Amazon пуска Kindle Fire и в Европа

Компанията търси програмисти за локални приложения за устройството
26 юни 2012 11:24, Бойчо Попов
18
Amazon пуска Kindle Fire и в Европа
Снимка: Reuters

Още през настоящата година американският концерн Amazon ще предложи своя таблет Kindle Fire и в Европа. Онлайн търговецът покани разработчиците да програмират допълнителни приложения за устройството, пише Financial Times.

Програмите трябва да бъдат налични още това лято за Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания. Други страни ще последват скоро, заяви компанията.

Платформата за Kindle е базирана на мобилната операционна система на Google Android, но с модифициран софтуер.

Допълнителните приложения са „лубрикант“ за продажбата на мобилни устройства. Колкото по-привлекателни приложения и по-широката гама има, толкова по-големи са шансовете клиентите да предпочетат хардуера.

Пример в индустрията е и Apple - компанията може да предложи само за iPad повече от 250 000 приложения в онлайн магазина. Конкуренти като Google, Microsoft или Amazon вече да започват да изравнят количеството.

Най-големият в света онлайн търговец на дребно има претенции, че само в САЩ разполага с десетки хиляди приложения. Точни цифри компанията не назовава.

Amazon не споменава данни и за по-ранните продажби на Kindle Fire. Оценките на американската компания за пазарни проучвания IDC показва, че след старта в САЩ през първото тримесечие интересът отново утихва.

Kindle с цената си от 199 долара е много по-евтин, отколкото iPad, но онлайн търговецът на дребно е спестил доста и от техническото оборудване.

Още за високотехнологични устройства четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: AmazonAmazon kindle fire
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Marin преди 11 години
За колко пари ти го доставиха, ако не е тайна?
15
0
 
2
 
! Отговори
Amazon Kindle преди 11 години
Чудесно, дано да направят приложения и на Български. Миналия месец от BuyNowFromUsa ми доставиха Amazon Kindle за дъщеря ми. Страхотно е да го имаш, а и ми излезе с около 80лв по-евтино от цените на които го продават тук.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво спорите за глупости влезте в Мобайл България и четете, най-големия сайт за мобилни апарати и мобилни новини. Там администраторите си накупиха Айфони, хвалеха ги спореха а сега са с масово с Самсунг и признават че е по-добре от Айфона, въпреки, че сега ги подиграват, че до скоро ревностно защитаваха Айфоните, просто, който се е набутал с Айфон, после му е криво да признае, че се е прецакал, но после като пробва алтернативата и не поглежда повече към Айфона.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Засича ти главата на тебе. Няма засичане,няма накъсване. Вече почвате от носа да си ги чоплите. Няма нито едно действие котето Галакси Ес 3 да извърши по-бавно от Айфон 4Ес. За разлика от Сасунга обаче Айфона е като тромав трабант пред бърз Мерцедес. Освен това можеш ако си толкова влюбен в ОС да си инсталираш на Самсунга и ОС. В Ю-туб има много клипчета как става това, само че който е работил с Андроид не се интересува от ОС, защо ли? Елементарно Уотсън, защото никой не бяга от хубавото.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смехът е в това, че супер мощния хардуер е затлачен от уникално грозновата операционна система, с никаква оптимизвция на процесите. Щом едно елементарно скролване засича, няма как да проявя по-нататъшен интерес към подобно недоразумение. Вчера Гуугъл показаха ка можеш да разглеждаш панорамни снимки просто завъртайки се с устройството, уникално за новата ОС "Jellybean" (ама верно кой им мисли имената). Това от поне 3 години го има в iOS, а журналистите бяха вбесени от лошата организация на ивента
11
3
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Ретина дисплея просто няма кой да им го произвежда освен Самсунг, защото само те имат лиценз. Самсунг и Ел.Джи са най-големите производители на дисплеи в света, така, че ако не Самсунг то ще им го прави Ел.Джи , тоест същата работа, процесорите пак ще са от Самсунг, Епъл няма и от къде да купят карти памет тъй като 80% от картите памет по света пак са на Самсунг. За това всеки нов Айфон като излезе е морално остарял, защото веднага излиза нов Самсунг с двойно по-мощни данни. Смях отвсякъде.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера показаха новия таблет на Гугъл "Google Nexus 7"При положение че е с четериядрен Интел CPU Nvidia 12 core GPU и ще се продава за същите 199$ кой луд ще се излъже да си купи това недоразумение като киндела.
9
5
 
