Microsoft все по-близо до придобиването на Yahoo

Концернът готов да погледне по-отблизо финансите на компанията
24 ное 2011 13:42, Красимир Ангелов
12
Microsoft все по-близо до придобиването на Yahoo
Снимка: Reuters

Базираният в Редмънд софтуерен концерн Microsoft е подписал споразумение за поверителност с Yahoo. То включва и възможността за по-дълбок поглед върху финансите на интернет концерна.

Както пише New York Times, това споразумение може да проправи пътя за поглъщане на Yahoo от софтуерния гигант. Подобни договори за поверителност вече подписаха инвестиционните компании Silver Lake, TPG Capital, както и Google.

Наскоро Microsoft започна и разговори с потенциални партньори за подаване на съвместна оферта за Yahoo. Според информацията на влиятелното издание софтуерният концерн може да вложи няколко милиарда долара в консорциум, воден от Silver Lake Partners, който ще бъде финансиран и от банки.

Silver Lake вече помогна на Microsoft при придобиването на Skype.

Възможна причина за намеренията на Microsoft да купи Yahoo е споразумението за онлайн търсене между двете компании. Microsoft има едно основно предимство пред останалите потенциални купувачи – подписан 10-годишен договор, който позволява на нейната интернет търсачка Bing да захранва търсенията в Yahoo, както и да позиционира рекламите си в онлайн портала.

Според този договор Yahoo получава 88% от рекламите приходи, като останалата част остава за Microsoft.

Базираната в Редмънд компания получава и добавена стойност под формата на допълнителна потребителска база за Bing и експозиция на рекламите й.

Microsoft се нуждае от повече интернет трафик, за да увеличи приходите си от рекламата при търсене. В тази ситуация тя не може да си позволи да допусне трета страна да получи контрол над Yahoo и след това да това промени споразумението.

Yahoo също така може да помогне да се намалят загубите на онлайн подразделението на Microsoft, които през последните девет години възлизат на около 8,5 млрд. долара.

Целият анализ четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: YahooMicrosoft
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е сега, ако някой каже, че използва bing или yahoo търсаката... няма такова нещо, те замират скорострелно...
11
0
 
0
 
! Отговори
Феликс преди 12 години
Аз се прехранвам с писане на софтуер вече 20 години... и мога да ви кажа под секрет, че Майкрософт са за софтуерният свят точно както Вогоните са за галактиката. (ако сте чели за стопаджията..)Факта че компаний като Гугъл и Ябълката започват да ги ръфат, ме кефи безмерно!
10
0
 
4
 
! Отговори
do 9, 8, 7, 4 преди 12 години
Явно другите мислят и четет преди да пишат нещо. Я прочетете по-внимателно ОТНОВО сатията, ако изобщо сте я чели и после пишете ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Няъде вътре има следното написано:"Yahoo също така може да помогне да се намалят загубите на онлайн подразделението на Microsoft, които през последните девет години възлизат на около 8,5 млрд. долара."
9
3
 
2
 
! Отговори
Striker преди 12 години
Хахахах, лелее пак са се събрали ''разбирачите''! Те понеже мнооого разбират и май не са чували за Виста, 7 и 8 скоро. 7-цата е най-успешният Уин до сега, но те нали разбират повече. Важното е пъпчивковците да плюят Майкрософт. Нищо, че другите едвам връзват по някой браузър и една търсачка. ПС: Аз от около година почти не ползвам Гигъл и за търсачка - Бинг дава по-точни резултати.
8
1
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Не съм специалист, но и не е задължително, за да кажа мнението си... а то е, че Microsoft е и още дълго време ще е най-големия играч на софтуерния пазар!:)
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щях да ви го кажа и аз, обаче 4 вече ви го е казал. Смешници
6
5
 
3
 
! Отговори
от 1 до 4 преди 12 години
Еми то не е необходимо да си супер разбирач, да видиш, че от мнооооого време М$ не са родили АБСОЛЮТНО НИЩО. Само опитват да повтарят другите:1. Опитаха да имитират гоогле с бинг2. Зарязаха си донякъде разработената ПокетПЦ, за да я заместят със сегашната ВинМобиле с всичките прличия и недъзи на конкуренцията - няма копи-пейст, мултитаскинк и т.н. Сега фиксват3. Опитваха се и собствени телефони да пускат, дето сега никой не е чувал за тях....
5
2
 
3
 
! Отговори
уау преди 12 години
Брееейй Гейтс, много ги разбираш. Я просветли и нас, невежите, какво точно не им върви след ХР? Продадените ОС или качеството им? Щото и двете са много нагоре, особено второто. От 10 години повтаряте "20ХХ the year of the linux desktop", само дето никой освен вас не вижда причина тва да се случи :) Не е като МС да нямат купчина не толкова печеливш софтуер и услуги, *** тва е нормално като почнеш да се буташ навсякъде. Виж гугльовци колко проекти претаковаха за далеч по-краткото си съществуване..
4
2
 
15
 
! Отговори
до 1, 2 и 3 преди 12 години
Много големи разбирачи сте!Как давате оценки за едни от най-големите софтуерни фирми в света.Евала! :D
3
9
 
4
 
! Отговори
бай Гейтс преди 12 години
хаха, батко ви Google много добре го е казал - лузърите се надушват и се обединяват в мизерията си! Сега и Skype ще затрият - очаквам съвсем скоро да отрежат Linux версията.Номер 1 - абе получаваше им се до XP, което излезе през 2000, ако не се лъжа. Оттогава са все по нанадолнището, което става все по-стръмно...Очаквам да купят Yahoo и след това дружно и кротко да фалират!
2
8
 
7
 
! Отговори
Батко Google преди 12 години
Лузърите се обединяват :)
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зле са М$. Каквото пипнат или подхванат - провалят се.Единственото което все още им се получава са Виндовс и Офис. Наследство от 90-те.

Спонсорирани публикации