Microsoft опровергава слухове за Windows 8

Разпространените наскоро подробности не били верни
19 май 2011 17:19,
58
Microsoft опровергава слухове за Windows 8
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Спекулациите около новата операционна  система на Microsoft се засилиха в последните дни, след като от ръководството на производителя на процесори Intel изразиха някои опасения. Според един от шефовете Рене Джеймс Windows 8 ще бъде с нова структура по отношение на широкаразпространената  32-битова ARM архитектура. С други думи програмите, които работят сега, няма „да тръгнат” на новия Windows.

Което може да значи допълнителни работа за разработчиците и допълнителни разходи за потребителите. Освен това от Intel обявиха, че очакват основните 4 хардуерни доставчици на процесори да работят само с пригодени за тях копия от операционната система. Тоест закупен  Windows 8 за Intel няма да може да бъде инсталиран на компютър с AMD-процесор.
 
Разкритията на Intel обаче бяха категорично опровергани от Microsoft. Компанията на Бил Гейтс нарече слуховете „фактологически неакуратни и подвеждащи”, но не влезе в подробности. Засега Windows 8 все още е във фаза на разработване и до завършване на продукта има доста време, завършва engadget.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: MicrosoftWindows 8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5173
 
8
 
! Отговори
Уили Гейтсъна преди 12 години
Уиндоус 7 е перфектна ОС! Нямам никакви забележки към нея. ХР също беше стабилна, докато с Виста-та сгафиха много. Не съм оптимист за 8, обикновено досега ги карат все през една.
35
5025
 
3
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Споко - ще стане като с на Гугъл изцепките. Ще се вдигне шум, ще ги глоби ЕС за 100-200 милиона и ще спрат шпионажа. Този филм сме го гледали вече :D
34
4161
 
4
 
! Отговори
ПиАр преди 12 години
Да видях го и съм принуден да си го поставя за удобство иначе се бъркам и не ми харесва начинан а поставяне на иконите. А за Уиндоус 8 прочетох някои неща, но се говори и за директна връзка на системата с компанията Майкрософт нон-стоп, което нап рактика означава, че и да си лицензионен, ще те шпионират къде посещаваш, сайтове, какво харесваш, тоест това, което гледаме по филмите. А вероятно 9-ката ще е директен шпионаж през монитора, защото вече го могат. Затова и нямам доверие на тази система.
33
2996
 
7
 
! Отговори
прозорец преди 12 години
windows xpsp3,това е истината за работна станция ,всичко друго са надстройки.
32
2602
 
9
 
! Отговори
do ПиАр преди 12 години
Има скин за уиндоус 7 който го прави 1 към 1 със ХР ако ти липсва "доброто старо" хр..
31
1625
 
12
 
! Отговори
Bo преди 12 години
Не че го хваля но какво му е на уиндоус 7 например? Бърз, красив ,лесен за ползване почти всичко става с два три клика на мишката. Работи със всякакви компютри дори и щайги на по 4-5 години.Е да има един недостатък доста разглезва и човек очаква едва ли не всички системи да са такива.
30
1638
 
6
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
За твоя информация точно Убунту съм ползвал една година и ако имах по лев за всеки път, когато ми се е налагало да отварям конзолата, щях да съм се пенсионирал. Следващия път като си сложа линукс ще е Федора. Не знам как може да се възхищаваш на дистро което е легендарно с това, че редува стабилен релийз с пълен ***. Като излезе кармик коала и се зарекох, че това повече няма да го кача на харда си, ако ще пари да ми дават.
29
773
 
3
 
! Отговори
гад преди 12 години
"Линукс - горе долу на опаки - стабилен и сигурен, но не по силите на домашен юзър." Защо говориш глупости!? Не знам какво дистро си ползвал, но специално за убунту.... не можеш да го кажеш. Онова си е доста "приятелски" настроено към потребителя и не е нужно да пишеш команди или нещо подобно. Направено си е да цъкаш с мишока и да се наслаждаваш на добра ОС, която няма да ти прави проблеми дори и с месеци без рестарт и почистване, което е невъзможно при бозата.
28
220
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като почнете да сравнявате камаз и фолксваген ... нямам думи. Мн ясно, че ИТ специалистите и изобщо хората от бранша се възползват от ... там каквото им дава "линукса". Но за обикновенните хора, уиндоуса е по-лесен и следователно по-добър. И във всяка тема, свързана и най-малко изобщо с някакъв софтуер, веднага се надигате - айде стадо просто, заухаво и не знам още какво - айде да ходим на линукс. Има още дълго да юркате залудо.
27
1
 
