Производителят на BlackBerry съкращава 2000 души

Компанията пострада от конкуренцията на iPhone и смартфоните с Android
25 юли 2011 23:09,
2
Производителят на BlackBerry съкращава 2000 души
Снимка: Reuters

Research In Motion Ltd. (RIM), производителят на BlackBerry, съкращава 2 000 работни места (около 10% от персонала) в изпълнение на вече обявения план за свиване на разходите, съобщи CNBC. На работа в компанията ще останат 17 000 служители.

RIM беше сериозно засегната от конкуренцията на Apple и неговия iPhone, както и от смартфоните, работещи под операционната система Android на Google.

BlackBerry доминира на корпоративния пазар на „умни“ телефони, но така и не успя да пробие при обикновените потребители.

Канадците "проспаха" тенденцията за снабдяване на смартфоните с тъчскрийн и вместо това продължават да произвеждат своите BlackBerry с конвенционална клавиатура.

През юни RIM съобщи, че печалбите през първото тримесечие на годината са паднали с 10%, като тогава компанията занижи и очакванията си за финансовите резултати до края на годината.

Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: BlackBerry
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Бай Пич преди 12 години
Ха ха ха!Ето че Blackberry си изяде боя!lol сега вече си спечелих баса :DЯ да видим дали ще си получа 100лева Ура за мен :) Но не ура за Blackberry... ха ха
1
1
 
2
 
! Отговори
бай Георги преди 12 години
Тук се оказва точно обратното,малкия изяжда големия,или по точно ученика понякога е по добър от учителя...