Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС

По неясни засега причини Холандия е изключена от ограничението
Обновена: 10 авг 2011 10:18 | 10 авг 2011 10:18,
174
Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС
Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung няма право да продава своя таблет Galaxy в Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс.

Решението е на съд в Дюселдорф и бе оповестено от представители на Apple и Samsung. Забраната е във връзка със сигнал на американската компания за нарушаване на права за интелектуална собственост, свързани с iPad.

Забраната важи за територията на целия ЕС с изключение на Холандия и е в съответствие с паневропейското право, което позволява издаването на подобни разпореждания. Към момента остава неясно защо Холандия е изключена от забраната.

Засега съдията, който е отсъдил в полза на Apple, се е съгласил, че последният таблет на Samsung нарушава повече от един патент на американците и е копирал елементи на iPad 2.

Корейската компания вече обжалва, но докато се чака новото решение (около 4 седмици), Samsung ще трябва да прекрати продажбата на таблета и ще претърпи огромни загуби.

Силният азиатски концерн искаше да прекрати доминацията на таблета iPad на Apple именно с модела Galaxy, а новият модел Galaxy 10.1 бе представен в Европа едва наскоро.

Двата концерна от година се обвиняват взаимно в нарушаване на патенти. Преди седмица заради подобно съдебно решение Samsung трябваше да прекрати продажбата на Galaxy в Австралия.

След като Apple подаде преди четири седмици жалба в Международната търговска комисия (ITC) на САЩ за забрана на продажбата на няколко устройства на Samsung, през миналата седмица комисията започна разследване, което се простира както върху таблети, така и върху смартфони. Чрез ITC щатската компания иска да забрани вноса на повечето важни устройства на Samsung в САЩ.

Спорът между двете компании ескалира през април, когато Apple заведе дело в Сан Хосе срещу Samsung, жалвайки се, че южнокорейският концерн е копирал дизайна на нейните мобилни устройства, а корейският концерн отвърна с подобен, като междувременно те спорят пред различни инстанции в различни щати.

Още технологични новини в Investor.bg

Историята се усложнява и от факта, че Samsung е сред най-важните доставчици на Apple и произвежда чипове, които Apple влага в доста от технологичните си устройства. През миналата година американците поръчаха на Samsung части на стойност 5,7 млрд. долара и така се превърнаха в най-големия клиент на южнокорейския концерн.

Същевременно става дума и за война между производители, ползващи различни платформи за мобилна телефония - Samsung е водещ производител на смартфони и таблети, ползващи операционната система на Google Android.

През първата половина на годината Apple успя да продаде в целия свят около 14 млн. устройства iPad. Анализатори прогнозираха за конкурента му от Корея годишни продажби от 7,5 млн. броя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: appleipad 2Samsung Galaxy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
24
 
! Отговори
Мене преди 12 години
Ц-ц-ц, *** *** са тея. Видяха конкуренция и почнаха да се дърлят за паричките си. Същественото в случая е, че има много други компании и само със Самсунг няма да се разминат и да си решат проблемите. А жалкото е, че ощетяват хората да купуват качествени продукти за сметка на техните ***.
9
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май гроздето ви е много високо на всичките дето пишат тук
8
6
 
32
 
! Отговори
Nokia User преди 12 години
I-pod, I-pfone, I-pad ......... I-Siktir ;-)
7
4
 
23
 
! Отговори
da преди 12 години
imam galaxy tab 7 i sum vluben v nego .... teia iPad-i ne mi gi hvalete, osobeno v Bulgaria polovinata im funkcionalnost izobshto ne e dostupna. Aaaa da shtiah da zabravia, Ipad ne poddurza flash, t.e. polovinata internet ne moze da se polzva chrez browsera im
6
5
 
28
 
! Отговори
crus преди 12 години
шантава работа хем са партнери хем конкуренти ... а гнусната политика на прогнилата ябълка мен лично ме дразни ..остана ли фирма с която да не се съдят ... тъпанарщина
5
10
 
28
 
! Отговори
asdasda преди 12 години
Понеже Apple виждат, че залязват със тъпите си шитове гледат как да прецакат другите, който са по-добре ...
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз си ползвам Арчос 101 и съм много доволен.:)
3
9
 
38
 
! Отговори
ffff преди 12 години
Якълката, да го ду**те, ще ми го внесат отвън но пак няма да е вашия ***!!!!
2
9
 
43
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Не мога да разбера, след като продуктите на Apple са най, мега, хипер, турбо яки, защо се борят конкуренцията да не може да продава сходни продукти?! Това е безмислено. От Apple така или иначе си имат вярна клика от последователи, които и *** с марката Apple да пуснат на пазара, пак ще се наредят на опашка да си го купят. Ако се надяват някой друг извън сектата, да се обърка и да си купи Apple, щото примерно не може да си купи Samsung, еда ли ще се намерят много подобни балъци.
1
10
 
56
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Тия епъл са типични гнусни янки. Злоупотребяват със съда, вместо да си гледат свойта работа.В момента водят дела срещу почти всички конкуренти по целия свят за подобни глупости.Никога не бих си купил нещо на тази прехвалена компания.

Спонсорирани публикации