Apple счупи рекорда

Компанията продаде над 4 млн. смартфона iPhone 4S през първия уикенд
18 окт 2011 09:58,
87
Apple счупи рекорда
Снимка: Reuters

Технологичният американски концерн Apple обяви, че е продал над 4 млн. броя от новия си смартфон iPhone 4S за първите три дни от пускането му на пазара на 14 октомври, съобщи Ройтерс.

В момента новият телефон може да се намери в търговските обекти в САЩ, Германия, Франция, Австралия, Великобритания, Канада и Япония. От 28 октомври той ще се появи в още 22 страни, а до края на годината ще бъде наличен в над 70 държави.

„iPhone 4S е поел грандиозен път с повече от 4 млн. продадени устройства само през първия уикенд“, заявява Филип Шилер, старши вицепрезидент по маркетинг. Това са най-добрите продажби на мобилен телефон и са два пъти по-силни от тези на iPhone 4 при старта на неговите продажби.

За също новата облачна услуга iCloud, която Apple представи заедно с iOS 5 на 12-и октомври, са се регистрирали до този момент около 20 млн. потребители. Безплатната услуга дава възможност на потребителите да синхронизират данни между компютри и устройства с iOS. Филмите засега са сред неподдържаните формати. IOS 5 пък е била свалена от над 25 млн. клиенти на  Apple през първите пет дни след публикуването й.

Стартът на продажбите на новия iPhone 4S през миналия петък се погрижи за дълги опашки пред магазините на Apple. Още преди това смартфонът постави нов рекорд с над 1 млн. предварителни заявки само за първия ден. За сравнение iPhone 4 беше заявен „едва“ 600 000 пъти през първия ден. Все пак е важно да се отчете, че тогава той бе пуснат в продажба само в пет, вместо както сега – в седем, страни и можеше да се закупи в обектите на по-малко мобилни оператори.

Новото устройство има по-бърз двуядрен процесор А5 (който е нов за смартфона, иначе се ползва в таблета iPad 2), 8-мегапикселова камера, която снима в пълно HD видео (1080 точки), и поддръжка едновременно на двата GSM стандарта – HSDPA и CDMA.

Истинската новост обаче е софтуерът на смартфоните и предлаганите услуги, когото Apple нарича "личния асистент" Siri. Софтуерът всъщност е разработен за нуждите на военните, които се отказват от него преди няколко години. Потребителите могат да изпратят съобщения, да проверят времето или пък да потърсят най-близкия ресторант.

Още новини от сектора "Комуникации" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: appleiPhone 4S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хоохохох, появи се един, който няма да смени великото галакси за нищо на света :)))) 23 - ти, не си много прав, щото аз бях в Щатите и видях условията, при които се предлага. В смисъл, там, ако добре си спомням, те карат да си избереш от всички планове по един - за разговори, за смс, както и за Интернет. Видя ми се, че само интернета минимално беше 30 долара на месец... 600 долара е на свободна продажба, да. Пак излиза доста по-евтино от България, но не чак толкова евтино.
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквито и рекорди да счупи,няма как да ме накарат да сменя Галаксито с този телефон на двойна цена и не предлагащ нищо повече. Реклама, маркетинг и суета-3 в 1,т.е. Айфон.В началото се двоумях между двата.Имах възможността да са в мен за няколко дена и да избера този който повече ми пасва.Естествено,че всеки,който не робува на марка и не си купува телефон да се гузари с него ще избере Галакси.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Америка този същия Iphone4s струва от 190 до 390 долара с абонамент няма да струва повече от 500 долара на свободна продажба , за какво говорим изобщо . Там да си го купиш е просто да си в крак с модата , тука си е чиста гъзария !!
22
2
 
4
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
До 15, 18: няма да коментирам положителното одобрение на написаното от мен навсякъде из темите на dnes.bg
21
3
 
5
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
До 15, 18: може и да си писал някъде с псевдонима Онанимен, но постовете в dnes.bg са писани от мен (да не кажа поне 90%), това е доказуемо и с лога на сайта от кое ip е писано.За пример:dnes.bg/politika/2011/02/26/dal-zove-za-revoliuciia-v-dps.112235 постове 76, 77, 78, 80, 82, 84...vesti.bgdnes.bg/crime/2011/02/24/strelba-po-bezdomnici-na-pypa-na-sofiia.112017,2 постове 13, 14...Има още много други, в момента не ги намирам.
20
4
 
20
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Светът наистина полудява и се зомбира. Да се редиш по опашки дни наред заради една джаджа си е направо смехотворно.
19
1
 
29
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Всеки ден вярата ми в човечеството умира по малко...
18
2
 
5
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
до 14Бе я си гледай работата бе!
17
4
 
21
 
! Отговори
botox преди 12 години
Най-интересното в маркетинга на Епъл е, че дори разни треторазредни медии си чупят пръстите да им правят безплатна реклама. Днес.бг сякаш са на абонамент в Купертино. Всеки ден минимум една статия за продукта. Дори не ме брига добър или лош е. Въпрос на ценностна система е дали ще дадеш 3 работни заплати и ще висиш 3 дена пред Епъл магазина, за да прекараш в самота и отчуждение следващата седмица или ще отидеш само с една работна заплата в някоя от съседните нам държави на кръчма с приятели.
16
1
 
10
 
! Отговори
? преди 12 години
фенчетата на Galaxy да споделят защо при Nexus S в UK дисплея е SUPERAMOLED а в България super TFT и няма разлика в цената??????
15
2
 
5
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
Използвам го от години - дай търсене в Goggle и виж колко неща са твои! Харесай си някой друг!
14
6
 
5
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
11, не ми използвай ника. Избери си друг.
13
14
 
10
 
! Отговори
? преди 12 години
те Androidite си плащат на Microsoft за услугата :Dако мислите че при самсунг няма маркетинг жестоко се лъжете :Dсамсунг от години залагат на хубавия дизайн но не и на качеството така си е политиката на фирмата
12
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Android разбирачите...къде сте?Нещо се бавите!Хайде сега...всичко е маркетинг...нищо повече. iPhone не струва...Маркетинг, маркетин, ама без маркетинг не става, господа разбирачи.Вярвайте, че...вашите любимци от HTC и Samsung го мечтаят този маркетинг :)И изобщо не им пука дали изобщо са по-добри от Apple :)
11
3
 
24
 
! Отговори
Онанимен преди 12 години
Майката на лудите е постоянно бременна!
10
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
iBaluci, идете и си купете бързо iPhone!!!
9
7
 
19
 
! Отговори
? преди 12 години
"Епъл не са нищо особено"като почнете с тези изказвания все едно се акционери в HTC или Samsung :D
8
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аууууу, ама как така? Тия хора не знаят ли за "невероятния" дисплей на Самсунг Галакси, както и за "свръхбързият" му процесор. А за гигантите от HTC не са ли чували? Смееееех!
7
7
 
30
 
! Отговори
yashinaki преди 12 години
Епъл не са нищо особено - хубав дизайн, но много скъпи. Но маркетинговата им машина работи много добре - заради което, облъчнените и с промити мозъци американци се редят на опашки с дни, за да вземат мечтания телефон...
6
2
 
38
 
! Отговори
СС преди 12 години
Ще го счупи разбира се ,като можеш да си го купиш с две американски надници,ама да видим тук колко души ще си го вземат - на свободна продажба е 1960,00 лв - колкото един автомобил втора ръка...