Рекордни продажби на iPhone и iPad изстреляха печалбата на Apple

Резултатите за третото тримесечие надхвърлиха очакванията
Обновена: 20 юли 2011 12:00 | 20 юли 2011 12:00,
27
Рекордни продажби на iPhone и iPad изстреляха печалбата на Apple
Снимка: Reuters

През третото тримесечие на годината Apple изпревари всички очаквания с увеличение на продажбите до 28,6 млрд. долара, съобщи Financial Times Deutschland.

"Въодушевени сме от това, че можем да изпратим най-доброто си тримесечие на всички времена", заяви изпълнителният директор Стив Джобс в седалището на компанията в Купертино. Нетната печалба се е повишила повече от два пъти от 3,25 млрд. на 7,3 млрд. долара.

Оборотът е резултат преди всичко от рекордните продажби на iPhone и iPad. Apple е продала 20,3 броя от мобилните телефони, 9,3 млн. броя таблети и почти 4 млн. компютри Mac.

По-рано Wall Street Journal писа, че някои от директорите на Apple са провели срещи с фирми за подбор на персонала, за да решат кой мениджър може да наследи Стив Джобс на кормилото на компанията. Поне веднъж поименно е бил споменат шеф на един от другите известни технологични концерни.

Вестникът се позовава на добре осведомени източници, а самият Джобс е отрекъл новината. Според източниците на Wall Street Journal става дума за съвсем предварителни разговори, чиято цел е била по-скоро да се видят възможностите пред концерна, а не толкова да се намери веднага нов главен изпълнителен директор.

Джобс е духовният баща на успешните продукти iPod и iPhone. Затова и инвеститори и фенове на марката са обезпокоени от честото и все по-продължително отсъствие на основателя на фирмата от всекидневния бизнес. От януари насам Джобс намали бизнес ангажиментите си, за да щади здравето си.

56-годишният Джобс се бори от години с тежки заболявания. През 2004 г. Беше подложен на тежко лечение на рак, а през 2009 г. му бе трансплантиран черен дроб. В последните си обществени прояви той изглеждаше отслабнал. Във всекидневните ангажименти в момента Джобс го представлява дългогодишният му сподвижник Тим Кок.
 

Още технологични новини в Investоr.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: iPhoneappleiPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 26:Най-после разумна мисъл и както се казва на руски език "Дошло?" :-)BTW, аз посочих долу цифри, да не би да не си в състояние да ги прочетеш?
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продължавай с общите приказки за това кой колко ходил на училище вместо да ползваш сериозни факти и аргументи изискуеми при един нормален дебат и все повече ще се излагаш.Ние няма да ти пречим.
24
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 23:За твое съжаление, никой с нищо не може да обори фактите и истините...Разбира се, ако си мислиш, че е "научно доказателство" да напишеш общи и характерни за зеленчуковия пазар фрази като "много голям процент доволни и много безплатни програми за него", считай, че си доказал, колко са ти зелени познанията!Трябвало е да наблагаш на училището, защото анонимните ти простотии си остават простотии :-)
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ne moga da razbera kakvo im se kefiat tolkova na apple....ne bih smenil moia HTC s windows za toa *** samo zashoto e "moderen"
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НаблюдателЕЕ гледам проявява типичното руско чугунено блядово колхозно поведение. В другите теми го обориха с факти аргументи и научни доказателства, а той така се изложи, че освен да прави определения кой бил неразбираш с несвързана реч и словоред друго не му остана. Фактите са си факти както и да наречеш някой няма да ги промениш.
21
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 21:Ти беше от онези неразбиращи анонимници с несвързана реч, сбъркан словоред, неясни тези и примитивни представи, нали?Защо не си научил да се изразяваш като хората още в училище, ами се мъчиш и измъчваш другите по форумите? :-)
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E пишман Наблюдателю, любимата ти айфон джаджа е Руско технологично нововъведение нали :))То и уиндоус има много голям процент доволни и много безплатни програми за него, но това не го прави най- доброто нещо на пазара.
19
3
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 19:Защо не споменеш кой друг телефон, например:- има дисплей с разрешаваща способност поне, колкото iPhone 4- има достъп до 425'000 приложения- има по-голям процент доволни клиентинапример?
18
7
 
3
 
! Отговори
До 318i преди 12 години
Пич разбирам че си каресваш телефона, но ако се поровиш ще откриеш доста по-добри телефони от Айфона на доста по-добри цени. И тука не коментирам някакви близки характеристики а близо 2-3 пъти над тези на Айфон. Няма да споменавам Галаси-2 на Самсунг, защото още Галакси едно биеше Айфона, Нито ще споменавам ЕлДжи 2Х. А направо виж LG Optimus 3D. Това е светлинни години пред Айфон че и по-евтин. 3D екран без нужда от очила, 3D камера да снимаш 3D. двуядрен процесор на 1000 мегахерца и т.н...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те да пуснат хибридния Е-Ink/LCD дисплей пък тогава съвсем ще им се вдигнат приходите!
16
2
 
5
 
! Отговори
318i преди 12 години
Аз имам iphone и мога да ви кажа,че друг такъв телефон няма и нищо не може да се сравнява с него.Оставете го онзи по-долу какво коментира,той явно не може да си го позволи.
15
0
 
6
 
! Отговори
Apple Inc преди 12 години
Prodajbi ot 1 april do 25 juni 2011 !iPhone-20,34 milliona prodajbi + 145% !iPad-9.25 milliona prodajbi + 182% !Mac-3.95 milliona prodajbi + 17,1% !iPod- 7.54 milliona prodajbi -14% !Ob6ti prodajbi ot 1 qnuari do 25 juni 2011 54miliarda dolara + 82% !NOment selqni ! NOment !
14
3
 
5
 
! Отговори
realist преди 12 години
Към всички против Apple - :) Най-вероятно никога сте нямали и допир до техен продукт за повече време. Да скъпи са но като не може да си го позволите защо плюете без да знаете? 4 години абонат и никога няма да се разделя с техните джаджи. да го духа скапания уиндолс и всички други подобия на телефони :)
13
4
 
0
 
! Отговори
Rex преди 12 години
GSM - Nokia,p - SONY!
12
3
 
6
 
! Отговори
TT преди 12 години
Много ми е гот как балъчетата дето нямат пуканата стотинка и никога не са докосвали ipad или iphone завиждат и плюят марката Apple.
11
3
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Само низшите духом и балъците могат да наричат Айфон "бъгава играчка". Всъщност ако не е Айфон да задава модата и темпото, азиатите отдавна щяха да са спрели да почиват на сянка.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хихихииииии някой си е купил 0.3 броя телефон! хахахаааа
9
0
 
4
 
! Отговори
Попов преди 12 години
Само 20,3 броя телефони ли са продали? :DЕй ЖУРНАЛИСТА толкова си ***, че чак си ВДЪЛБНАТ.
8
3
 
10
 
! Отговори
nue преди 12 години
невероятният макретинг и реклама превърнаха Ябълката в луксозна стока, аксесоар желан от всички, струващ баснословни суми?!?!! Но колкото и да се напъват в мобилния сегмент лидер се утвърждават Андроид телефоните
7
0
 
9
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
до 1 - защо да пробиват - ей го на от телефоните са продали 20,3 - това 3 как са го продали не знам - сигурно са го рязали с ножовки:))) та цяла година 20 телефона :))))) Не е много :)

Спонсорирани публикации