Apple увеличава натиска си над Samsung

Американският концерн разширява патентната си жалба
3 сеп 2012 22:13, Бойчо Попов
175
Apple увеличава натиска си над Samsung
Снимка: Reuters

Американският технологичен концерн Apple разширява започналото през февруари дело в Калифорния с новия таблет Galaxy Note 10.1, както и с фоблета Galaxy Note. Представеният преди дни на изложението IFA в Берлин наследник Galaxy Note 2 не се назовава в съдебния иск, предава Ройтерс.

В това второ дело от петък Apple говори за "най-малко 21 устройства", а по-конкретно се споменават 22 модела на Samsung, които са нарушили правата на американската компания. Ако се стигне до нов процес, той се очаква да започне в началото на 2014 г. Съдия Луси Кох, която председателства двата процеса на Apple и Samsung в Северна Калифорния, беше отложила този иск, за да се концентрира върху първия процес.

При осем патента в случая става дума за синхронизиране и отключване на устройства, обозначаване на пропуснати повиквания, предложения Word за писане и функции за търсене, които използва асистентът Siri. Hidden Field

Представеният през май Galaxy S3 в момента е флагманът на Samsung. Някои експерти го смятат за по-добър от iPhone 4S в технически аспект. Сега с нетърпение се очаква Apple да се противопостави със следващия iPhone, който може да бъде представен през септември, въпреки че Apple все още не е потвърдила събитието. През последното тримесечие Samsung е продал 50 млн. смартфона - два пъти повече от Apple. Това се дължи и на факта, че много фенове на Apple чакат следващия iPhone.

В първия процес в Калифорния съдебното жури постанови, че Samsung трябва да плати на Apple обезщетение за 1,05 млрд. долара заради нарушаване на авторски права. Малко по-късно Apple поиска забрана за продажбата на осем модела смартфони на Samsung, сред които няколко варианта на Galaxy S2, който продължава да е важен модел за Samsung като по-евтина алтернатива. Луси Кох обаче насрочи изслушванията за началото на декември.

Освен това Samsung вероятно ще се опита да постигне отлагане на цялото решение на журито, преди то да бъде потвърдено от Кох. Подобно решение обаче се случва доста рядко, пише още DPA.

Решенията припомнят познат дебат в САЩ за това дали жури от лаици всъщност е правилната инстанция, която да се произнесе по сложен IT процес. Още по време на сензационния процес между Oracle и SAP за възможен промишлен шпионаж се показаха наяве ограниченията на системата на съдебните заседатели. Рекордната глоба от 1,3 млрд. долара срещу SAP по-късно бе касирана от съда и бе намалена до доста под 500 млн. долара.

Още новини за технологичните компании четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Ами познавам доста хора с андроид и нито един не си е сложил антивирус. Но щом казваш, значи знаеш...От друга страна имаше дела с/у епъл че следи потребителите си. Ти ако желаеш си сменяй панелите през ден, аз не щЪ. Това за нервното скачане го повтаряш 2 седмици, мислех че ти омръзна тази глупост. Нямам роблем с епъл, сина ми има :). Телефона си е негов, да се оправя :). Айфон не е скапан, казвал съм го. Някои от феновете му горят масло. Бих им препоръчал някоя добавка, *** ефекта е нулев ;)
125
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти не си видял вирус, ама много хора са. Щом вече рекламират и антивирусни пакети за Андроид, това ако не е смях, не знам кое е. Стъклото, че се чупи за никой не е проблем, разбира се. Или 20 долара са ти се видяли много? Ти май обаче явно имаш проблем с Епъл, щото все по-нервно скачаш и всячески се опитваш да убедиш всички колко скапан бил iPhone, а колко яки са Андрои ***, купувани само от хлапенца, имащи желание да си кустомизират телефона, което си е пълна скръб.
124
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
*** ПрОзТаК, айфен, дето не познава собствената си ОС, дето смята че всяко андроид устройство има поне супурнайсет вируса да ме нарича рАзБиРаЧ - да се смее ли човек, да плаче ли :))))))
123
3
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Да, по принцип за притежателите на айфон не е проблем, че стъклото се чупи. Повечето от тях могат и със счупени джамове ;)IOS e версия на OSX и това го знае всяко хлапе(е, почти;)) 132, не знам на мен какво ми се иска, но май на тебе ти се иска да не бяха патентовали правоъгълните форми със заоблени краища ;) За делата, ако няма извънсъдебо споразумение, ще се очудиш от къде идват някои от възможностите на Сири :). Имам 4 действащи андроида в къщи и вирус още не съм видял. А айфона си е вирус.
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та пак показваш, че стъклото се чупи. Брей колко си откривателен, пък и телефона ти сигурно е 20 инчов, малее завидях ти, цъ, цъ, цъ
121
3
 
3
 
! Отговори
IphoneMiqdekura преди 11 години
добре бе Социопат американски .... "Очудващо" колко си модерен !това е великолепния телефон на най-добрия ми приятел падна от няколко санта супер нелепо иии да не , че злепоставям ..... но тва е факт и се случи пред мен.. https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/309707_274739035873755_6890787_n.jpg - "Технология от бъдещето"
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кое е ясно, бе пиленце мамино? Това, че стъклото се чупи като ги засилиш в асфалта и че трябва да си много зле, за да гон аправиш? Ама и ти ли ми ползваш телефонче с Андроид? Очудващо е колко много са хората с лош социален статут и забавено умствено развитие. Айде обратно в плевнята и не се изказвай за неща, които не зацепваш ;)
119
3
 
