Въпреки забраната Galaxy Tab се продава в Европа

Samsung не нарушават съдебното решение, само го заобикалят
Обновена: 16 авг 2011 16:21 | 16 авг 2011 16:20,
55
Въпреки забраната Galaxy Tab се продава в Европа
Снимка: Reuters

Въпреки че  Apple успя да постигне забрана за продажби на Galaxy Tab 10.1 в рамките на Европейския съюз, таблетът се продава, при това законно.

Съдебното решение от миналата седмица беше свързано с патентния спор между Apple и Samsung, а забраната за продажба се отнася за всички държави от ЕС, без Холандия. Samsung веднага обжалваха и чакат решение на 25 август.

Оказва се обаче, че в Германия таблетът се продава в веригата магазини за електроника MediaMarkt на специалната цена от 469 евро, пише Spiegel.

Онова, което изглежда като нарушение на съдебната заповед, всъщност се оказва напълно  законосъобразно.

Съдебното решение ограничава единствено Samsung при вноса на таблетите в Европа, но не и независими от компанията дилъри, които не са засегнати от забраната.

Financial Times Deutschland също потвърждава, че таблетът ще продължи да се продава в магазините на концерна Media-Saturn, позовавайки се на говорител на компанията, собственик на магазините MediaMarkt.

Още по темата

Юристи са на мнение, че Apple може да заведе нов иск в съда в Дюселдорф, с който да поиска забрана за внос на таблета и за дилърите. Това обаче е малко вероятно, защото подобен ход би влошил отношенията на компанията с дистрибуторите, които са най-важният разпространител и на нейните продукти.

Междувременно Samsung обяви, че пуска от днес в Холандия Galaxy Tab 10,1. Продажбата му не беше забранена в Холандия, защото там се води отделно дело, заведено от Apple в съда в Хага, предаде AFP.

"Таблетът Galaxy Tab 10,1 ще бъде пуснат в продажба днес в голяма верига специализирани магазини в Холандия”, съобщи Тамара Вилиани, говорителка на южнокорейската група в Холандия.

По думите й таблетът ще може да се купува в повече обекти от търговска мрежа след 23 август.

Още новини за технологии в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: SamsungappleGalaxy Tabтаблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
65 преди 12 години
Интересни са доводите на ейпъл, като подобие на дизайна.Ако тази причина стане по някоя време съществена, в скоро време някой ще трябва да плаща на някой за закръглени ъгълчета на устройствата, за това, че бутончетата за управление на устройството са сложени както в "оригинала" - отдолу под екрана, че ..... адвокатите са изобретателни.Погледнах един сайт за китайски таблети - айпъл прилича много на нятои от тях по дизайн.
54
1
 
2
 
! Отговори
CutmasterCFS преди 12 години
*** кефа щом някой смята ябълковите продукти за такива на елита :)Добре че хамериканския потребител е с промит мозък та си пазарува глупости ...ХТС и Самсунг правят доста по смислени устройства които си заслужават парите.,Тия *** от Епъл вижте само колко са им "стандартизирани" интерфейсите....за един смотан и-под трябва да търсиш епъл магазин за смотания кабел!!! да не говорим за чудото и-тюнс .,.,.,
53
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
най-се смея на такива, които се смятат за "елит"... помиари
52
2
 
1
 
! Отговори
oт 28 до 42 преди 12 години
доста ограничено изказване... какво е лошото на това да играеш игрички на устройство, което се ползва и за телефон ?!? *** е синът на баща ти и същия трябва да се осъзнае, че не живее в 19 век и телефоните вече правят различни неща, като снимки, е-mail-и и т.н.
51
2
 
2
 
! Отговори
zetxx преди 12 години
elita w bulgariq e mn oburkano ponqtie :)), tuk sa elit na zapad sa 4ista4i na toaletni :)
50
1
 
