"Гъсеница" предизвиква магнитна буря на Земята

Слънчевото изригване ще достигне планетата ни в сряда вечерта
30 сеп 2013 17:15,
11
"Гъсеница" предизвиква магнитна буря на Земята
Слънчево изригване. Снимка: НАСА

Гигантска "гъсеница" от плазма, изхвърлена от Слънцето, лети към Земята и в сряда вечерта, на 2 октомври, може да предизвика магнитна буря с умерена сила на нашата планета.

Това съобщи за РИА "Новости" Сергей Гайдаш, директор на Центъра за прогнозиране на космическия климат към Института за земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните.

Вчера в 20.00 по Гринуич (23.00 часа българско време) е наблюдавано уникално събитие на Слънцето - откъсване на огромно влакно с размерите на половин слънчев диск, съобщава руският учен.

По думите му това е грамаден поток от плазма, който съдържа неколкостотин милиона тона слънчево вещество, което вече лети в междупланетното пространство към Земята.

Облакът плазма ще "докосне" Земята с края си, твърди още Гайдаш, предаде БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
300 преди 10 години
This is Sparta !!!
10
1
 
5
 
! Отговори
OM преди 10 години
До АнонименОт години съм ежедневно в нета и на това видео не бях попадал. Благодаря!
9
1
 
12
 
! Отговори
Pet преди 10 години
Значи пак ще вдигнат горивата, пустото му слънце!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Завъртането на Слънцето става 2 пъти в годината - в началото на април и октомври. То трае винаги 8 земни часа. На клиповете ще видите обект с големината на Юпитер(на 9 часа), който е около 50-60 000 км от Слънцето и е ТАМ С ГОДИНИ ! При завъртането обекта не помръдва. Дали го прави сам или с помощта на други обекти, които летят около Слънцето не може да се каже със сигурност. Всичко започна от този клип мв нета youtube/watch?v=wTnkGIrWNJQ . Сега ще е 7-мото завъртане, което знам
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
6, дано да си прав! Въпреки, че обектите, давани за показно, винаги са се движели с ниски обороти и съпротивлението на въздуха е пренебрежимо малко.
6
2
 
6
 
! Отговори
аната преди 10 години
ефект на Джанибеков е възможен единствено при наличие на въздух като съпротивителна сила, но не и във вакуум. Може да даде обяснение за обръщането на магнитните полюси, а не на полярните!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, за което говори номер 1 се нарича ефект на Джанибеков. Потърсете клипове, за да видите как всеки обект в космоса по правило на определен период от време в зависимост от масата извършва това движение. Всички космически тела го правят. Земята го е направила преди 12 000 години, точно когато са изчезнали мамутите. Затова е намерен мамут с прясна трева в стомаха, защото е замръзнал за 20 мин, заради обръщането. Просто животните са се озовали на един от полюсите.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1 Анонимен360градуса означава в същото положение :)
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ще ни начукват канчето от Горе!)))
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
znache she ima silno zenetresenie srqda ili chetvartak nqkade po planetata
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На sdo.gsfc.nasa.gov/data/ долу в ляво кликате на Latest SAM Rotation movie и може да го свалите или гледате директно вижте какво ще се случи със Слънцето тези дни. То ще бъде зъвъртяно на 360 градуса напречно на оста му на въртене по часовника. Април месец 3 среку 4 ти беше в обратна посока. Не е трик на камерата. Потърсете в нета Strange rotations of the Sun

Спонсорирани публикации