14
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
За да обощя - Уйндоус потребителите си мсилят, че Линукс дистротата са ***, защото са сложни (и не могат да оценят предимствата им), а пък Линукс юзърите си мисля, че щом е с марка МС значи задължително е тъпо и че, ако не можеш да работиш в конзола значи въобще нямаш право да имаш достъп до компютър. Както казах - и едните, идругите сте прости на квадрат. Има място за всеки под слънцето.
26
3
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Вече има Линукс дистрибуции, които са доста интуитивни и могат спокойно да се ползват от обикновен домашен потребител.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"С други думи програмите, които работят сега, няма да тръгнат на новия Windows.Което може да значи допълнителни работа за разработчиците и допълнителни разходи за потребителите. "Това би трябвало да е едно изречение със запетая (,) преди "което" . Тук са две изречения даже и на нов абзац едното. Ама то за това си трябва да сте посещавали по-често "някои" предмети в училище.
24
6
 
3
 
! Отговори
киристиджана преди 12 години
Open office има, а за пакетния мениджър да не споменаваме, че уинбоза се пробват да правят някакви аналогични проекти, но.... щом е майкрософтско ще намирисва на бъгщина. Разцъкай и компиза на убунтото и тогава кажи нещо за aero efect на уиндоуса. Разпъни си 6 работни плота и ги мачкай с компиза. Черпи към 700 Мб. от рамта, за разлика от уиндоуса. Бе готско дистро си е убунтото.
23
2
 
8
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Като човек, който е ползвал и Уйндоус и Линукс мога да кажа, че и едните и другите сте прости на квадрат. И двете си имат предимствата и недостатъците. Уйндоус е по несигурен и с времето започва да акумулира доста проблеми (макар, че 7 специално досега ми е била безпроблемна - за година не ми е крашнала или забила нито 1 път). Но пък е много по-лесен и интуитивен за ползване от масовия потребител. Линукс - горе долу на опаки - стабилен и сигурен, но не по силите на домашен юзър.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ima znachenie dali goworim za server-ni operacionni sistemi ili za desktop takiwa - Linux na desktop mashinata mi nyama da e pyrwiyat mi izbor.
21
5
 
5
 
! Отговори
кербалата преди 12 години
Трябва да си доста залухав, че да питаш какво е линукс. Благодарение на него си пишеш глупостите по сайтовете. Повечето вървъри са на линукс, че иначе разни хлапета щяха да ги хакат доста често и нямаше да ти работят търсачките, в които се "ограмотяваш" що е то линукс. :)))
20
5
 
5
 
! Отговори
Васката преди 12 години
От 2 седмици съм с Линукс ( Убунту) на лаптопа и не съжалявам въобще. Основните програми, които ползвах под Уиндоус (VLC, Skype, Firefox) ги има и за Линукс. Има и офис пакет, който по нищо не отстъпва на МС Офис. А най-хубавото от всичко е, че е напълно безплатно. Препоръчвам!
19
10
 
5
 
! Отговори
преди 12 години
Какво е това Linux, някаква аматьорска ОС, която става само за музика, филми и сърфиране ли???
18
3
 
2
 
! Отговори
ПиАр преди 12 години
закупих си нетбуук с инсталиран оригинален Уиндоус 7 Стартер - лицензионен. Нес ъм доволен от начина на аранжиране на едкстопа, като лично считам Уиндоус ХР за много по-приятен и удобен за работа от този. Иначе като работа не съм спец и не мога да кажа мнение, но като удобство на работа ХР ми сес трува много по-практичен. Въпрос на мнение е всичко това за всеки. И все пак, не бих закупил 8-цата, ако не е нещо изключително опростено, удобно и най-вече без шпионски вратички от Майкрософт и други.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, кога ще ще се размърдат да ни спрат нелегалните уиндоуси в цяла бг, да ви видим тогава дето толкос плачете колко по-добър е линукса.