Новата конкуренция на iPad - китайският Mi Pad

Компанията Xiaomi завладя пазара на смартфони в Китай
20 май 2014 14:44,
6
Новата конкуренция на iPad - китайският Mi Pad
Екип на Xiaomi, Снимка: Bulgaria On Air

Основателят на Xiaomi мрази да бъде наричан „Китайският Стив Джобс“, но със сигурност е взел няколко идеи от работата на Apple, за да привлича клиенти и да продава не iPad, a Mi Pad. Компанията е само на 4 години, но има амбициите на се наложи на технологичния пазар, за да окаже натиск върху Apple.

Xiaomi (кит. "ориз") е частна китайска компания за електроника, със седалище в Пекин. Една от най-големите в страната, проектираща, разработваща и продаваща смартфони и потребителска електроника в Китай.

Първият смартфон /2011/ се продава в Китай. Основателят Ли Юн е на 23-о място по богатство според Форбс. Компанията има 3000 служители.

44-годишният Ли Юн разполага с нетно богатство от 3,6 млрд долара /Форбс/, натрупани от продажба на смартфони (основател на Kingsoft, 1998, Joyo 1999). Живее в Пекин, женен, с две деца.

С какво Mi Pad конкурира Apple iPad? Вижте във видеото:



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: appleapple ipadBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
31
 
! Отговори
e преди 10 години
До АнонименMi китайски е ориз. Xiaomi значи малко оризче... така че Mi Pad не е откраднато от Ipad освен това си *** :)
3
1
 
31
 
! Отговори
Филмът преди 10 години
Даааам. Дори Стив Джобс вярва и повтаря мотото: "Добрите творци създават ново. Брилянтните крадът". Ябълката е крадена и развита идея от Майкрософт нали така??
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами той защото Стив Джобс е измислил името айфон? Я пак да си помислиш и като се осъзнаеш да отидеш засрамен в ъгъла с вдигнати ръце ;)
1
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"@Основателят на Xiaomi мрази да бъде наричан Китайският Стив Джобс"Ми да измисли нов продукт и то поне с оригинално име и няма да го наричат така. Китайчетата колкото и да се напъват не са измислили нищо ново, освен копиране и правене на по-евтин продукт от оригинала. Този дори не е достоен за титлата Китайкият Стив Джобс, понеже не е измислил дори номално име на продукта си. Китайска му работа, какво да приказвам.