Samsung иска забрана на iPhone 4S в Япония и Австралия

Контраатаката е след спирането на Galaxy Tab 10.1 в Австралия
17 окт 2011 13:30,
4
Samsung иска забрана на iPhone 4S в Япония и Австралия
Снимка: Reuters
Samsung отвръща на удара в патентния спор с Apple. Южнокорейската компания смята да поиска забрана за продажбите на iPhone 4S в Япония и Австралия, където новият смартфон вече направи своя дебют.
 
В Япония Samsung иска забрана и за продажбите на iPhone 4 и таблета iPad 2. Корейците вече подадоха подобни искове в Италия и Франция. „Минаваме отново в контраофанзива“, цитира Wall Street Journal говорител на Samsung.
 
В Япония Samsung обвинява конкурента си, че е нарушил няколко технологии и дизайна на потребителския панел. В Австралия обвиненията са разширени с нарушения в технологията за безжична комуникация.
 
От пролетта двете компании водят нескончаеми съдебни спорове за нарушаване на патенти и авторски права в сферата на смартфоните и таблетите. 
 
Apple успя да издейства забрана за продажбите на таблета на Samsung Galaxy Tab 10.1 в Германия. Делото в Дюселдорф ще влезе в следващия етап в края на годината. И в Австралия Samsung няма право да продава устройството си. Там през миналата седмица вносът беше спрян на първа инстанция.
 
Като контрадействия Samsung стартира искове срещу продажбите на iPhone 4S, позовавайки се на собствени патенти, които Apple бил нарушил. Корейците обаче се провалиха през изминалата седмица в опита си за спиране на продажбите на iPhone и iPad в Холандия – съдът призна валидността на патентите на Samsung в областта на технологията 3G и те трябва да бъдат ползвани от Apple срещу лицензи, но Samsung е задължен да представи тези лицензи на справедлива цена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
5
 
! Отговори
бат Миро преди 12 години
До 2 - Северна коря голяма икономика ли имат? Колко неща произведени в Северна корея си купил? Сигурно калашника ти е от там.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 2И кой им я направи? И това ли е дело на Стиб Джобс?
2
35
 
8
 
! Отговори
Чуй Хуй преди 12 години
Храни куче да те лае!Кой им направи икономиката на южните корейци? Не са северните такива, не са нито китайците нито руснаците...И сега врякат и се пишат инвентори!Неблагодарници...
1
4
 
11
 
! Отговори
Куню преди 12 години
Майко мила!