Vodafone вкара Sony в нова беля

От клона в Нова Зеландия излъгали за кражба на геймърски телефони
Обновена: 18 май 2011 17:07 | 18 май 2011 17:07,
5
Vodafone вкара Sony в нова беля
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Още невъзстановили се от драмата с пробива в защитата на PlayStation 3, шефовете на Sony получиха поредна порция лош PR, пише theaustralian.com.

Става въпрос за дългоочаквания смартфон Xperia Play, който е разработен специално за геймъри.

Доставките за Нова Зеландия закъснявали и от компанията разпространител за региона Vodafone пускат следното съобщение в своя канал в Twitter: „Съжаляваме, но трябва да ви съобщим, че пускането на пазара на Xperia Play ще бъде отложено. Имаше сериозен пробив в сигурността и доставените телефони бяха откраднати”.

Съобщението предизвика сериозно учудване и гневни реакции на нетърпеливи купувачи. Но положението стана още по-трагикомично само часове по-късно.

Говорителят на Vodafone Матю Ийст публично обяви, че съобщението в Twitter е измислица на компанията и част от маркетингова стратегия. Повече подробности не бяха дадени.

Всъщност, коментират редица медии, проблем с доставките на Xperia Play има още от опустошителното земетресение в Япония.

Както и множество други технологични компании, Sony изпитваше сериозни затруднения в производството заради бедствието и сега не може да смогне с предварително обявените срокове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: SonyVodafoneXperia Play
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe дот ком що не излиза в коментарите?
1
7
 
4
 
! Отговори
Gei-mar преди 12 години
xperia hvani mi huia i zapei!