Sony очаква рекордна загуба от 6,4 млрд. долара

Компанията е на червено за четвърта поредна година
Обновена: 10 апр 2012 14:48 | 10 апр 2012 14:45,
5
Sony очаква рекордна загуба от 6,4 млрд. долара
Официалните резултати ще бъдат обявени на 21 май. Снимка: Reuters

Японската компания за производство на потребителска електроника Sony Corp прогнозира рекордна нетна загуба на стойност 520 млрд. йени (6,4 млрд. долара) за финансовата година, приключила на 31 март, съобщи Ройтерс.

Това довежда поредицата от годишни загуби за компанията до 4, а увеличението спрямо предходната прогноза идва от отписването на отложени данъчни кредити в САЩ, които компанията не може да използва заради загубите.

В опит да разсее част от опасенията на инвеститорите за влошения си баланс, Sony обяви, че ще се съвземе от тежкия удар и ще постигне оперативна печалба от 180 млрд. йени (около 2,2 млрд. долара) през настоящата финансова година.

През февруари компанията прогнозира нетна загуба от 220 млрд. йени (под 2,7 млрд. долара). Очакванията на анализаторите пък бяха за загуба за годината от 214 млрд. йени.

Sony, която според съобщения от тази седмица планира съкращаване на около 6% от персонала си, или 10 000 души, бе тежко засегната от слабото търсене на нейните телевизори и яростната конкуренция от страна на южнокорейските компании.

Казуо Хирай, който пое поста на главен изпълнителен директор през този месец, обеща да изправи на крака бизнеса с телевизори в рамките на 2 години. Само телевизионното подразделение е натрупало загуби от 10 млрд. долара за последните 10 години.

Акциите на компанията регистрираха днес загуба в стойността си от 3,5% преди излизането на съобщението, което е най-сериозният спад от 3 седмици.

Официалните годишни резултати ще бъдат обявени на 21 май.

Още бизнес новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Sonyзагуба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре ще му кажа..Sony са история!Миналата година неква кифла се хвалеше в коментарите как работела в Сони и нищо не съм разбирал.. само дето излиза, че мое да не разбирам, ама доста поназнайвам.Сами си го начукаха с анти-клиентската си ориентираност. Не са гъвкави спрямо пазара. Никога не са имали съвместими интерфейси и кабеляци.Вече 2-ра година не мога да си намеря лентов кабел за фотоапарата и смятам да ги хвърля.Само дето дадох 500 лева - язък за титаниевото покритие.
3
0
 
1
 
! Отговори
Техноман преди 12 години
Ако преработят новите смартфони да са със сменяема батерия може и на печалба да излязат.Иначе моделите са отлични.Аз карам със SE от 4 години и всичко е на 6.Сега бих си купил нов.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бяха отворили някой завод тука в БГ...път щяхме да им направим..заплати по 400 евро и лепват на телевизора "маде ин ЕУ"...ама не...да фалират
1
0
 
13
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Да ми се обадят у нас и ще им кажа защо са с рекордна загуба. Щото техниката им е с платени услуги и е ограничена откъм използването на безплатни приложения. Затова!