Samsung с нови амбициозни планове

Компанията иска да продаде над 500 млн. телефона през 2013 г.
Обновена: 27 дек 2012 17:05 | 27 дек 2012 17:04, Бойчо Попов
49
Samsung с нови амбициозни планове
Снимка: Ройтерс

Корейският производител на потребителска електроника Samsung направи оптимистична прогноза за 2013 г. Местният всекидневник Korea Times цитира прогнозите на водещия производител в света, че той ще продаде 510 милиона мобилни телефони. Това би било увеличение с 20 на сто спрямо обема за 2012 г.

Прогнозата за тази година възлиза на 420 милиона продадени единици. За следващата година компанията ще продаде 390 млн. смартфона, плюс 120 млн. конвенционални телефони.

В частност, планът предвижда увеличение на устройства с Windows Phone 8 на Microsoft: Samsung иска да завладее този пазар с нова серия. А освен отва Samsung залага и на трета операционна система – на разработената съвместно с Intel под Linux система Tizen. Тя произлизаше първоначално от MeeGo и LiMo, преди Samsung да се включи в разработването ѝ и да внесе кода си за Bada.

За растеж в областта на мобилните телефони през 2013 г. според Samsung освен широкия спектър от операционни системи ще допринесе и бързата мобилна технология LTE.

През миналата година Samsung се изкачи до мястото на световен лидер на пазара за мобилни телефони (преди Nokia ) и смартфони (преди Apple). В патентен спор с Apple обаче съд в Сан Хосе, Калифорния, осъди корейската компания на рекордна глоба от 1,05 милиарда долара. Решението все още не е окончателно.

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Samsungпазар на телефони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм го писал аз това за хората с malware на Андроид. ПС: Ако приемаш нещата лично, жалко за теб ;)
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 43" за Андроид познавам лично хора, които са му теглили майната заради поредния malware"ето за тези твои приятели говоря. Напълно нормално е вирусите да не са от тези причини, тъй като аз не съм чул някой (лично, а познавам много хора) да се е оплакал от вирус за мобилен телефон, каквато и да е марка. И ако някой тегли майна на марка телефон, заради ОС заразена със вируси, то определено не се справят с телефоните. п.с. Весели празници и на теб, и не се бъркай, винаги е лично :-)
46
5
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За какво ми е да гледам презентация на айфон, като ми писна да сменям "оптични" стъкла... Лапето си чупи стъклата постоянно. Твоя можеш да си го пазиш като очите си, но аз мойте телефони ги ИЗПОЛЗВАМ. Купувам ги да ми служат , а не аз на тях да служа. Използвам ги навсякъде. И във фитнеса, и на велоалеята, и като си оправям колата и т.н. Оптичното стъкло може да дава качествен образ, но като се напука не дава нищо. Вчера се хлъзнах и паднах докато снимах кола затрупана със сняг. Телефоните ПаДаТ
45
4
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Абе пич, някой обсъжда ли твоето име? Хващам бас че нямаш 16! Или поне ти е толкова акъла. Избрал си си име Анонимен с главно А това прави ли те нещо повече от който и да е друг? Стой си с главно А и не го променяй, за да ти напомня какво си. Имам доста случаи на заразени айфони. И положението става по - зле благодрение на фата, че епъл пропагандират неуязвимостта му и отговорни хора правят груби грешки и компромиси със сигурността. Щом не можеш да си намериш сам пример, плащаш и ти намирам.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И още нещо, не познавам човек, ползвал Уиндоус и ОСХ да е казал, че Уиндоус е по-добър. Би звучало безумно, нали? Около мен през последната година 7-8 човека минаха на ОСХ и реакцията на всички е еднаква - пада им ченето от начина, по който работи и изглежда всичко. Тази реакция говори сама за себе си и не е продукт на никакви реклами, или маркетинг. ПС: Весело посрещане на празниците, нищо лично, понякога се израждам;)
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами когато намериш новина за ПОНЕ ЕДИН заразен с вирус iPhone, я публикувай. Каза, че познаваш хора, теглили майната на iPhone по ред причини, но вирусите няма как да са една от тях и ти много добре го знаеш. Не знам за какви мои познат, които не могат да се оправят с телефона си ми говориш, не е зле да си прегледаш връзката с главния мозък. И пак тия намеци как жените повтаряли "факт" и как само едно момче ползвало iMac, и само жени искали iPhone. С тия си умозаключения тотално ме разбиваш;)
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 40Това, че за иос нямало нито един заразен телефон, може да си го татуираш някъде, ако искаш, но няма да стане истина (повече или по-малко). И понеже намекна за познатите ми, няколко поста по-рано, мисля че твоите също са безмозъчни, щом с един телефон не могат да се оправят. За тях определено е аЙфон. Хайде сега си напиши поредната глупост, сложи си смешното "факт" накрая, както правят доста жени, които познавам и да приключваме за годината.
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 40Ти си безобразно слаб. И аз познавам лично хора, които са теглили майна на аЙфона поради редица причини, при положение че не си го виждал това, те съветвам не само да си траеш, като мишка, а и да не се излагаш със определения, които явно не разбираш. Оптичното стълко е добре за преден панел, но за отзад е грешка, лично мнение, точно поради качествата на стъклото, да се чупи лесно. Доказателство за това са многото телефони със счупен панел, преден и заден.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За iOS няма НИТО ЕДИН случай на заразен телефон, за Андроид познавам лично хора, които са му теглили майната заради поредния malware. Ти като не си виждал нито едното, нито другото, най-добре е да си траеш, за да не се излагаш като събрата си mindo (добре е, че си пише ника с малка буква, главна явно не му отива). А миндо, оптичното стъкло дава несравнимо качество на изображението, явно не си погледнал презентацията на iPhone 4. Вместо това даваш уроци как да ползвам Гуугъл, dude you're so low!
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 36Смешни "факте", когато намериш един човек хванал вирус на андроид, го напиши, само тогава ще стане факт. Така както ти "четеш" за андроид вирусите(каквито НИКОГА не съм виждал, камо ли пипвал), така и аз чета за постоянно появяващите се вируси за иос. Както е факт, че ежедневно се пръкват вируси за андроид, така е и факт постоянно увеличаващите се заплахи за иос. Факт? Факт е, че безмислено слагаш "факт" и си мислиш, че си се обосновал... , жалка работа си.
38
4
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
36 има едни неща дето им викат търсачка. Най - популярната(за съжаление на айфеновете) се казва гугъл. Та влизаш в гугъл(примерно) и пишеш: "как да търся информация в интернет". После четеш резултатите. След като разбереш, пишеш пак въпроса си и намираш отговора. Повтаряш процедурата няколко пъти(с различно префразиране) за да имаш инфо от повече източници. Ако има нещо неясно питай. А аз си мислех че съм кротък ;)
37
4
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
34 селянията в чужбина на места е по голяма от твоята. Да сравняваш стъкло за оптика и стъкло за покритие на телефон е все едно да сравняваш метал за чук и метал за клечка за зъби - всеки инженер ще ти каже, че ще ти събори емайла на зъбите и не е добре. Стъкло съчетано с мек пластичен метал не е добра комбинация. Красивите неща са добри, но за какво ми е ако се чупи лесно? Много скоро ще е доста грозно. В жизнения си цикъл телефона е изтърван средно 18 пъти. Такава е статистиката.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както ти казах вече, когато намериш поне един случай на човек хванал вирус на iOS, го напиши. Само тогава ще стане факт, а не да се изцепваш така лаишки. Факт ли е, че за Андроид ежедневно се пръкват вируси, факт е. Айде кротни се тогава!
35
6
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
До Анонимен 30Оф, ето го смешника дето слага "факт" на субективно мнение и си мисли, че наистина е такъв. Нещо тако кухия щраус, който си заравя главата ...А колко мнения ще пиша, си е изцяло моя работа. Заключението, че го правя за да придам масовост е просто един от поредните ти "бисери"
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде погледни презентацията на iPhone 4 и ще разбереш защо не случайно корпусът и най-вече предния панел е от ОПТИЧНО стъкло. Знам, че ти не ги цениш красивите неща, защото си свикнал да ползваш телефончета от пластмаска дето да ги даваш на котката да си играела с тях и дори изтъкваш тази им "функция" като предимство, ама айде по-леко, че пак се изцепваш по селски. Май в чужбина живееш, пък как не си се отървал от селянията си грам, ц ц ц.
33
6
 
