Смартфоните напълниха касите на Samsung

Концернът отчита ръст на печалба от 79% на годишна база
6 юли 2012 14:50, Бойчо Попов
50
Смартфоните напълниха касите на Samsung
Снимка: Ройтерс

Неспирното търсене на смартфоните от серията Galaxy се оказа за пореден път истинска диамантена мина за приходите и печалбите на южнокорейския електронен гигант Samsung. Оперативната печалба е нараснала със 79% на годишна база до 5,9 млрд. долара, обявиха от компанията в петък.

В сравнение с първото тримесечие това представлява увеличение от 14,5%. По този начин Samsung удължа пазарната си преднина пред Apple и Nokia. Подробният междинен доклад Samsung ще представи в края на месеца, предава Ройтерс.

Последният най-нов модел Galaxy S3, който се появи на пазарите в Европа през май, се счита за истински продажбен шлагер.

Корейците обаче се притесняват за дълговата криза в Европа. Тя би могла да се отрази на търсенето на телевизори и домакински уреди.

„Европа е нашият най-голям пазар за потребителска електроника и може да бъдем принудени да намалим разходите и увеличим цените, ако еврото продължи да пада", казва висшестоящ мениджър, който пожела анонимност, тъй като плановете все още не са окончателно оповестени.

„Нашите смартфони се продават като топъл хляб, но това води до изкривяване на гледната точка", добави той. Слабата глобална икономика и слабото евро може да бъдат предизвикателство.

Вчера Korea Times написа, че Samsung Electronics свиква кризисен мениджмънт и стартира план за спешни случаи именно заради падащия курс на еврото.

В САЩ Samsung наскоро претърпя ново поражение на фронта на патентните спорове: в момента там има забрана за продажба на модела смартфон Samsung Nexus и за таблета Galaxy Tab 10,1. Съд в САЩ издаде предварително разпореждане, тъй като устройствата били твърде сходни на тези на конкурента Apple.

Още новини за комуникационните компании четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
hur преди 11 години
Как си личи веднага хората,които ползват телефони от скоро : )) Естествено ползват най-шумния (Iphone) и естествено са твърде незапознати с предимството на андройдите и най-вече на вечния гигант SAMSUNG :)))
31
5
 
9
 
! Отговори
Жалка картинка преди 11 години
Apple реагират доста панически като губят.
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някога у нас нямаше откъде да си купиш вносна техника.Сега май в САЩ със Самсунга става така!Тия да не би комунизъм да правят?Не сеучудвам.На всичките наши големи комунисти децата и внуците са там!Така както се е видяло само Apple ще си имат!
29
3
 
7
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Имаше реклама на един парфюм. Един пич се пръсва, тръгва по улицата и всички тръгват след него. Наблюдателя е същата работа: влиза, оплюва всички и всички тръгват след него. А той справедливо се възмущава на факата, че всички се целят в халката му. И продължава да плюе.
28
3
 
6
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Между другото, не видях много съдържание в постедните ти 10 - тина поста ;) Само голословни твърдения и изкания. А че не си пипал самсунг си личи от увереността ти че самсунзите са телефони за 2 ръце :). А твърдиш че си пипал... Как да ти вярва човек и че си инженер? Постни една диплома де :) Снимай я и дай линк, няма да нарушиш ничии интелектуални права с тоя линк. За да има такива права требе да има интелект :)
27
1
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Толкова отдавна си в сайта, а не знаеш правилата му. Това ме навежда на мисълта за общата ти компетентност по който и да е въпрос. БОМ-а на с2 е 243$ мисля. На 4с е 189$ мисля. По време на датата на пускане с2 е струвал едно 30% отгоре. Като имаш предвид, че стъклото и алуминия на 4с са доста енергоемки и скъпи за производство, за цената на детайлите на 4с не остава много. На с3 забравих цената. Намери син я не си малък. И дай да ги сравним двете. Щом си проектирал ИС що питаш тъпотии?
26
1
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Интересно, ама наблюдателя почти никога не атакува поста, а атакува постващия. Това е малко странно, нали? На мен ми е странно след такава тактика защо се учудва че някой се влачи след него :)
25
1
 
