Собствениците на iPad са най-доволни от таблета си

Размерът и дизайнът на продуктите били по-важни от софтуера и приложенията
Обновена: 18 сеп 2013 12:28 | 18 сеп 2013 12:28, Бойчо Попов
9
Собствениците на iPad са най-доволни от таблета си
източник: Reuters

За поредна година американският технологичен концерн Apple оглави рейтинга на American Customer Satisfaction Index (ACSI) за удовлетвореност на потребителите от работата с персонални компютри, таблети и нотбуци. С 87 пункта резултатът му е по-добър от всякога и с един пункт над миналогодишното му представяне.

За изготвянето на годишно представяния доклад на ACSI през периода между април и май са били анкетирани 2700 американци, които тъкмо са си купили някой продукт от съответната категория. Apple е лидер пред Acer, Dell, Hewlett-Packard и Toshiba. Всички останали марки фигурират в проучването под наименованието „Други“. Проучването е инициирано от Университета на Мичиган.  

Удовлетвореността от Apple се дължи не само на хардуера и софтуера, който концернът от Купертино предоставя, но и на нематериални ценности, които другите производители не могат да повторят.

HP е на втора позиция с 80 пункта, малко пред Dell със 70 пункта. HP, подобно на Toshiba, успява да добави един пункт към представянето си, докато в Топ 5 Dell и Acer губят по два пункта. Преди всичко обаче спада задоволеността на потребителите от неназованите марки – средно с 4 пункта до 76 пункта.

„Преработената операционна система Windows 8 на Microsoft не доведе очевидно нито до повече продажби, нито до по-висока удовлетвореност на потребителите от неговите партньори. Освен това Dell, HP и многобройните по-малки производители предлагат преди всичко настолни машини и нетбуци – категория, която в момента потребителите намират за по-малко атрактивна“, заяви директорът на ACSI Дейвид Ван Амбург.

Търсенето на мобилността е онова, което води клиента далеч от компютрите, казва още Ван Амбург. За особено важно анкетираните купувачи намират размерите и дизайна на продуктите, които са по-важни от наличието на аксесоари, софтуер и приложения, или качеството на графичното изображение.

Още новини от технологичния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: пазар на таблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Крико преди 10 години
Имам ипад/ишит 1 и изобщо не съм доволен .има жейлбрейк и хбмс инсталирани за филми , но си е гола вода .много пари за малко функций. Не бих повторил да взема продукт от apple...
7
1
 
0
 
! Отговори
Друг преди 10 години
Като влезеш в гугъл плей и ти идва да си биеш Гнусмас-а в главата.
6
2
 
0
 
! Отговори
Андроид, ко? НЕ ! преди 10 години
А от долу пишат само заблудени .... "Имала Самсунг и си щракала с пръсти." Ми то друго не може ....
5
1
 
2
 
! Отговори
^3DAttack преди 10 години
собствениците на i<продуктите > са най-големите *** ..
4
1
 
5
 
! Отговори
Jwp преди 10 години
Имам служебен iPad 3 и съм много, много нещастен... Нищо не мога да направя с него, само един хубав екран и нищо друго.Жена ми е с Галакси и си щрака с пръсти.
3
2
 
11
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
Колкото по-*** е един човек - толкова е по-щастлив.
2
2
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Poneje sa prosti i ne znaiat kakvi alternativi ima.
1
7
 
12
 
! Отговори
Someone преди 10 години
Да бе и къде е Самсунг а и защо само 2700 американци. Много голямо проучване. То и баба ми знае така в страна където монопола го дърържи Апъл и потреблението на техинте продукти е почти 50%/60% (можеби и повече) от целия ИТ пазар в САЩ да ги питаш, кое ти харесва повече ипад или самсунг.