Microsoft изкупува iPad-и втора ръка

Концернът иска да привлече феновете на Apple с ваучърна кампания
Обновена: 16 сеп 2013 22:11 | 16 сеп 2013 22:11, Бойчо Попов
9
Microsoft изкупува iPad-и втора ръка
източник: Reuters

Американският софтуерен концерн Microsoft рекламира агресивно с търговска кампания в търсене на нови клиенти за своите таблети Surface. С тази акция обаче американската компания напада съвсем директно своя конкурент Apple. Microsoft обявява на интернет страницата си, че ще плати на всички потребители най-малко 200 долара (150 евро), ако те изпратят в Microsoft своя iPad 2, 3 или 4. Устройството трябва да бъде "леко използвано". Парите обаче няма да се изплащат директно на клиента, а ще се превръщат в депозити в магазина на Microsoft.

Целта - клиентите следва да обменят старите си устройства на Apple срещу такива на Microsoft - Surface RT или Pro. Това е още един опит да се убедят клиентите на таблетите в предимствата на операционната система Windows . Microsoft се опита многократно през последните месеци да увеличи продажбите на собствените си устройства. Така например Microsoft неколкократно направи намаляване на цената, за да привлече нови клиенти .

С умерен успех. В пазарната битка с компании като Apple и Samsung, Microsoft бе в състояние да се закрепи, но таблетите Surface почти не играят никаква роля на пазара. Черешката си поделят Android и IOS устройства - с пазарен дял от над 95%, както показва анализаторски доклад от Strategy Analytics. Докато Apple се представлява на пазара с близо една трета от всички таблети, Microsoft все още се движи под петте процента.

Още през миналата година компанията от Редмънд преживя тежко поражение на този фронт, след като представи своя първи Surface. Устройството беше тежко и твърде скъпо. Същевременно Apple представи третата версия на своя iPad, а редица Android таблети заляха пазара. Surface се продаваше толкова зле, че Microsoft натрупа само заради него загуба в размер на около 900 млн. долара. 

Още подобни новини за технологичния бранш четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: iPadпазар на таблетиSurface
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 10 години
nerez - не те знам какъв андроид си ползвал но чист Jelly Bean 4.3 няма никакви забележки ( това че всеки производител си "шляпа" каквото му дойде отгоре е друга тема)12345 - личното мнение няма никакво значение - пазарът е това което определя критерийте а явно повечето потребители предпочитата разнообразието и възможностите на андроид ( пробвай , може да ти хареса)
5
7
 
4
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Андроид ще ги убие и двете. За сега е ужасяващо "бъгъв" но все пак е още в бебешка възраст и бъдещето е пред него.
4
6
 
4
 
! Отговори
12345 преди 10 години
Ако това на i-устройствата е ***, не знам как трябва да нарека това роботизираното на всички останали ***. Защото както добре знаеш има Епъл и всички останали и това не е случайно ;)
3
7
 
5
 
! Отговори
digidigi преди 10 години
Това, което е инсталирано на iPad-а, iPod-a и iSektir-a, не е ОС, а пълен ***.
2
1
 
1
 
! Отговори
q преди 10 години
mizernici
1
6
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
ДРЕМЕ МИ