Туитовете в Twitter вече са 250 млн. на ден

Увеличението от началото на годината е над два пъти
Обновена: 19 окт 2011 11:05 | 19 окт 2011 11:05,
1
Туитовете в Twitter вече са 250 млн. на ден
Снимка: Reuters
В Twitter вече има по 250 млн. туита на ден в сравнение с около 100 млн. в началото на годината, обяви изпълнителният директор на компанията Дик Костоло. 
 
За да се стигне до 1 млрд. туита на ден, на платформата ще са й нужни около 3 години и 2 месеца, смята Костоло.
 
„Имаме големи амбиции. Искаме да станем част от световния модел, чрез който протича всяка комуникация. Смятам, че можем да достигнем до всеки човек на планетата и това отличава Twitter от социалните мрежи Facebook и Google+, за които социалната комуникация е самоцел“, казва Костоло.
 
В момента обаче Twitter има едва 100 млн. активни потребители, от които около половината използват услугата всеки ден. Най-силен ръст има, както може да се очаква, в областта мобилен интернет – нарастване от 40% за последното тримесечие. 
 
Пускането на iOS 5 на Apple с интегриран Twitter през миналата седмица е допринесло за особено голям ръст на трафика от смартфони. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: twitter
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбрахме за рекламата *** да ни напишете кво е тва животно "туит", че огромна част от нас не са от тъя мрежа...Тия искат да си създадат собствен модел хорица - туитърчета ... като почнат да си измислят език, стил, поведение и т.н. Искат да са богове

Спонсорирани публикации