2
 
! Отговори
mindo преди 11 години
За обектив е нормално да е от стъкло. Първият обектив е бил стъклен. Качествените обективи са от КАЧЕСТВЕНО стъкло. И това е защото стъклото с определена форма върши работата. За телефон не е нормално да е стъклен. Стъклото е само за дизайн. Сравняваш глупаво. Между качествена оптика и стъклен панел на телефон връзка има само в главата ти.
32
6
 
1
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Пич, толкова си зле, а коментираш като професионалист! Как през седмица ще се появяват малварета за андроид бе ;) Че те са по няколкостотин на ден!!! Божеее НАБИИИ къде си, че с много необразовани ми се налага да общувам тука ;) Набито поне проверяваше преди да пише... В иос проблемите не са само с жава. А и сигурността зависи най - вече от задклавиатурното устройство ;)
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Твърдението за отворената врата никак не им е смешно на андроид ползвателите, опарили се от него на практика и повярвай ми, не са малко, ама хич. А това за чупливостта го кажи на тези, които са си изтървали обектива за 4 бона, чиито лещи са станали на сол, странно защо ли те не мрънкат, че обективите са некачествени, понеже са чупливи и от стъкло, вероятно, защото са ценители на качествената техника и не им е проблем това, че не е пластмасова и не е направена да я разглобяват и модифицират ;)
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали знаеш, че всичката си простотия можеше да си я напишеш и в два поста, излишно е да правиш впечатление за масираност с толкова много постове, все простотии си изписал. Когато някой хване вирус на iPhone, можеш да го напишеш като факт, дотогава някак несериозно стоиш. А за Андроид новините за поредния malware се появяват горе-долу през седмица. Факт!
29
5
 
2
 
! Отговори
I преди 11 години
До Анонимен 20 един вид iПретенции имаш ? Голяма работа е това епъл. Никоя друга марка не увеличава така e-peen-a толкова много.

Спонсорирани публикации