Curiosity се щракна "за спомен" на Марс

Марсоходът си направи автопортрет на Червената планета
10 сеп 2012 18:51,
62
Curiosity се щракна "за спомен" на Марс
Камерата върху една от ръцете на роувъра. Снимка: Reuters

Марсоходът "Curiosity" използва камерата на роботизираната си ръка, за да си направи автопортрет, съобщи в. "Дейли
телеграф". На снимката той е много симпатичен, защото сякаш наднича в камерата.

Марсоходът сега стои на едно място, за да се подготви да използва пълноценно инструментите, монтирани на роботизираната ръка. Снимката е направена именно при проверка как работят двете камери.

Откакто "Curiosity" кацна на Марс на 6 август, роувърът е изминал 109 м. Това е една четвърт от пътя до първата му научна цел Гленелг.

След паузата, която ще продължи от 6 до 10 дни, "Curiosity" отново ще тръгне натам.

"Curiosity" ще използва 10 научни инструмента, за да повери дали в района е имало условия за микробен живот, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: портретМарсCuriosity
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
1
 
! Отговори
До 55 преди 11 години
Като специалист мога да кажа, че наистина е направен много зле. Тая машина не може да издържи дори обикновен тест за кола. Не може да вземе какъвто и да е сертификат. Явно са закъснявали за сроковете и когато са получили готовите модули от подизпълнителите са ги навързали както им падне. Няма никаква защита за електрониката срещу неблагоприятните условия. Свинските опашки, с които е навързано всичко, пък показва, че не са съобразили повечето от нещата при направата на механичния дизайн.
46
2
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
Тия от НАСА докато се намотат с тестовете си, марсоходчето ще го отвее някоя буря.
45
3
 
3
 
! Отговори
Iskreniyat преди 11 години
Извенете ме но на мен ми омръзна да ни лъжат с тези глупави снимки на скали. Всикчки очакваме снимки на сгради и живи хубаноиди, или поне на движещо се живо същество. Омръзнаха ми да говорят за вероятни микроби или подобни. Това не е точно живовът за когото сме чели в апокрифните книжа че съществува. За какво точно дават тези милиони?!
44
1
 
1
 
! Отговори
ha преди 11 години
Ми така де :Д
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги българина е по-голям католик от папата. Даже знае как се прави марсоход по-добре от насаджиите. Ами така де - какви са тези там от някаква си НАСА, които не могат два кабела да бандажират, та тръгнали марсоход да ми правят?
42
0
 
14
 
! Отговори
до ТНТМ преди 11 години
Разчитат на това, че вече почти никой не знае как се конструират машини. ----------- Дааа. Обаче тебе не могат те излъга, ти колко марсохода си направил в кръжока по ТНТМ, ехеее..
41
4
 
4
 
! Отговори
Нико преди 11 години
Прилича на двигател от беемве
40
11
 
12
 
! Отговори
russian dumb idiot преди 11 години
Това е монтаж сниман в холивуд. само русия е кацала на марс но не го афишира поради скромност.
39
0
 
5
 
! Отговори
Дарси преди 11 години
Самоснимачка за ФБ :)
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сладурче:)
37
3
 
22
 
! Отговори
Един съвет преди 11 години
Тука големи всезнайковци са се събрали. Абе хора вие първо по една външна тоалетна на село направете, че тогава коментирайте кабелите на НАСА. Е като е толкова лесно, защо друг не може да го направи ?Е със здраве
36
5
 
4
 
! Отговори
xa xa преди 11 години
какъв колаж само :D
35
4
 
3
 
! Отговори
разумен преди 11 години
Момчета много сте зле. Къде Видяхте медни кабели. Това не са медни жици, а червени кабели. Увеличете снимката и ще видите че имат червени ленти дори.
34
3
 
5
 
! Отговори
Прос преди 11 години
Абе тоя кифоход толкова ли не е намерил една баня или една публична тоалетна та да се снима.Какво е автофотос без джуки на кокошо дупе или ***?
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На снимката той е много симпатичен, защото сякаш наднича в камерата"тоз бисер с google translator ли го измъдрихте ?
32
0
 
7
 
! Отговори
Щрак преди 11 години
Eгати марсохода-нарцис!
31
15
 
8
 
! Отговори
ТНТМ преди 11 години
Този марсоход все едно е правен в час по трудово обучение. Използвани са подръчни части. Детайлите не са оптимизирани нито като тегло нито като механични натоварвания. Май наистина ни взимат за канарчета. Щом стърчат кабели отвсякъде - значи е сложен марсоход. Разчитат на това, че вече почти никой не знае как се конструират машини.
30
13
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
О, Пресвета Кабела Връзка(да се свети Изолацията Ти!!!) ,вижте кабелния сноп!!!Оставен е гол, даже без достатъчно бандаж! Такъв сноп бих увил поне с лента от стъклотъкан, да не говорим за алуминиево фолио! Как работи това нещо??? Та там температурата достига до 80-90 градуса по Целзий, прах и не знам какви си газове...
29
1
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
за колите можеш и сам да провериш, ама не се изказвай несериозно, все пак това е индустрия за милиарди пари и работни места за милиони хора. технологичният напредък там е много по-осезаем от космонавтиката. сравни мерцедес 2012 и мерцедес 2002, погледни само списъка с оборудване, разход и ефективност.ако генерализираме и опростяваме, няма разлика между кон с каруца на 4 колела и днешен автомобил, делят ги само 2-3 хилядолетия...
28
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
човече, не знам на колко години си и кви книги си чел, но за твойта статистика:- първи регистриран човешки полет - братя Райт - 1903год.- първи човек в Космоса - Юри Гагарин - 12 Април 1961год.- втори човек в Космоса - Алън Шепард - 5 Май 1961год.- първи човек, излязъл в Космоса извън апарат - Алексей Леонов - 18 Март 1965год.- първи човек, стъпил на Луната - Нийл Армстронг - 21 Юли 1969год.- първи апарат на Марс - Марс 2 - 27 Ноември 1971 (макар че буквално пада върху повърхността)и т.н.