Пореден удар по сигурността на Sony

Хакери отново крадат данни на потребители
3 юни 2011 11:32,
10
Пореден удар по сигурността на Sony
Снимка: Reuters

Само няколко часа след като японската високотехнологична фирма на практика завърши процеса по пълно възстановяване на своята PlayStation Network, хакерската група Lulz Security обяви, че е преборила защитата на сървърите на SonyPictures.com.

Така в ръцете на групата са попаднали над 1 млн. пароли, адреси на eлектронни пощи и друга информация. От Sony коментираха, че са запознати със случая и тече разследване, предава Асошиейтед прес.

Виртуалните нападатели заявиха, че безпроблемно са се добрали до имена, адреси и рождени дати на потребителите на въпросния сайт за снимки.

„Защо се доверявате на компания, която е толкова уязвима на елементарни атаки?”, иронично питат от Lulz Security. И уточняват, че откраднатите данни са били съхранявани под формата на чист текст, без никаква допълнителна защита. „Това е срамно!”, убедени са хакерите.

След като през април пробив в онлайн мрежата за видеоигри PlayStation Network доведе до кражба на информация от над 77 милиона акаунта и спиране на услугата за месец, от Sony предприеха драстични мерки за подобряване защитата на личните данни на потребителите.

Въпреки това компанията не може да удържи последвалите множество хакерски набези срещу други свои мрежи. Последваха няколко нови сериозни пробива, последният от които е този срещу SonyPictures.com.

Към момента японската компания официално оценява на 170 млн. долара загубите от компрометирането на PlayStation Network. Но според експерти пасивът ще нарасне значително, особено ако атаките продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
b преди 12 години
Само така, бой по тъпите корпорации!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Бюндхен Джупарова преди 12 години
ох, *** добре чи ни сам са качвала там снимкити / ас много убичам да качвам снимки и да глйедам снимки и да ги куминтирам *** туй на сониту ни сам го чувала . ас най много на фейсбука качвам *** тйе там са зъштитени
8
0
 
1
 
! Отговори
Товаро-разтоварач преди 12 години
Ако автора на статията си беше направил труда просто да отвори "въпросния сайт за снимки", щеше да разбере, че няма нищо общо с никакви снимки и картинки, а е сайт на подразделението на "Сони", което прави филми. Явно с килийното си образование и липса на обща култура журналистите от днесбг не знаят, че думата pictures не означава само "картинки".
7
0
 
3
 
! Отговори
Ген преди 12 години
"въпросния сайт за снимки" ахахахаха е вече минахте всички грании ;-) Columbia Pictures = Колумбийски снимки, Universal = Универсални снимки, абе въобще а блек трейн из композинг итселф (черен влак се композира)...
6
0
 
2
 
! Отговори
Янев преди 12 години
"Виртуалните нападатели заявиха, че безпроблемно са се добрали до имена, адреси и рождени дати на потребителите на въпросния сайт за снимки."сайт за снимки ?!?!?!? Авторчето внимавай като говориш глупости
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре са ги хакнали. Сони от 10-тина години, имат една от най-противните политики, която както се оказа им изяде главата във всяко едно отношение..
4
0
 
20
 
! Отговори
Stany преди 12 години
Разбрали кой как се казва и кога има рожден ден. Ми да ги поздравят :D
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дреме ни колко милиона е загубила бедната корпорацийка. Важното е да си вземат поука. Пък и не само те.
2
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
е не им писна :D :D :D
1
4
 
13
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Хахаха намери се начина за такива гнусни корпорациийки кръвопийци! Браво!