Новата конзола Playstation Vita ще се появи в България през 2012 г.

Пускането на пазара се забавя заради щетите от бедствието през март
Обновена: 5 авг 2011 14:45 | 5 авг 2011 14:36,
1
Новата конзола Playstation Vita ще се появи в България през 2012 г.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Новата гордост на Sony при игралните конзоли – Playstation Vita, ще се появи едва през пролетта на 2012 г. в Европа и САЩ. През тази година компанията ще пусне преносимото устройство само на родния в Япония, обясни вицепрезидентът, отговорен за развитието на видеоигрите в концерна, Казуо Хирай, цитиран от Bloomberg.

Забавянето е заради щетите, нанесени от земетресението и цунамито през март. Вследствие на бедствието много производители трябваше да се борят с проблеми с доставките на части.

Заради забавянето Sony ще пропусне коледните сделки на два важни пазара, отбелязват анализатори на пазара. Това ще се отрази зле на и без това губещата компания.

Заради земетресението и ядрената катастрофа концернът имаше забавяне в доставките и отчете загуба от 199 млн. долара за второто тримесечие на годината.

В ценовата си стратегия обаче японският концерн няма да промени нищо. Playstation Vita ще струва за версията си с WLAN 249 евро, а за тази с 3G-връзка – 299 евро.

Конкурентът Nintendo обаче намалява цената за излязлата през март на пазарите конзола Nintendo 3DS от 250 на около 170 евро. Причина за тази мярка са твърде слабите продажби.

Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: SonyNintendoPlayStation Vita
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
1
 
! Отговори
Промитаци преди 12 години
Забавянето е заради щетите, нанесени от земетресението и цунамито през март. Вследствие на бедствието много производители трябваше да се борят с проблеми с доставките на части.Тази глупост откъде я изсмукахте???