Facebook купува Instagram за $1 млрд.

Потребителите на приложението вече са над 30 милиона
Обновена: 10 апр 2012 12:36 | 10 апр 2012 11:48,
29
Facebook купува Instagram за $1 млрд.
Снимка: Reuters

Facebook обяви, че ще купи Instagram – придобилото популярност приложение за споделяне на снимки - за 1 млрд. долара в брой и акции, съобщава BBC.

Instagram беше създадена през октомври 2010 г. и първоначално предлагаше услугата си единствено за iPhone. Миналата седмица обаче приложението заработи и под платформата Android.

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг обеща да продължи да развива  Instagram като отделна марка. Той подчерта, че програмата ще може да се ползва и в конкурентни социални мрежи.

Приложението е безплатно и позволява на потребителите да променят снимки със 17 различни филтри.

То се оказа изключително популярно. Според компанията потребителите ѝ вече са над 30 млн., а качваните нови снимки - над 5 млн. на ден.

„В Instagram работят 13 души, така че при 77 млн. долара на човек това прави сделката най-скъпата в историята“, казва Пул Кедроски, инвеститор и автор на блога Infectious Greed.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: сделкаFacebookInstagram
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
7
 
! Отговори
optimist преди 12 години
4, не ми се прави на голям хитрец. Когато аз съм писал, тествал и поддържал ентърпрайз апликешъни ти си се държал за полата на майка си.
5
2
 
13
 
! Отговори
Попов преди 12 години
1 милиард, за 3 години, екип от 13 човека. Е това е да постигнеш нещо в живота си.Иначе приложението е много добро, вид социална мрежа. Мисля, че си заслужава парите. А тези, които хейтят, да вземат да напарят нещо една стотна от това на Инстаграм и ще ги призная.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе гробарче, я върви си яж кюфтетата. Апликейшън...много ги разбираш. ***.
3
0
 
7
 
! Отговори
_ преди 12 години
И, разбира се, никой не е казал, че работещите там ще вземат толкова. Това че се падат толкова на глава нищо не значи. Ще вземат каквото им дадат собствениците.
2
11
 
11
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Instagram не е нищо особено според мен, дори може да се каже, че е напълно ненужен апликейшън. Странно как предизвиква такъв интерес и се дават такива суми за него...
1
0
 
11
 
! Отговори
коментатор преди 12 години
те така се правят пари