1
 
! Отговори
dan4o zmeja преди 11 години
Abe tova e do 7-mi ama i do ostanalite dagee!
8
5
 
2
 
! Отговори
dan4o zmeja преди 11 години
do 6-tiAbe pi40we mnogo me kefite 4e 4etete novite vestnici!Oste 80-te godini Tektronix praviha displei s procesor Intel 80186(ako znaete kakvo e tova) s razre6avasta sposobnost 4096x4096 picsela ama ne znaeha 4e bili double retina dagee displea.Wsi4KO e REKLAMA A NE NOWOST
7
8
 
4
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Умният ми английски съсед е с apple най-нов модел за 1400 паунда а пък аз с моя глупав лаптоп за 380 паунда имам 3 пъти по-добри характеристики от него и всичко ми върви.нека да съм глупав:купих си iphone и го ползвам само за детето да играе игри нищо полезно няма в него
6
8
 
1
 
! Отговори
benevolent преди 11 години
ИКТ бизнеса в БГ е преобладаващо престъпен. Всички приложения за данни, финансови, военни ... се правят от контролирани частни фирми и се контролират задкулисно. Мтел има нова платформа за данни на клиенти, за да направят ценовата дисриминация от "фърст ордер". Има картел на пазара, а с данните на всеки да знаят колко най-много е готов да плати клиента, което е незаконно. В Мексико така бяха надписали на телеком сметки около 15 млд convergingtechnology.eu/threats-for-developing-countries
5
3
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Епъл ще отрежат тотално Самсунг като доставчик на каквито и да било компоненти в най-скоро време. Да не говорим, че голяма част от компонентите са собствена разработка на Епъл (ретина дисплеят, който още никой не е бил като детайл на изображението, например), а Самсунг са само изработчиците на продукта. Така че има огромна разлика между iPhone и което и да е Галкси и тя е обидно очевадна.
4
8
 
9
 
! Отговори
До Me преди 11 години
Разбрах защо не си много умен. Защото не четеш. Вече стана срамно да си ОС в България, след като всечки разбраха че Който размахва Ябълката е ***, който си е купил Самсунг със стара технология. Продължавай да не четеш, така Ябълката ще просъществува още време, така Самсун ще продължава да им продава старите си процесори,монитори и карти памет, за да могат балъците да се радват че са с Американска марка телефон а под обвивката само части на Самсунг ха ха. след 1г. Айфон 5 а отвътре Галакси 3
3
0
 
14
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Да, макар и модифицирана, това е най-бъгавата и смотана операционна система за мобилни устройства. Иначе Амазон са уникални, толкова неща имам поръчани от тях и никога не съм имал проблеми. Спомням си как бях поръчал една книга, на която бяха сложили грешна цена (по-ниска) и в резултат на това освен че ми я доставиха на тази цена , ми дадоха и ваучер за 20 долара за да ми се извинят за "неудобството". Това в България никога няма да стане за съжаление.
2
0
 
9
 
! Отговори
Трифаз Токов преди 11 години
Аз пък като цяло съм изключително доволен от Amazon-ската поддръжка. Купих си Kindle преди година, изтървах го на пода, счупи се и сега ми пращат чисто нов за без пари -- гаранцията го покрива. Освен това са една от малкото компании, които произвеждат неща с точно определена функция, в която се справят изключително добре. Отделно на запитвания отговарят в рамките на деня.Каквото и да Ви обясняват, на българския пазар няма друга компания, която да предлага подобни неща на подобни цени.
1
4
 
13
 
! Отговори
dev преди 11 години
По-голямо дърво от това няма. Ако някой все още се чуди дали да го купува - по-добре НЕКалпав дисплей - прогаря образа при по-дълго стоене на статични образи, калпав маркет - иска задължително кредитна карта от US със US шипинг адрес, калпав съпорт - при проблем им отнема 2 седмици да върнат мейл. Като дивелъпър ми идва да ги изпозастрелям - сменили са системни функции които не работят както се очаква след тяхната намеса.