Samsung обмисля промяна в дизайна на Galaxy Tab

Така смятат да заобиколят забраната да продават в Германия
17 ное 2011 16:36,
5
Samsung обмисля промяна в дизайна на Galaxy Tab
Снимка: Reuters

Корейският концерн Samsung обмисля да промени дизайна на Galaxy Tab 10.1 в резултат на решението на районния съд в Дюселдорф за забрана на продажбите на таблета, който прилича на продукта iPad на Apple.

На 20 декември ще има ново заседание на съда по обжалване на присъдата, но Samsung вече обмисля новата тактика с модифициран дизайн на таблета, работещ под операционната система Android.

Новото устройство, което засега е познато само от снимки в онлайн магазини, се казва 10.1N и носи продуктовия номер P7501 вместо досегашния P7500. Във вътрешността му няма нищо ново – освен двуядрен процесор с тактова честота 1 GHz, на разположение е и RAM памет от 1 GB.

Galaxy Tab 10.1N продължава да е тънък едва 8,6 мм, но има нова рамка, която е доста по-дебела. Именно наличието на метална рамка около екрана при новия вариант е най-значимата промяна.

Решението на корейците не е изненадващо, след като компанията не можеше да продава Galaxy Tab 10.1 от септември, когато Apple успя да убеди германския съд да наложи такава забрана.

В средата на октомври 2011 г. Wall Street Journal писа, че Samsung вече намеква за промяна на продукта, за да излезе от ситуацията.

Още технологични новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации