Google снабдява картите си с ефекта "Уау"

Компанията предоставя триизмерни графики
8 юни 2012 14:22, Бойчо Попов
16
Google снабдява картите си с ефекта "Уау"
Снимка: Reuters

Само пет дни преди началото на конференцията за разработчици на Apple в Сан Франциско, Google обяви значителни подобрения на своята картова интернет услуга.

Лидерът в интернет търсенето държи водеща роля в ползването на географски данни за мобилните устройства. Очаква се обаче конкурентът Apple да замени сега ползваните в iPhone и iPad Google Maps със свои собствени услуги.

Сред новостите в Google спадат триизмерни графики на големите градове в мобилната версия на Google Earth, обясни мениджърът Браян МакКлендън в Сан Франциско. До края на годината трябва да бъдат обхванати редица метрополии с общо население от 300 млн. души – преди всичко в САЩ и Европа.

Google е инвестирал „много усилия в картите, които буквално представят целия свят, стават все по-прецизни и са лесни за ползване“, пише МакКлендън в корпоративния блог.

Принос за по-голямата точност на географските данни ще имат и самите потребители. За тази цел през 2008 г. Google разработи услугата Software Map Maker, която дава възможност за лесно записване и предаване на картови данни. Тя е налична и в ЮАР и Египет, а в следващите седмици ще се появи и в още десет страни, сред които Австрия, Белгия, Дания, Лихтенщайн, Люксембург и Швейцария.

На смартфоните с Android дигиталните карти ще бъдат налични и офлайн, например в обществен транспорт, ако там няма интернет връзка. Тази функция ще бъде въведена в повече от 100 държави през следващите няколко седмици. За панорамната услуга Google Street View компанията обяви пускането на т. нар. „преселник“ - специална камера в раница, която запечатва снимки от пространствата извън градовете – за пример мениджърът назова Гранд Каньон.

Освен Google и Apple, и Microsoft работи в момента над подобна картова услуга - Bing Maps, която обаче засега отстъпва по използваемост пред Google Maps.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Google Maps
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
11
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Андроид е с прилична функционалност, но интерфейса, че си е дърварски е просто очевидно. Гледах унбоксинг видео на новото Глакси - едни квадратни бутони, все едно гледам Windows 98. После хоум екрана пък беше наблъскан с всякакви шарении. Дизайнът е под всякаква критика, лъха си на евтиния.
10
6
 
12
 
! Отговори
Нико преди 11 години
Доста *** човек си явно, Мики. Типично за Андроид прослойката, само някой да каже, че не понася евтини и нискокачествени Самсунг и Гуугъл продукти и се излива адска помия. За разлика от теб, аз нямам намерение да те обиждам. Природата е свършила тази работа вместо мен. Лек ден ;)
9
13
 
7
 
! Отговори
Mickey преди 11 години
@НикоЗа какъв "красив" интерфейс на iOS дрънкаш , бе зомбьо?:-)Просто наплескани иконки в 4 редички.:-)Не можеш да си го направиш това на андроид ли?:-)Ега ти комиците сте туй ай-зомбитата , ей!:-) И чакате шарани да ви се фанат на тъпните,а?
8
8
 
10
 
! Отговори
Нико преди 11 години
Най-добрата за теб. Аз Андроид като видя и ми се гади, адски дървен и грозноват интерфейс има някои новости, но като цяло си е дърво в сравнение с iOS.
7
10
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 11 години
@ *** 6 , 7 :Навигацията на Гугъл е на различен принцип и цел. Те се борят за ежедневна прецизност и ъпдейт. Също и показване трафика в момента и актуални обекти около маршрута ти. А за това е нужен достъп до мрежата. Никой не ти пречи си качиш само ДиПиЕс навигатор, ама ги ъпдейтват рядко и не могат да вършат такава обемна работа като Гугъл, да не говорим за показване трафика и пътните условия в момента.@3Операционната им система е най-добрата мобилнаОС за сега(чакам и У8, де)
6
4
 
18
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Фактът, че ЦРУ преди малко повече от месец стана тайно собственик на 80% от капитала на Facebook е достатъчно показателен на къде отиват нещата в мобилните мрежи като цяло.
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
снабдява ви главите.... ще седне да се занимава някой с бай Иван от Каспичан къде ходи с москвича.... и да му картографират свинарника.... :Dпък те щото апъл и др-те производни не ви следят къде ходите и какво браузвате... каква е тя...
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гугъл снабдява ЦРУ със стратегическа информация, при това финансирана с парите от реклами и инвеститори. Тия карти да не мислите, че за нас ги правят.
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да правят карти, първо да си направят операционна система, която да става за нещо!
2
0
 
13
 
! Отговори
gtf преди 11 години
нищо ново ..в яндекс има от известно време възможност да допълваш картата
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Google са големи не са като напомпания балон фацебоок.