3
 
! Отговори
IphoneMiqdekura преди 11 години
youtube/watch?v=elKxgsrJFhw Аре , бе! мисля , че всичко е ясно смотани !
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом сравни мобилна операционна система (Андроид) с компютърна такава (OSX) ми е ясно колко ги разбираш нещата. А като Андроид е Линукс, защо е бъкано с вируси за него, бе разбирачо???
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама как само ти се иска да е вярно, че точно за заоблени правоъгълници бяха осъдени Самсунг, не е истина
116
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Страх ме е епъл да не ме съдят! Вече не си отварям гаража, понеже трябва да го правя с плъзгане :)И 2 от гардеробите също, че и едното шкавче в банята :) А горките японци, трябва да си променят хилядолетната традиция в конструирането на традиционни къщи, за да не ги съдят за нелицензирано отваряне чрез плъзгане на плъзгащите им се врати :)
115
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
И стига си използвал тези правоъгълни със заоблени ръбове бутони за вотване :), дизайна им е краден от епъл :) . Не ги използвай в знак на протест ;) Аз за това не ги използвам :)
114
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Андроид е линукс, OSX е лъскаво орязано копие на линукс. Кой от кого трябва да учи? :) За разработките на епъл - той продавача на кухни и той каза на жена ми, че тя е проектирала кухнята :). Сина ми като малък си играеше с ЛЕГО, това прави ли го КоНсТрУкТоР? Ако да, да ти сглоби един телефон и да ти вземе 600$ за него ;). Къде трябват повече знания, когато рисуваш дизайна на кола или когато проектираш двигател, скоростна кутия и я сглобяваш? Няма да си единствения взел 5 - ицата от първия ден ;)
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също не слугувам на марки, а на изпипани продукти. От корея такива не идват, а Епъл си разработват нещата сами или с помощта на някой друг, Самсък просто ги изработват, не бъркай нещата. Защо Епъл да не използват евтиния капацитет на жълтурите? А iPhone 5 каквото и да предложи се взима на първия ден, просто защото знам, че това е единствения телефон, който работи безотказно и изглежда уникално. Определено имам база за сравнение ;) А за ОС-а да не говорим, Андроид има много да учи
112
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Смятам, че самсунг наистина копират епъл, което е голяма грешка... S3 е с корпус, почти толкова чуплив колкото айфона. Мисля следващия ми смартфон да е Моторола(кевлар в изобилие) или Сони. Все още имам време да се огледам. Интересно е и какво ще предложат епъл с 5 - ицата. Едва ли нещо истинско, но не са за подценяване. Със здраве Х-фенове :), аз не слугувам на марки :). Това е за ограниените от вас :)
111
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За фирма която произважда процесорите и 40% от елементите на епъл, много ниско мнение имаш за "Самсъка" - а. Отделен е въпроса, че всаки самоуважаващ се познавач на технологиите знае,че от пластмаса до пластмаса има разлика ;). Вече има материали превишаващи кевлара(измислен 1966 година). Tи си плямпай за пластмаси, ама аз дадох 20$ за смяна на панел на 4S. Не извъртам НеЩаТа, просто показвам практическа гледна точка :). Ти си купувай айшитс, аз няма ;). Има десетки истински технологични фирми..
110
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Само най - големите лаици не знаят, че някои пластмаси са с в пъти по добри характеристики от металите. Ти от тях ли си? ;)
109
3
 
3
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Телефона е да се ползва, според мен:). Това включва поне няколко изтървания по време на жизнения му цикъл. Ако ще го пазя като очилата си няма да го купувам. Той е за да ми служи, а не аз на него.По въпроса за пластмасите - кевлара е също вид пластмаса, но я сложи стъкло в бронежилетка и ела да те гръмна :) щом си такъв противник на пластмасите. Както винаги спецове сте всички айфенове ;). Само дето повтаряте мнението на някой гуру...:)
108
3
 
5
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Вярно е, неудачно е. Аз вече правих краштест на S2 и 4S. Самсунга падна на велоалея при движение с поне 15 км/ч, докато айфона падна от маса в кафене. Резултата - на самсунга му няма нищо, а дадох 20$ за смяна на панел на айфона :). Просто не може да става и дума за сравнение м/ метало - стъклен и пластмасов корпус ;) Мислех, че този въпрос го уточнихме вече :)
107
3
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Естествено че за това е в застой, никой не е казал друго. Но е факт, че феновете чакат новия от 1 година, докато през това време самсунг пуска нови модели и продава. 4S има продадени 20 000 000 бутикови екземпляра :). Бройките се увеличават, защото все повече хора минават на смартфони и това важи за всички фирми, които ги произвеждат. За април, май и юни самсунг имат 52 милиона, докато епъл 26 милиона продадени телефона. Разликата е убийствена, мисля. S3 само за 48 дена са 10 милиона...

Спонсорирани публикации