Barnes & Noble конкурира Amazon с новите Nook-ове

По-малкият модел стартира с цена от 199 долара
26 сеп 2012 16:47, Бойчо Попов
4
Barnes & Noble конкурира Amazon с новите Nook-ове
Снимка: Getty Images News

След като най-големият търговец на дребно в мрежата Amazon представи новите си таблети от серията Kindle Fire, Barnes & Noble е готов да отвърне на удара.

Американската верига книжарници Barnes & Noble Inc представи новата си серия по-леки и по-тънки таблети, а с това се включи още по-активно в борбата за по-голям дял в бързоразрастващия се пазар на тези устройства. Hidden Field

Най-голямата американска верига за книги представи новите си мобилни устройства със стартова цена от 199 долара за 7-инчовия Nook HD таблет, който е снабден с 8 GB памет. По-скъпото устройство на компанията носи името Nook HD+ и притежава 9-инчов дисплей, който е много близък по размер и външен вид на водещия в пазара на таблети iPad 3. Той разполага с 32 GB памет на твърдия си диск.

За сравнение, цените на последния модел на Apple са почти двойно по-високи от тези на Nook.

Последните Nook-ове са най-новите играчи в борбата за продажби на таблети и електронни четци. И дигиталното съдържание, като книги, списания, които вървят с тях, също увеличава ръста си.

Barnes & Noble залага бъдещето си на дигиталния си бизнес, тъй като продажбите на „хартиени“ книги падат с все по-силни темпове.

„Ключът е да успеят да убедят клиентската си база да премине на дигитално ниво и да чете книгите им от мобилно устройство“, казва Сара Ротмън, анализатор във Forester Research.

Според нея новите таблети на компанията са добри конкуренти на устройствата на Amazon.

И все пак Barnes & Noble среща подобаваща конкуренция от страна на устройствата на Amazon, която използва услугата си за доставки Prime Shipping и самия сайт amazon.com, за да увеличава броя на потребителите си.

За да поддържа скоростта си в надпреварата, Barnes & Noble добави нови иновативни възможности към устройствата си, които позваляват създаването на профили за петима различни потребители с различни активирани или деактивирани функции и приложения, което е полезно например в семейства с деца.

Закупеното съдържание от магазина на компанията може да бъде споделено между различните профили. Таблетите имат достъп до облачната услуга на концерна за съхраняване на електронни книги и друго съдържание, както и до новия магазин за видео, който дебютира с тях. В облака ще могат да се запазват и избрани от потребителя пасажи от книги.

Oще новини за високотехнологични джаджи четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: пазар на таблетиBarnes Noble
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обаче цветните взимат очите и не са удачни за четене на книги защото имат подсветка ... а по този начин е почти равнозначно на таблет ......черно бял e-reader е най-добре ....
3
0
 
2
 
! Отговори
Анчо преди 11 години
Това не е таблет. Нарича се e-book reader. ;)
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАха и аз това си мислех и си викам WTF
1
0
 
5
 
! Отговори
хахах преди 11 години
Алоу. Дайте снимка на новия модел. Този от снимката лично аз го имам от 2 години