Бизнесът с онлайн плащанията - новата цел на Apple

Технологичният гигант обмисля създаването на нова услуга за iPhone и iPad
25 яну 2014 23:00, Елена Кирилова
6
Бизнесът с онлайн плащанията - новата цел на Apple
iPhone. Снимка: архив Ройтерс

Apple обмисля възможността да създаде услуга за онлайн плащания на стоки чрез iPhone и iPad. По този начин компанията ще се превърне в конкурент на водещи играчи на този пазар като PayPal, съобщава Wall Street Journal.

Директор, отговарящ за iTunes и App Store, е провел редица срещи с представители на бранша, с които е обсъдил интересите на технологичния гигант към създаването на услугата, сочат източници, близки до компанията.

В момента Apple предлага на потребителите възможност за купуване на дигитално съдържание чрез онлайн магазина iTunes. App Store пък дава достъп до мобилни приложения, които могат да бъдат закупени. Това означава, че фирмата вече разполага с данните на милиони кредитни карти.

За намерението на Apple да навлезе на пазара за онлайн пазаруване подсказва и новата задача, която получи Дженифър Бейли. Дългогодишният директор на подразделението, отговарящо за онлайн магазините, трябва да създаде нов бизнес, свързан с плащанията.

Сигурността на финансовите операции ще бъде подсигурена от четеца на пръстови отпечатъци, който е интегриран в последния модел на iPhone – iPhone 5S, твърдят експертите.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Johny преди 10 години
"...а за клониране на вашата самоличност-отпечатъците ви са на сървъра...точно там,където Сири складира вашият глас,снимки,местонахождение,банкови и всякакви други пароли+милиони гигове инфо за вас и около вас..."Някой да те принуждава да ги даваш тези данни, или да ползваш услугите, устройствата и т.н. ?Или просто изпъкваме със супер-компетентно мнение?
4
2
 
1
 
! Отговори
Е да де преди 10 години
"Не става с отрязан ***, щот датчика проверява за пулс. " - е да де със силиконов отпечатък на пръста на жертвата върху моя пръст. За протокола не хейтя apple, просто е сигурно, че стария начин - паролата си е доста по сигурен начин за идентифициране от колкото пръстовия отпечатък ;-)
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не става с отрязан ***, щот датчика проверява за пулс.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Peshonizer...а за клониране на вашата самоличност-отпечатъците ви са на сървъра...точно там,където Сири складира вашият глас,снимки,местонахождение,банкови и всякакви други пароли+милиони гигове инфо за вас и около вас...
1
3
 
2
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Сигурността на финансовите операции ще бъде подсигурена от четеца на пръстови отпечатъци..."И сега за обир трябва просто да ви отрежат пръста. Хитро! :)

Спонсорирани публикации