и подобните.Знам че има и реални, ама са гола вода.И България въобще не ти е някакъв прецедент в споделянето на файлове.Както всичко друго и това сме го копирали отвънка. Особено в щатите където е строго забранено си е популярно колкото си искаш.И това не пречи на колосалните печалби на лейбъли и продуценти, защото хората ходят на кино и на концерти. Аз ходя дотолкова колкото имам пари, свалянето ми е отделно.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пиратството е свобода, пиратството е оръжието на обикновения човек срещу корпорациите. Пиратството накара затлъстелите музиканти да излязат отново на концерти и да се срещнат с публиката която ги направи звезди преди много години, пиратството направи така, че феновете отново да видят хората които обичат.
26
3
 
4
 
! Отговори
сиси преди 12 години
Ами не можеш, защото живееш в България, където заради пиратството дадените компании не смятат за нужно да пускат услугата, защото няма да реализират печалба ;) специално за филми в момента се сещам за netflix но съм попадала и на много други подобни. Ако може без обиди на кифла ;) Не пиша тук, за да се заяждам
25
4
 
1
 
! Отговори
Чичо Пичо преди 12 години
И кои са тези сайтове бе, кифло? Че не се сещам къде срещу абонамент мога да си сваля игра, която да е нещо повече от пълен шит!!
24
0
 
3
 
! Отговори
dominici преди 12 години
Така им се пада, когато се опитват да вкарат в затвора човек, който не е направил престъпление срещу човечеството, а е намерил начин да им се хакне конзолата. Можеха и по-финно да се справят с положението.
23
2
 
2
 
! Отговори
Сиси преди 12 години
до Тялото: такива сайтове с месечни такси и свободно сваляне съществуват в чужбина от години :) Сега си отговори защо няма такива сайтове в България и защо скоро няма да ги видим :> Само казах че може да си сложат и 300 лева за игра ако искат не съм казвала, че е редно да им изтичат данните по този начин :) Ама кой както иска си го разбира :>
22
0
 
6
 
! Отговори
до сиси преди 12 години
Продължавай да се подмазваш на оядените милиардери, които дори не знаят че съществуваш. Деветдесет процента от игрите са пълни *** и не бих ги играл дори пари да ми дават. Седят си безплатни в тракерите и никой дори не ги поглежда понеже не струват. А *** като теб са готови и 1000 лева да дадат за игра, въпреки че себестойността им е 10 лева :))))))). Следващия път може да пробваш да се замислиш защо една и съща игра за конзола е 120 лв., а за PC е 65-70 лв.
21
0
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Маце, за кражба може да се говори като им изчезне нещо. Споделянето на файлове не е кражба колкото и да го наричат пиратство.Вече няколко организации им го казаха а и самите потребители реват от години, че основната причина да има торенти е УДОБСТВОТО. Ако направят сайтове които са по-добри от залива и джънките и взимат месечна такса като кабелната милиони хора ще се абонират.Вместо това пръскат луди пари за лобизъм, а към днешна дата файлове споделят 300 милиона и растат. Сами си изядоха гла
20
0
 
5
 
! Отговори
От 19 преди 12 години
Да но във фирмената им политика не влиза да споделят данните ТИ с друг.
19
0
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
"Ако искат и по 300 лева на игра ще искат ... то си е тяхна работа и фирмена политика..."Да но във фирмената им политика не влиза да споделят данните си с друг.А те все едно това са направили като са допуснали хакерите да получат данните на ти (на хората).Така че всеки е в правото си да ги съди освен ако не се споменава в споразумението че SONY не носи отговорност за сигурността на данните които им предоставяш (което много ме съмнява)Това че си запозната не те прави нещо повече от другите
18
1
 
1
 
! Отговори
До 12 от 7 преди 12 години
Не те рабрах.Ами не знам. Може за реклама. Като си купиш нещо след това да ти рекламират друго. Също може да искаш да поръчаш on-line. И да им трябва дата на раждане за да видят дали си пълнолетен. Адреса за да си получиш играта и т.н. Нямам представа защо ги събират. Само предполагам че е за поръчки по интернет.
17
0
 
13
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Забравят да споменат че хакерите са казали че това е отмъщение за делото срещу онзи симпатяга дето им хакна ПС3-ката.Преди време имаше подобен случай когато опитаха да хакнат пиратския залив.Каквото повикало такова се обадило.
16
7
 
6
 
! Отговори
сиси преди 12 години
Ако искат и по 300 лева на игра ще искат ... то си е тяхна работа и фирмена политика... друг е въпросът дали *** ще ги даде или ще си я открадне ... Информацията я събират защото това се иска за регистрация на онлайн акаунт навсякъде ти искат подобна информация ако искаш да си чист не се регистрирай за нищо и си пазари от бакалията отсреща... Информацията за кредитната карта е, за да могат да си купуват онлайн игри или addons към игрите ... аман от запознати