Google навигацията вече е налична и за България

Гласово навигиране без нужда от обновяване или закупуване
Обновена: 3 апр 2013 16:21 | 3 апр 2013 16:21,
20
Google навигацията вече е налична и за България
Снимка: Архив Reuters

Американският онлайн концерн Google анонсира следващата си стъпка в развитието на Google Maps за мобилни устройства в България – Google Maps Navigation (Beta) за телефони, които оперират с Android 2.2 (или по-нова версия) и  iOS 5.1 (или по-нова версия).

Въпреки че е в бета версия, приложението предлага доста функции, които могат да се използват и от българските потребители, при това напълно безплатно.

Наличната Google Maps Navigation (Beta) с интернет свързана GPS навигация или ‘satnav’ система осигурява постоянна гласова навигация при шофиране като част от опциите на Google Maps за мобилни устройства.

Приложението използва мобилния интернет през телефона, за да предостави най-новите карти и маршрути за шофиране. Навигационната програма на Google се актуализира редовно с най-новите данни от Google Maps, което означава, че не е нужно потребителите да закупуват подобрения на картите или ръчно да ги актуализрат през устройствата си.

Приложението е създадено изцяло на базата на интернет свързана GPS система, която дава възможност на потребителите да търсят определена локация чрез гласови команди. В допълнение към опцията за търсене на конкретен адрес Navigation дава възможност и за търсене на дадено място по търговско наименование.

Така например потребителят просто може да каже „София” или „Летище София” и Google навигацията ще го упъти към желаното място. Navigation Beta има множество опции, включително намирането на допълнителни места по пътя, като бензиностанции, ресторанти и паркинги.

Програмата е лесна за ползване. Потребителят трябва само да напише или каже желаната дестинация и Google Maps Navigation я намира по същия начин, както се търси и в Google Maps. Грешно написаните места се коригират автоматично, а тези, които потенциално са с еднакви имена и могат да се объркат, излизат като различни резултати от търсенето, така че потребителят сам да реши кое е правилното място.

Програмата няма нужда от обновяване или изтегляне на по-нова версия, тъй като винаги съдържа най-новите карти, търговски обекти и информация за трафика. Връзката с интернет гарантира използването на най-актуалните данни от Google Maps. Не се налага и закупуването на по-нови карти или ръчна актуализация на мобилния телефон.

Тъй като за София вече е налична и услугата Google Traffic, потребителят може да получи и препоръки как да избегне задръстванията в столицата.

Освен това е възможен и преглед чрез Street View или сателит. Различните нива в Google Maps дават възможност за поглед към заобикалящата среда извън трафика, например на дадено сложно кръстовище или витрините на даден магазин.

Наскоро Google обнови Google Maps за България с добавянето на опцията за визуализация на трафика по пътищата, а след това страната беше добавена и в услугата Street View.

Още технологични новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
коректен II преди 10 години
До гюбретоАбе,лайнара-кво ти стана с допотопния уред?А аз не се храня щото не съм биологичен продукт!
15
10
 
4
 
! Отговори
гюбрето преди 11 години
коректен II стига яде *** знаем, че обичаш ама не се издавай пред всичкии *** обича също - *** ***
14
6
 
9
 
! Отговори
коректен II преди 11 години
До селски тарикат-Де гиди *** селяндурска.Твойта *** не те е родила-тя те е ***! Същото се отнася и за #14-"гюбрето"-за който не знае-на македонски диалект това означава"***"!Разбрахте ли бе киртаци или неможете?
13
7
 
6
 
! Отговори
гюбрето преди 11 години
аз на моя мобифон от къде да сваля навигацияс нокия 150 съмпомагайте
12
2
 
12
 
! Отговори
BOYAN преди 11 години
Навигацията е прилична като за безплатна услуга.Ползвам я редовно от няколко години и в повечето случаи върши работа.....изключение -места без обхват.Сега много ще се зарадвам ако хората почнат да цъкат звездички и коментари в Google maps на заведенията и всички които предлагат някакъв вид услуга .Това наистина е много полезен инструмент на Google
11
10
 
8
 
! Отговори
селски тарикат преди 11 години
като нямаш пари за интернет на айфона си купи айпод тъч и кради wi-fi от съседите като мен
10
6
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
що си купил айфон, като нямаш интернет ?на гъзар ли са праиш ?
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво !пробвах я, бачка !!това тряваше да се случи още в началото на 2012незнам защо се забавиха толкова...
8
7
 
29
 
! Отговори
Ще я пробвам, но... преди 11 години
Може би е добра, но за сега от Garmin съм най-доволен - картите за България са вече много добри и винаги ме е закарала за там където съм тръгнал. Абонамента е около 40лв за 2 години, което е нищо, а има и доживотен абонамент да 140-150лв. По принцип картите ги има и по торентите, но аз обичам за неща, които ги харесвам и ми вършат работа, да си плащам - нека хората да си получат заслужените пари за труда, за да могат пак да направят новите карти.
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
aaa drugari vie qakaite severna korea ili rusia da vi razraboti ne6to.zaeb.te gi mrusnite amerikanci.
6
9
 
5
 
! Отговори
djoro преди 11 години
Sadjik navigon bai bai :)))
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iOS 5.1, тази нямаше ли собствена навигация
4
9
 
18
 
! Отговори
Страшен е Яндекс преди 11 години
Направо.... Google-a ряпа да яде. Услугите на google са изключително много, пощата има най-добрия spam филтър който съм виждал, пощата е комплексна във възможностите си и в същото време лесна за работа и няма рекламни банери!!!!!!!!!!! Винаги преправят неща и са примери за всички други поддръжници. Като бонус мога да кажа, че е на български. 10 GB поща не мога да я запълня никога.
3
9
 
8
 
! Отговори
ник преди 11 години
До АнонименПолзуваш ли добрите стари досегашни офлайн навигационни програми.
2
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ти останаха парички за интернет ли бе пиле? Всичко ли инвестира в този айфон?
1
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а кво прая ако нямам интернет на айфоня?