Нов резил за Sony

Поредната кражба на данни – този път в Гърция
Обновена: 25 май 2011 16:42 | 25 май 2011 16:30,
7
Нов резил за Sony
Снимка: Reuters

Хакерите очевидно са си поставили за цел да тормозят Sony дълго. Поредният официален сигнал за пробив в онлайн защитата на компанията дойде от Гърция.

Sony Music Entertainment Greece оповести, че над 8500 потребителски акаунта са били „компрометирани“.

Личните данни на хората са откраднати от уебсайтове на изпълнители, които имат договори с компанията.

Преодоляването на защитите е станало чрез услугата за регистриране за получаване на редовни новини на електронна поща.

Веднага след установяване на пробива, интернет страниците са били затворени за неопределено време. Те са хоствани от наета от Sony фирма и ще бъдат отново онлайн едва след щателно разследване на случая, обявиха от компанията.

Адреси на електронни пощи, телефонни номера, потребителски имена и пароли са попаднали в ръцете на кибер престъпниците. От Sony обаче са категорични, че номера на кредитните карти не са били откраднати. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Да, ама НЕ! преди 12 години
американците не приемат да са втори по технологии и играят с удари под кръста, както винаги са правили де. японците не са черашни, просто хората вече не им се воюва, рещили са да се развиват интелектуално, но на някои това не им харесва, защото почва да прозира неговата простотия (на американците и англичаните), и не допускат някой да бъде по-, по-от тях..дано да не се окажа прав, ама не вярвам.
6
4
 
4
 
! Отговори
Az преди 12 години
Целта е пореден удар по Япония. След неспиращите земетресения причинени от HAARP , спирането "случайно" на японски спътник в орбита и предишните 2 удара по SONY сега следва нов удар. Няма да се учудя ако в близките дни се чуе за нов удар по японците.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Кибер претъпниците"... дрън дрън... не е луд тоя 'дето яде от баницата, а тоя , който му я дава...
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чао PlayStation, здравей X-box.
3
8
 
1
 
! Отговори
тетвае преди 12 години
трева да има параноя, всички те следят после те пручват и накрая ти го забучват плейн млейн текс .тхт не било криптирано енкрипшън требе бек мек особено ако е мек направо неколко Мекъпа с тотал енкрипшън и после мое инова файлова система за супер дупер енкиптинг по новата технология на съвсем новото ядро 2.8.6.70 защото имало бъгове които са оправени с последния Хапдейт - Честитона печелившите коит отдавана са изгубили всичко
2
1
 
16
 
! Отговори
Zlobcho преди 12 години
Ходи го кажи на Sony, много добре го знаят. :)п.с. В една от предишните фирми в които работех, създаваха продукт (известен в България) в които всички пароли се пазят в plain text, така било по-лесно за "password recovery". Явно и на Sony тама им е по-лесно :D
1
1
 
27
 
! Отговори
! преди 12 години
Затова такива данни се криптират, и да ги гепят няма да има ефект.