KLM ни търси съседи по полет във Facebook

Авиокомпанията въвежда от догодина услугата "Social Seating"
21 дек 2011 17:00, Бойчо Попов
14
 KLM ни търси съседи по полет във Facebook
Снимка: Reuters

От 2012 г. холандската авиокомпания KLM ще използва социалните мрежи за реални срещи в своите самолети. Специалната програма "Social Seating" ще позволи на пътуващите да предоставят на обслужващия персонал при чекиране своите профили във Facebook или LinkedIn.

След това специален софтуер ще търси подходящ съсед по полет със сходни интереси. KLM се надява, че новата услуга ще е интересна преди всичко за бизнес пътници, които и над облаците искат да осъществяват контакти, пише германския вестник "Die Zeit".

След като планът бе оповестен преди няколко дни веднага дошли и други подобни идеи – срещи за необвързани и Speed-Dating (бързи срещи) може да се провеждат без никакви проблеми, ако има достатъчно пътуващи, които са публикували своя статус на връзката си в социалната мрежа.

Според видимите за всички интереси, може да се намерят и двама пътници с еднакви интереси в музиката или литературата например.

През февруари тази година Malaysian Airline представи приложението за Facebook "Mhbuddy". При онлайн чекиране то показва дали някой от приятелите във Facebook не възнамерява да лети със същия полет.

"Social Seating" обаче има за цел да събере хора, които до този момент не са се познавали.

Все още от KLM не дават много подробности за новата си услуга. Така например не е ясно дали пътниците ще могат още по време на чекирането да прегледат профила на избрания автоматично съсед по полет и дали ще е възможно да се отказва офертата за съсед.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
bgstart преди 12 години
bgstart.eu/
13
0
 
0
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
Това е интересна идея. Определено пътуването би било интересно
12
0
 
4
 
! Отговори
мухи преди 12 години
Пак му го сложиха на ганев/иванов
11
6
 
1
 
! Отговори
инж. Ганев преди 12 години
8, а ти *** ли си?
10
9
 
1
 
! Отговори
до долния преди 12 години
ахаха, аве ***, ти за пръв път ли виждаш седалки с тъчскрийн, че толко се радваш? ама нищо чудно, сигур си на ниво каручка с магаре и затова преоткриваш топлата вода.
9
1
 
8
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Летял съм с КЛМ и мога да кажа, че съм супер недоволен. Старо оборудване в самолетите, всички седалки изтъркани, храната супер стара... А на връщане пътувах за двойно по-евтина цена с Jetair(некви си индийци) които направо ме изумиха със страхотните си самолети и храна, монитори на всяка седалка с тъчскрийн, нови филми и игрички, абе изобщо шубета като мен въобще не усещат кога минава полета. И пак казвам, не съм доволен от КЛМ макар да се водят за една от най-добрите компании(лично мнение)
8
0
 
33
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
"Ще се надявам софтуера да ме сложи до некоя ***!"Пише сходни интереси. Ти свиркаджия ли си?
7
0
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Затова бързо пиши, че имаш интерес в областта на оралните удоволствия. Само внимавай да не те сложат до свиркаджия, че тога не е ясно кой на кого :D
6
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
Interesno dali 6te sabira sistemata zaedno patuva6ti s shodni interesi v oblasta na terorizma i po speicalno otvli4aneto na samoleti i vzrivqvaneto im :D.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А случайно да помислят да въведат по-ниски цени на билетите
4
7
 
15
 
! Отговори
Инж. Ганев преди 12 години
Е, Амин, дай Боже!Ще се надявам софтуера да ме сложи до некоя ***!
3
1
 
8
 
! Отговори
край няма... преди 12 години
Чуди се вече какво да измисли оня червенокос лигльо, само и само да *** пари.
2
4
 
6
 
! Отговори
out of the country преди 12 години
Otnovo syshtata istoria - stara statia, direktno kopirana i prevedena ot chujdi site-ove.What a bullshit.I vie narichate sebe si media.
1
28
 
16
 
! Отговори
опитал услугата преди 12 години
мда, миналата година като пътувах в Малайзия се възползвах от тази услуга "бързи срещи"...оправих една много готина малайзийка в ***, доста добра беше, страхотно преживяване...