Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.

Компанията иска постоянна забрана за продажба на продуктите на Samsung
22 сеп 2012 17:36,
191
Apple с нови претенции към Samsung за над $700 млн.
Снимка: Reuters

Apple е поискала от съда постоянна забрана за продажбата на продуктите на Samsung, за които твърди, че са нарушили нейни патенти, и претендира за нови компенсации в размер на 707 млн. долара, в допълнение към глобата от 1 млрд. долара, която съдът постанови миналия месец, съобщава Ройтерс.

Двата водещи производителя на смартфони са в патентна битка в десет държави на фона на съперничеството им за лидерското място на този бързо растящ пазар.

През второто тримесечие корейската фирма достави над 50 млн. смартфона – близо двойно повече от 26-те милиона iPhone на Apple. Двете компании увеличават разходите си за реклама, за да подкрепят последните си продукти преди сезона на покупките в края на годината.

Apple постигна правна победа в края на август, когато американски съд обяви, че корейската компания е копирала ключови характеристики на iPhone и постанови Samsung да изплати на американската компания 1,05 млрд. долара.

В новото си искане Apple настоява за допълнителни компенсации заради нарушени патенти относно дизайн (400 млн. долара), практичност (135 млн.), непокрити от първото решение на съда щети (121 млн.) и щети, претърпени преди периода, разгледан от съда (50 млн.)

От Apple настояват забраната за продажба на продукти на Samsung да включва всички продукти с характеристики, които са само привидно различни от тези на продуктите, за които вече бе установено, че нарушават нейни патенти. Това може да доведе до забрана за продажби и на новия смартфон на Samsung - Galaxy S III.

В заявление до щатския съд от Samsung искат насрочване на нов процес, който ще осигури достатъчно време и безпристрастно отношение към двете страни.

„Ограниченията откъм време, свидетели и изложения бяха безпрецедентни за патентен процес с такава сложност и мащаб, и не ни позволиха да се защитим подобаващо срещу многобройните претенции на Apple."

В отделно изявление от Samsung се оплакват от факта, че патентите разпореждания се отнасят и до формата на продуктите, а не само до технологията им.

”Жалко е, че патентното право може да бъде манипулирано, за да даде на една компания монопол върху правоъгълна форма със заоблени краища – нещо, което е развивано непрекъснато от Samsumg и други компании.”

Още новини за технологии четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: Samsungappleпатент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Маи така сами си признават поражението !А реално ако тръгнем да търсим нарушени патенти ,до телефона на Бел ще се стигне.
17
11
 
6
 
! Отговори
? преди 11 години
до 16пич от години Панасоник правят най-добрите плазми вероятно си ходил за LCD и са ти казали самсунг но и там не те са най-добрите бяха Филипс сега и тук Панасоник превъзхождат останалите
16
0
 
20
 
! Отговори
в няколко реда преди 11 години
"През второто тримесечие корейската фирма достави над 50 млн. смартфона близо двойно повече от 26-те милиона iPhone на Apple"Жалко е, че патентното право може да бъде манипулирано, за да даде на една компания монопол върху правоъгълна форма със заоблени краища нещо, което е развивано непрекъснато от Samsumg и други компании.
15
0
 
23
 
! Отговори
САЩ преди 11 години
Патентовали сме кирилицата, така че плащайте.Или не пишете.
14
0
 
24
 
! Отговори
nemo преди 11 години
Няма да защитавам самсунг или ябълката ама тия от епъл на имат .Сега ще ви кажа защо произвеждат ифона за 250 долара частите и труда в Китаи,после да предположим че за транспортни разходи и такси идруги един телефон вече струва 400 долара защо пдяволите го продават за 800$ маржа им е 100% за сравнение на другите компании е около 25%-40%.Малко се изхвърлят. За логото ли да плащам толкова пари.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Патентовите безумия са възможни единствено в САЩ.Тези ще патентоват въздуха и който диша ще трябва да им плаща.
12
0
 
5
 
! Отговори
k преди 11 години
14,v koito i hipermarket da ida ,me suwetwat ako zimam plazma da e samsung,makar 4e sony i panasonic su6to ne bili za recycle bina :d
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На ябълката нямам нищо Но вичко което съм имал с марката Самсунг -2 телефона и 1 видеокамера се побърках от поправки в гаранция ,а след като изтече пак се повредиха и свършиха в *** .Не мисля да си взимам нито едното нито другото като продукт .
10
3
 
3
 
! Отговори
? преди 11 години
"Samitata sa N1 pro plazmite"я пак? стига с тези глупости да не ти цитирам представителите на самсунг какво говорят за телевизорите
9
0
 
13
 
! Отговори
do dnes преди 11 години
запишете статия че ябълката е откраднала идея от Swiss . Много назад сте. ако дам линка ще изтриете коментара ми. какъв демократичен форум само.
8
4
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
няма смисъл от тая изгнила и пълна с червеи ябълка
7
6
 
5
 
! Отговори
K преди 11 години
Samitata sa N1 pro plazmite,donqkyde i hubawi tableti i laptopi imat.Moqt e takuw i e super zasega,no pri telefonite ne biwat w srawnenie s Iphone i HTC.Maika mi si wze predi 4 meseca smartphone samsung i sega 1 sedmica e na remont.Ina4e pri telefonite za men marka nomer1 e HTC;)
6
52
 
9
 
! Отговори
az преди 11 години
От Самсунг по големи *** няма.Само могат да си мечтаят да достигнат нивото на IPhone
5
1
 
33
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
Това са пълни глупости, които само американски съд може да приеме. Като се замисля имах едно LG-смартфонче, ами и то е правоъгълно със заоблени ръбове, и една Нокия гумена- и тя беше със същата форма. Че даже и Сонито ми С5 отпреди 10 години и то беше правоъгълно и заоблено!?
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички да подкрепим САМСУНГ. Ако е демокрация, значи всеки има право на достйна работа, нали. Значи и САМСУНГ също имат право.
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** РАБОТА.... НАУЧИХА СЕ И ВЕЧЕ ДАЙ ДА ИСКАМЕ ОЩЕ И ОЩЕ ХАХ АМЕРИКАНСКИ ***
2
3
 
43
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Трябва да се прокара закон, че ако не притежаваш телефон на Епъл да отнасяш глоба със стойността на последния модел или затвор, а ако си позволиш да имаш друг телефон направо ти отнемат цялото имущество и го присъждат, като обезщетение на Епъл....
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го духа APPLE i Microsoft.

Спонсорирани публикации