7
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
Онзи ден трябваше да дам на един приятел файл с паролата за wi-fi то у нас. Че е доста дълга поредица от hex числа. Еми пичове такова нещо като да прехвърлиш(в случая получиш) през bluetooth няма с айфона. И нет няма, щото не е вързан към wi-fi то. И после знаете ли как ми даде снимка от неговия хепер, мега, утра яка телефон? През пощатата, щот не може да праща файлове. Та ако за всеки файл, сникна или песен трябва да пиша нови писма, да прикачам файлове, да ги пращам .. айде няма нужда.
49
7
 
1
 
! Отговори
jobso преди 12 години
Самсунг само да изкопират и да лепнат андроид (които пак изкопираха apple), и естествено по ниска цена защото иначе мноог ясно какво ще се избере... Иначе хейтърчетата да си плючт колкото искат, но спор си няма че устройствата на apple предлагат невероятен user experience .
48
3
 
10
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Най-голямата глупост, която прочетох тук беше, че SuperAMOLED бил далеч по-зле от някаква си измислена ретина, която има като единствен плюс по-голямата си разделителна способност. Който не е имал SAMOLED не знае за какво говори и по-добре да не го прави изобщо. Другата простащина беше, че "елита" си купувал продукти на Apple. Какъв елит, бе, джанъм? Объркали сте се нещо, извинете. ХА-ХА-ХА, добре, че ви има, за да чета и да се забавлявам (:
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Redordead, това беше доста тъпо :)))
46
2
 
10
 
! Отговори
redordead преди 12 години
аз за говорене си имам обикновен телефон, за игри ексбокс, за снимане канон еселар...за кво ми кириливия айфон или там някъв друг скъп *** дето нито камерата му снима и на 1/1000 от еселеар...а когато пътувам, предпочитам да чета книги вместо да играя игрички на айпфона, струва ми се доста по-ползотворно...
45
1
 
1
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
"в веригата" ?????
44
2
 
10
 
! Отговори
kyky преди 12 години
Как се чете Самсунг на обратно? Гнусмас :)
43
3
 
13
 
! Отговори
c преди 12 години
Браво само така смажете ги тия апъли. Ненаапъли се лапачи!
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само *** може да играе игри на телефон...па макар и йФон..Отнася се за 28 и подобни нему идивиди.
41
1
 
8
 
! Отговори
NERDS преди 12 години
Ако пък влезнете и в час, ще разберете, че германският съд е дигнал забраната на вноса за останалите европейски страни. Само в Германия остава, защото там компанията е Самсунг Германия. Германският съд не може да налага възбрана на компания, която не е регистрирана в Германия. Толкова по въпроса.
40
3
 
0
 
! Отговори
абея преди 12 години
не съм инеженер ама как бих изшприцил некоя жена ама пусто *** кухи *** само за себе си мислят то може би от стоманата ще да е
39
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фино изработения корпус е факт и студената обработка на стомана е много по-скъпа, отколкото да шприцваш пластмасови чирепи. Айфона е по-скъп, защото в него има вложен повече труд и по-скъпи материали, но ако не сте инженер това трудно може да го разберете.
38
10
 
8
 
! Отговори
абе преди 12 години
тука верно много болни хора има - смартфон баси глупостта ! като е толкова смарт сервира ли ви кифлички сутрин *** ?
37
10
 
1
 
! Отговори
az do 35 преди 12 години
Това, че ти го казваш, не го прави истина :О. Гледайте малко реално на нещата, а не фенски. Ябълката наистина има "резерв от близо 77 милиарда долара", technews.bg/info.php?id=22963, дори и в този сайт я имаше тази статия. Самсунг правеше много части за айфон, но това вече ще е минало, поне при айфоне 5. Щом ЕУ съд е постановил че Самсунг копират, значи копират.
36
2
 
0
 
! Отговори
бенезнам преди 12 години
квое е тва галакси 108 серия и хич не ме е* важно е бико ернст ше наебе ли кравата ивоне ... и случайно вземе да стане .... еее па вие ще сте едни щастливци има да си обсъждате скапаните смартфони ала-балони завинаги

Спонсорирани публикации