Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III

Разпознава движението на очите и не "заспива", ако го гледат
Обновена: 4 май 2012 09:22 | 4 май 2012 09:21, Бойчо Попов
235
Samsung пуска новия конкурент на iPhone - Galaxy S III
Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо. Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung представи късно снощи дългоочаквания си нов смартфон Galaxy S III.

Благодарение на успехите на предишните модели от серията Galaxy сега компанията е производител на смартфони номер 1 в света. Няма съмнение, че гигантът ще запази титлата си, тъй като се очаква новият смартфон съвсем скоро да стане изключително популярен, отбелязва gizmodo.com.

Сматфонът е с 4,8-инчов HD Super AMOLED дисплей, 8-мегапикселова камера и памет до 64 GB.

Устройството работи под операционната система на Google "Ice Cream Sandwich", или Android 4.0.

Samsung Galaxy S III ще се предлага в два цвята – мраморно бяло и морско синьо.

Устройството поддържа безжичен интернет, както и 4G мрежа. Освен това от компанията твърдят, че камерата стартира за едва 990 милисекунди и няма абсолютно никакво забавяне при снимане. Освен това прави серия от кадри и автоматично може да избере най-добрия, подобно на HTC One X.

Усъвършенствани са гласовите команди, а освен това смартфонът разпознава движението на очите на собственика си. За разлика от останалите телефони, чиито дисплеи стават тъмни, ако екранът не бъде докоснат, Galaxy S III разпознава, когато го гледат, и не “заспива”.

Сред другите удобни функции са Smart Alerts, чрез която се предупреждава за пропуснати повиквания и съобщения, както и S Beam за лесно споделяне на снимки и видео.

Но това не е всичко - новият смартфон може да разпознае лицата на приятелите на потребителя по снимките в галерията ви и да ги отбележи автоматично и да ги свърже с профилите им в социалните мрежи. Galaxy S III е тънък 8,6 мм и тежи 133 грама.

От 29-и май устройството ще дебютира на европейския пазар. Все още не е известна точната дата на появата му в САЩ, но вероятно това ще стане в средата на лятото.

Още новини за джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Samsungпазар на смартфони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
86
 
26
 
! Отговори
do 19 преди 11 години
е това ми е най-смешния довод на Apple лузърите ... , че марката им е за "богаташи" . За това половината ми приятели имат, щото са много богати примерно ...И 2та телефона са на сравнително една цена, за какви "просяци" говориш ?!? Това че си уствено ограничен, за да приемеш нещо различно от това което можеш да ползваш( понеже и ограничен) е единствено ЗАЩОТО си ограничен ...
18
33
 
18
 
! Отговори
umad преди 11 години
samsung e telefon za prosqci
17
4
 
27
 
! Отговори
/// преди 11 години
Този, който е написал статията да и промени заглавието. В момента Galaxy S2 е конкурент на ифон 4С, Galaxy S3 е година напред пред продукта на епъл. Епъл първо трябва да стигне Galaxy Note, което (малко ме съмнява, че) ще стане тая година към края.
16
5
 
21
 
! Отговори
az преди 11 години
iphone е телефон за жени !
15
4
 
17
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Оптимизма ти идва малко в повече.
14
48
 
24
 
! Отговори
trolololo преди 11 години
iPhone е номер едно, хиляда пъти по - добър от HTC, Samsung, Nokia, Motorola и т.н.. Този *** никога няма да си го купя.
13
2
 
7
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
@12Слагаш СГС1, СГС2 и СГС3 един до друг и ако ти изглеждат напълно еднакви тогава ДА ъпгрейд е. Но определено са си различни!
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Malko po-golqm ekran, i smqna na procesora ne e inovacia a si e upgrade.
11
7
 
12
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
Е друго си е Епъл... особено като представиха абсолютно различния и чисто нов 4С!Поне останалите производители се стараят да представят нещо НОВО, а не нещо ъпгрейднато...
10
24
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nqma ni6to novo v tozi telefon. Vsi4ki 4akat Apple da vdigne letvata.
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква конкуренция може да има между 2-та телефона?! Освен по броя на продажбите.iPhone е дребна слушалчица с доста опоскана функционалност. По-добре да го сравняват с HTC Desire S или Samsung W
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
байчотоЕла ме пипни отдоле да видиш какъв стил и класа имам. И на външен вид си е изваян както трябва..
7
36
 
10
 
! Отговори
байчото преди 11 години
самсунг може да има много технически възможности, но просто на външен вид и пипане си личи, че е евтиния... айфона само като го погледнеш и си личи, че дизайнерите са свършили добра работа. изглежда скъп, на пипане също създава вшечатление за стил, качество и класа. нещо, което никой друг производител не може - епъл го може, всяка тяхна стока може да не е най хай-тек но е определено с върховен дизайн и това продава :)
6
5
 
13
 
! Отговори
Чорбаджия преди 11 години
до 5Щом робуваш на марките, вместо да разбираш техническите възможности на дадено устройство, значи няма смисъл да коментираш.
5
12
 
8
 
! Отговори
хммм преди 11 години
какво става с тази марка която до преди 3 годинки само телевизорите и бяха толкова известни и се знаеше само че прави телефони, дори може би това е силата на тая марка, може би точно серията D едно време ги спаси и започна да ги издига, едни модернички за времето си телефончета със слайдери, всичките черни и много им се кефиха. Винаги са пускали по една силна серия, през годините винаги са имали по една такава. Аз обаче съм си за Нокия все още, една марка да има от Европа и тя ще изчезне...
4
14
 
120
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
O4akvah pove4e. Na tozi etap ni6to koeto da me nakara da si go kypq. V statiata ne pi6e 4e 4G e samo za Canada i US. V Bulgaria 4G 6te vidim sled 10 godini. Quad-core e napalno bezmisleno v momenta za telefon. Te komputrite ne gi polzvat optimalno pyk ko ostana za telefon. Edinstveno bateriata e dobra 4e darji mn pove4e ot iphone 4s. Ina4e razo4arova6to.
3
6
 
27
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
SGS3 Вдига много летвата при смартфоните. Задачата на Епъл става много трудна. Към момента Епъл е в позиция на догонващ и това не е добре.
2
7
 
23
 
! Отговори
Spdr преди 11 години
Мисля, че ще бъде качествен.
1
4
 
6
 
! Отговори
miki r преди 11 години
smatfonat