Биохимик сяда на стола на Стив Джобс

Допреди три години Артър Левинсън оглавявал Genentech
16 ное 2011 11:47,
22
Биохимик сяда на стола на Стив Джобс
Снимка: Reuters

Докторът по биохимия Артър Левинсън заема поста председател на съвета на директорите на Apple на мястото на починалия в началото на октомври Стив Джобс.

До пролетта на 2009 г. Левинсън оглавяваше биотехнологичната корпорация Genentech. Той е член на борда на Apple от 2005 г.

В Съвета на директорите на Apple влиза и изпълнителният директор на Walt Disney Боб Айгър.

Apple е най-голямата високотехнологична компания в света, след като през 2010 г.  измести от първото място Microsoft. Начело на компанията Стив Джобс се превърна в легенда, а всеки продукт, пуснат през последните години, веднага ставаше пазарен хит.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: appleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
user а на теб ти куцат стратегиите :) защо се изказваш неподготвен. За такъв период от време стратегията може да се ревизира или дори да се преработи изцяло. Отново изместване темата, типично :) като не сте подготвени по темата не пишете.
18
1
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
НаблюдателЕЕ каква информатика те подгони :) и икономически показатели :) Разсмя ме рано рано. Намери един финансист и счетоводител да ти обяснят каква е разликата между продажби,паричен поток и печалба,тогава пак пиши. Коя година са получили парите? И защо си замълча в какво състояние е била Apple без Джобс начело? А за това как се определя малка, средна и голяма фирма виж в нета. Няма да те образовам безплатно.
17
1
 
1
 
! Отговори
user преди 12 години
Програмата за развитие, оставена от SJ е за следващите 7-10 години. Нямат грижи!Ползвам Apple Mac от 11 години.Няма толкова добри машини!Аз имам MacBookPro, iMac, MacBookAir, iPhone и iPad, имам и Apple TV.Втория ми телефон е Samsung с Андроид. Мъка!Андроида и Майкрософт са години зад Епъл, а за хардуеъра да не говоря!А стига с това "Гроздето е кисело!" Като не можете да си позволите нещо, то веднага става тъпо. Чак пък такова лицемерие?!В офиса ми 40% от компютрите не са Епъл. ***!
16
0
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 7:-- Apple (недалновидно) лицензира елементи на графичния интерфейс на Mac OS на М$, с което даде възможност на M$ да създадат Windows- Случаят с инвестицията от $150 милиона на M$ в Apple е повече от ясен: с тази инвестиция Apple си осигури не $150 милиона (капка на фона на многомилиардните продажби същата година), а гаранция, че M$ Office за Mac ще се разработва още 5 години след това- тази инвестиция се оказа много печеливша за М$, нали?ОБРАЗОВАН потребител на Mac съм от 22г :-)
15
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 7:Фирмата Apple e голяма фирма и по-голяма от IBM по най-важните икономически показатели, съгласен ли си или ще четеш молитви по иконимика?Нямам нищо против да разговаряме и за историята на информатиката, защото съм и съвременник, но ти не ми изглеждаш добре подготвен:- следва да знаеш, че Apple е помагал на Microsoft многократно:-- програмата Excel, която е основа на M$ Office, най-печелившия отдел на M$ в момента (казах ли ти, че Apple е по-голяма и от M$?), е създадена за Mac
14
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
Държат едни акции от Apple, както държат и от Corel по простата причина само и само да имат конкуренция за да не попаднат под ударите на един закон. :)
13
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 12 години
НаблюдателЕЕ определено икономиката не е от силните ти страни. Има едни критерии за определяне принадлежността на дадена фирма към това дали е малка, средна или голяма. Изброените от теб не са сред тях. Това, което изброяваш е резултат. :) А за историята, останал съм с впечатлението, че си фен на Apple, тогава си запознат с тяхната история и кота са били във възход, и кота в падение. И между другото Microsoft имат пръст в спасяването им преди години.
12
1
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ съжалявам 7:Apple е по-голяма от IBM:- по обем продажби за последно тримесечие (направи си домашното и провери)- по печалба- по пазарна капитализация- по ефективност: печалба на един работещОсвен това, в какъв смисъл при теб историята вече е ДОКАЗАЛА нещо от бъдещето? :-)
11
3
 
1
 
! Отговори
7 преди 12 години
Няма много, или броят на работниците или оборота на фирмата, но не и капитализацията и на борсата. Или ще ми кажеш, че Apple са по-големи от IBM примерно. Но явно си съгласен, че Apple е вероятно да тръгнат надолу без Джобс. Историята го е доказала това.
10
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 7:Има различни определения за най-голяма фирма.Кое е твоето?
9
5
 
2
 
! Отговори
7 преди 12 години
Много смешно, най-голяма капитализация не означава най-голяма компания :))) Днес най-голяма утре може и най-малка. А Apple с голяма вероятност вече пътят им ще е надолу.
8
9
 
1
 
! Отговори
Драги хомосексуалист преди 12 години
И какво като един богат човек е обратен.... Богат, богат ама пика клекнал.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Драги хомофоби, знаете ли, че *** Кук е гей?
6
2
 
4
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Важният стол е този на Изпълнителния Директор :-)
5
2
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
SJ разполагаше с два стола :-)Биохимикът сяда на не толкова важния стол - на Председателя на Борда на Директорите.На важния стол е седнал *** Cook, който работи вече 13 години в Apple, от 4 години е COO, а преди това има 12-годишен стаж в IBM
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изобщо не ми пука за американските компании. Както и за тия от Бангладеш впрочем...
3
4
 
26
 
! Отговори
Judas преди 12 години
Е,щом е ЛЕВИнсън най-важното изискване е спазено...
2
8
 
14
 
! Отговори
Пич преди 12 години
Така е, на всички е ясно, че без Джобс я няма магията, която крепеше тази компания. Сега ще се наложи да действат без магия и да излезнат на пазара с другите конкурентни продукти. Там вече нещата стоят по друг начин и силно подозирам, че Apple ще се върнат на позициите, които бяха без Джобс - тоест на границата на фалита. Нито биохимици ще им помогнат, нито Walt Disney ...
1
0
 
12
 
! Отговори
mda преди 12 години
Мдаааа през 80те дойде бившия на Пепси и за малко не затри компанията ....

Спонсорирани публикации