6
 
! Отговори
mindo преди 11 години
SGS2 го управлявам с една ръка. Видео мога да ти пусна ако ти ми направиш сравнение м/у начина на производство на качествения айфон и некачествения SGSx. Да обясниш обосновано и неголословно защо аифона е по - качествения. Детайлите му разбрахме че са по - евтини вече. Освен това би могъл да се обосновеш защо ти си по - голям специалист от Стив Возняк по телефоните. Можеш да постнеш диплома или нещо друго за доказателство.
24
0
 
6
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Аз досега освен правоъгълни телефони други не съм видял. Тестове на новия андроид вече има. По висок БОМ значи по скъпи детайли за изработка, като цената на труда е една и съща. Ако *** не беше изтрил линка(не съм нарушавал ничии права с него, явно мода е с айфон в джоба), щеше да се увериш, че 4с е един от телефоните с най - евтини части от класа си, а го продават най - скъпо. Някой го цакат с топла бира и това не са собствениците на Андроид телефони ;)
23
0
 
6
 
! Отговори
Слави преди 11 години
една ръка ми е необходима за да боравя с галакси с3. а уиндоус фон е много по приятен за ползване от апъл. земи са стегни. купил си един телефон на старо и край само тва е за него.
22
1
 
3
 
! Отговори
Thaddeus преди 11 години
@наблюдателЕЕТи нещо смислено по темата ще кажеш или?!
21
0
 
4
 
! Отговори
Слави преди 11 години
аз имам галакси с3. преди това уиндоус фон. апъла може и да е разработен добре от към софтуер ама изивявайте, но небих си взел телефонче с 3.5 инча екранче с форма от 2007ма
20
5
 
4
 
! Отговори
НаблюдатeлEE преди 11 години
@ 27:Ами да. Ние гейовете не сме конфликтни личности и когато някой започне така да ме обижда като теб и се фръцвам на другата страна и спирам да му обръщам внимание. Пускам си някой албум на Милко Калайджиев на iPhona и се успокоявам
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне така се твърди в уикито - "Wozniak permanently ended his full-time employment with Apple on February 6, 1987, 12 years after having created thepany. He still remains an employee and receives a token paycheck, est. to be roughly 120k per year"
18
5
 
6
 
! Отговори
Chris преди 11 години
Това е въпрос на лично предпочитание. Пробвал съм Галакси С3 и просто не ме кефи начина на работа с него. От 4 години съм с iPhone и не виждам основание да сменям системата с нещо друго, просто защото всичко в iPhone работи точно така, както аз искам. Има си телефони за всеки, за един най-доброто е Android, за друг - iOS. Стига вече хейтване, преди все спорих, че iPhone е най-добър, но осъзнах, че е най-добър за мен и не е нужно това да важи за всички.
17
2
 
7
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Да не говори пък за новия Андроид jelly bean. Има сравнителни тестове дето показват колко назад остават вече ябълките и по функционалност и по стабилност. Нека наблюдателя се поинтересува и да потърси инфо и да коментира, ще ми е интересно как ще пробва да изкара бялото черно ;). Остана им само дизайна като коз. Не че е по добър де, едно евтино HTC нормално е с по - добър конструкционен и естетически дизайн.
16
1
 
7
 
! Отговори
k преди 11 години
Трябва да си пълен ритард, за да продължаваш да повтаряш мантрата, че iphone е най-доброто. Беше. След една седмица с телефон с андроид от ранга на HTC One или Samsung Galaxy III и вече дори няма да си спомняте кво беше iOS.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора, признайте си, че без "НаблюдателЕЕ", форумът няма да е толкова забавен! Ако е толкова е оригинален и в USA форуми - сигурно е много много известен, почти колкото Стив Дж. и Стив В. взети заедно!На мен вече ми е по-интересно, какво ще каже ТОЙ - Първият Апостол на Пророка Стив Джобс, отколкото какво пише в самата статията.
14
1
 
6
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
@НаблюдателЕЕ"Нима Возняк разбира от телефони?"Само ти си капацитет в тази сфера, но съм сигурен, че още на се те открили от екипа на Епъл, за да им разясниш някой неща... Несъмнено когато това стане, Епъл ще се изстрелят във висините...Кажи сега още нещо интересно за Возняк...Мъка, мъка...
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е да, Возняк не е Наблюдател ЕЕ. Той никога не се е разхождал из Купъртино, никога не се е срещал с Джобс, няма акции в Епъл, не получава заплата от тях, не може да си позволи прехваления Айфон ( гроздето е кисело ) и затова хвали Nokia Lumia.

Спонсорирани публикации