Galaxy Tab пак може да се продава в ЕС. Засега

Забраната е отменена временно заради съмнения около правомощията на съда
Обновена: 17 авг 2011 14:26 | 17 авг 2011 14:15,
15
Galaxy Tab пак може да се продава в ЕС. Засега
Снимка: Reuters

Забраната за продажба на таблета Galaxy Tab 10.1 на Samsung в Европейския съюз е временно отменена, докато стане ясно дали първоначалното отсъждане е било уместно, съобщи BBC.

Ограничението беше постановено от съд в Германия в началото на август въз основа на иск на Apple срещу корейската фирма заради патентен спор. 
 
След първата забрана устройството можеше да се продава само в Холандия, а окончателно решение ще бъде взето в средата на септември. Въпреки това таблетът се продава, като забраната не е нарушена, а само заобиколена.
 
Междувременно възникнаха съмнения дали съдът в Дюселдорф има правото да издава забрани от този тип за целия ЕС. 
 
Освен това се появиха и публично разгласени подозрения, че от Apple са илюстрирали жалбата си срещу Samsung с умишлено или неумишлено манипулирано изображение на Galaxy Tab 10.1. На снимката на една от страниците в жалбата пропорциите на таблета на Samsung са променени така, че внушават по-голямо сходство с iPad 2, отколкото е то в действителност, пише Webwereld.
 
Това не е първият удар на компанията на Стив Джобс срещу Samsung. Неотдавна, благодарение на подобен съдебен иск, Apple успя да забави премиерата на Galaxy в Австралия.
 
В момента Apple се опитва да блокира временно продажбите и в САЩ, докато не се разреши патентният спор. Компанията настоява, че Samsung е изкопирала технология както от iPad, така и от iPhone. Samsung отвърна с контрадело срещу Apple в Южна Корея, Япония, САЩ и Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: SamsungappleGalaxy Tabipad 2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Хак преди 12 години
оооо тия двечките от снимката как бих ги ..........
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vzimaite si touch prostotiata az shte vzeme dvete otzad da gi touchvam :D
13
1
 
3
 
! Отговори
Скалата преди 12 години
на кой му трябва ТАВ неудобен половината екран зает от "клавиатура",не чете дискове щот няма къде ......... съветът ми : купете си лап топ 13.3" лек преносим с всички преимущества на компютър имам инсталирани куп игри и т.н...
12
5
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
За такива, като тебе винаги ще има еФтини изделия! :-)
11
0
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 12 години
Apple се опитват да копират монополизма на MS в други сфери. Аз лично никога не бих си взел техен продукт, освен ако не ми го подарят или да ми дадът пари за да го ползвам. Има по-качествени и по-ефтини продукти на Самсунг, HTC, Sony и други големи производители.
10
2
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
- поради различен превод на английски и немски и, съответно, тълкуване на термина "седалище" съдът решава да *отложи* до идната седмица забраната за дистрибутиране на Galaxy Tab 10.1 в Европа, с изключение на Германия, където на немската фирма SAMSUNG Electronics GmbH забраната не е вдигната- съдът *въобще* не се е занимавал по същество с качествата на доказателствата на Apple по случаяТака, че - до идната седмица...
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези момиченца на снимката искам да ги целувам и пипам.
8
3
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Момичета и момчета, тъй-като:- сте *силно* неинформирани- статията нищо не изяснява- си говорите като на пазарда Ви светна за какво става дума:- първоначалното решение на окръжния съд в Düsseldorf забранява на две юридически лица да дистрибутират Galaxy Tab 10.1:-- SAMSUNG Electronics GmbH със седалище в Schwalbach, Германия-- SAMSUNG Electronics със седалище в Корея- територията, за която се отнася забраната е Германия и цяла Европа, без Холандия, за която Apple има други планове
7
0
 
3
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Това прилича на евтина картелна автореклама !
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази забрана беше абсурдна - мотивите на Apple бяха че Galaxy "прилича" на iPAD.Еми много ясно че ще прилича - нали е също таблет.Така както всички телевизори си приличат, всички автомобили си приличат, всички хладилници си приличат...Какво щеше да стане ако примерно Samsung забрани продажнбата на телевизори, понеже "приличат" на техните?Просто цялото дело е абсурдно, заради абсурдните патенти които биват одобрявани.
5
0
 
2
 
! Отговори
lokster преди 12 години
Имайки предвид че се оказа че доказателставта, които Apple са дали в съда са били подправени, токувиж отмяната остане за постоянно...
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така печелят ябълката балъците на своя страна. Нечестни игри умишлени забавяния на конкуренти и прочие недостойни даже за болен от рак гадости
3
0
 
8
 
! Отговори
I Robot преди 12 години
Е как да изглеждат, правоъгълни с тъчскрийн. Не иждам друга форма поне за момента :)
2
0
 
13
 
! Отговори
Хо преди 12 години
Проблемът на Apple не е в приликите на дизайна,а в по-ниското ценово позициониране и съответно предимство на SAMSUNG!А относно дизайна.....всичко изглежда едно и също без капка идентичност!
1
0
 
4
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Колко прилича на тийн любовна свада!!!

Спонсорирани публикации